Surse: Sorin Cîmpeanu și Monica Anisie – în pole position pentru conducerea Ministerului Educației, în negocierile pentru viitorul guvern
Sorin Cîmpeanu și Monica Anisie sunt principalele nume vehiculate pentru funcția de ministru al Educației în noul guvern aflat în negocieri, potrivit surselor Edupedu.ro. Fost ministru al acestui portofoliu în guvernul PSD condus de Ponta, Sorin Cîmpeanu este rectorul Universității de Agronomie, universitate la care Laurențiu Baranga și-a obținut abilitarea – adică a devenit coordonator de doctorate fără ca el să fi avut diplomă de Bacalaureat. Actualul deținător al portofoliului Educației, Monica Anisie a gestionat domeniul încă de la începutul pandemiei COVID-19, perioadă soldată cu numeroase crize și, în cele din urmă, cu re-închiderea școlilor pentru toți copiii.
Și ministrul actual al Educației, Monica Anisie, și Sorin Cîmpeanu au candidat pe listele PNL în alegerile Parlamentare pentru un loc de senator de București, Cîmpeanu pe poziția a doua și Anisie pe poziția a treia. Senatul este camera superioară a Parlamentului, cameră decizională pentru legile din domeniul Educației.
Fost ministru al Educației în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, Sorin Cîmpeanu a introdus corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat, pentru evitarea fraudelor, și a schimbat până acum 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie să fie membru PNL. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.
Monica Anisie conduce portofoliul din octombrie 2019, obținând pentru Educație și pentru Cercetare cele mai mici alocări bugetare din ultimii 25 ani (2,8% din PIB). De la debutul pandemiei, școlile și grădinițele din România au fost închise total atât din primăvară până în vară, dar și în toamnă, în contradicție cu practica majorității statelor europene. A anulat tezele din acest an școlar, care a debutat tot sub auspiciile pandemiei, dar fără măsuri de ajutor promise, precum Biblioteca școlară virtuală sau tabletele școlare pentru elevii dezavantajați, care nici acum nu sunt în totalitate distribuite copiilor. Anisie a introdus mecanismul repartizării aleatorii a elevilor în clasele pregătitoare, a eliminat o comisie obligatorie până acum în școală și a simplificat o serie de documente birocratice pentru profesori.
Foto: Gov.ro și Inquam Photos/Alexandra Pandrea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
21 comentarii