G4Media.ro

OFICIAL Șeful Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniță, pus…

Foto: Octav Ganea / InquamPhotos

OFICIAL Șeful Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniță, pus la dispoziție după ce i s-a refuzat prelungirea avizului ORNISS

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie, Cătălin Ioniță, a fost eliberat din funcţie, pentru cp ORNISS nu i-a prelungit avizul de acces la informații clasificate.

Comunicatul ministerului:

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.
În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.
Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri.

Știrea inițială: Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat a refuzat să îi prelungească avizul ORNISS lui Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Efectul refuzului este că Ioniță nu mai are dreptul să conducă direcția și a fost pus la dispoziție până la lămurirea situației.

Avizul ORNISS, care dă dreptul posesorului să aibă acces la informații clasificate, este obligatoriu pentru conducătorii structurilor din Ministerul de Interne. Direcția Generală Anticorupție are ca scop documentarea infracțiunilor de corupție din Ministerul de Interne.

Potrivit procedurilor, Direcția Generală pentru Protecție Internă din Ministerul de Interne (serviciul de informații al ministerului, fosta ”doi și-un sfert) face o verificare și transmite o propunere către Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, autoritate care dă decizia finală. Accesul interzis la informații secrete echivalează cu schimbarea din funcție.

Cătălin Ioniţă a fost urmărit penal, în 2018, pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Procurorii DNA l-au acuzat pe fostul şef al Poliţiei Române că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici. În 2019, procurorii anticorupție au clasat dosarul pe motiv că fapta nu există.

Foto: Cătălin Ioniță (InquamPhotos / Octav Ganea)

În curs de actualizare

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Astia acceseaza si ne spioneaza cand vor ei, fara sa fie nevoie!!! Trecut in rezerva si fara drept la pensie, degradat si trimis in privat, sa vada cum se castiga banu in romania!!!
    Tradarea trebuie clarificata in instanta!

    • am gasit loc bun de comentariu aici ..

      Am facut ce ati vrut.

      Am si eu o curiozitate

      De ce va bateti joc de un amarastean ca mine ?

      Ce castigati ? E un joc de societate , al celor cu un iq mai mare

      De a alege un fraier

      Si ati bate joc de el ?

      Asta nu inteleg … care e scopul ?

      Dupa cat am alergat … asa cum sunt eu … poate merit un raspuns.

      sa nu mor prost …

      Deci , care e secretul Doamnelor si Domnilor ?

      chiar sunt curios …

      🙂

      Citeste mai mult: adev.ro/qfnlyz

  2. Măi băieți și fete tute ,ia vedeți voi cine este directorul ORNISS și cu ce s-a ocupat omul în lunga lui viață prosperă ?Probabil Ioniță ancheta un mahăr de la noua putere și l-au mazilit iar securistul de serviciu și-a făcut meseria ,l-a scos din circuit .Urmează să-i arate pisica la ceas de seară și România educată merge mai departe spre analfabetism că avem președinte profesor suplinitor numit politic inspector școlar.Dragi tineri asaltați granițele ,aici nu aveți nicio sănsă dacă tată nu este politician sau securișt sau nu sunteți fiul Alinei Gorghiu membră în conșilii de administrație ,conducătoare ONG,LECTOR universitar ,căutați toate funcțiile pe europa fm .

    • Du-te si te plimba, habar n-ai cum functioneaza ORNISS si ce rol are in eliberarea unui certificat de securitate.

    • Certificatul ORNIS trebuia retras, eventual, la momentul începerii urmăririi penale, în 2018, nu după ce s-a dat soluția de NUP în dosar. Cred că motivul este altul, iar pentru o astfel de funcție motivul nu poate fi decât politic. Mai mult ca sigur a făcut ceva care a „deranjat” pe cineva sau n-a făcut ceva care să „deranjeze” pe altcineva… .

    • buscu prin batista ? coroiu ? andronic ? gadea ?

  3. Nu-l cunosc pe acest domn am retinut din trecut doar ca are 4 copii si nu a vrut sa comunice bine cu Carmen Dan. Dar nu mi se pare corect sa-i tot dai cu cercetarea penala si sa spui ca dosarul a fost clasat pt ca fapta nu exista.
    Eu cred ca securistii l-au scos din joc pentru ca stia prea multe. Nu era sigur, ce sa-i faci, aici ori colaborezi ori te ocupi de lucruri mai marunte. Din pacate nici dupa 50 de ani nu se vindeca tara asta de influenta trecutului.

  4. Certificatul ORNISS e modalitatea folosita de sefii abuzivi pentru a-i elimina pe cei care nu corespund la ‘amoarea’ lor. Daca vrea sa scape de un subordonat incomod, seful are grija sa nu i se mai reinnoiasca certificatul ORNISS. Refuzul nu trebuie motivat, aici e chichita. Nefiind motivat, nu poate fi atacat in contencios, cica dosarul contine informatii ultra-clasificate. De parca judecatorii n-ar avea si ei certificate ORNISS, pentru acces la date clasificate. Nu ca as vrea sa-i iau apararea personajului din poza. Daca dai cautare pe Google cu numele lui, ti se spune ca unele rezultate au fost eliminate. E prima dovada ca are bube-n cap. Problema e ca ORNISS l-a dibuit prea tarziu, personajul e politist de vreo 20 de ani.

  5. Avizul ORNISS nu l-a obținut (poate) fiindcă a fost cercetat pentru corupție și ….. după
    o perioadă, DNA-ul l-a găsit nevinovat.
    Dacă este adevărat FELICITĂRI celor de la ORNISS și RUȘINE celor care i-au menținutut
    prezumția de nevinovăție.
    Răspunderea magistraților și confiscarea extinsă când?

  6. Ce fata are asta!!! Bandit nu politist, dupa figura!!! Unde dracu ii gasiti ba? Sau sunteti toti asa, asta i conditia, sa ai mutra de infractor!

  7. Mai inveti niste lucruri si din unele comentarii.

  8. Degeaba, seful mafiei nu opera singur in politie.

  9. dosar clasat de DNA PENTRU CA FAPTA NU EXISTA.Toti pilosi au ajuns generali la 38-41 de ani.Trebuie să fii din malaxorul oamenilor smecheri ca sa ajungi asa de sus. Singura soluție este un partid politic care să-și asume schimbări radicale bazate pe competențe și nu pe obediența față de un politician.PNL= PSD

  10. Mai mult ca sigur a făcut ceva care a „deranjat” pe cineva sau n-a făcut ceva care să „deranjeze” pe altcineva… .
    În țara asta, aceasta este „plata”.

  11. Deci nu trebuie sa existe nicio urma de banuiala de necinste pt un om care ocupa o functie de genul celei ocupate pana mai ieri de Catalin Ionita !

    Pt astfel de functii nu trebuie sa se ajunga in situatia de a fi dezvinovatit ! Si daca totusi s-a ajuns aici, sorry… nu mai corespunzi E LOGIC SA FIE ASA !

    PS. Tocmai de aceea nu trebuia sa ajunga consilier personal al lui Vela cel mai corect politist din Ardeal, cel achitat de cele mai inalte instante judecatoresti locale ! Dar Orban si liberalii, vad si judeca astfel de chestiuni cu ochii si mintea omului obisnuit de pe strada ! Gresit !