G4Media.ro

Surse: Trei medici de la clinica Sanador, inculpați într-un dosar privind decesul…

sursa foto: Unsplash/ Piron Guillaume

Surse: Trei medici de la clinica Sanador, inculpați într-un dosar privind decesul unui minor, în 2018 / Mama copilului: ”Vom cere despăgubiri, pentru că banii sunt singurul lucru de care le pasă” / ”Îi vom arde în centrul Bucureștiului”

Trei doctorițe de la clinica privată Sanador au fost inculpate de Parchetul General în cazul morții micuțului Ștefan în octombrie 2018, a declarat pentru G4media.ro Andreea Duţă, mama copilului decedat. Informația a fost confirmată de surse oficiale din cadrul Parchetului general.

Doctoriţa care a facut operaţia şi a fost inculpată acum pentru ucidere din culpă este Laura Bălănescu, soţia Marelui Maestru al Marii Loji Naţionale a Masoneriei din România. Ceilalţi doi medici inculpaţi sunt o anestezistă şi o doctoriţă care trebuia să monitorizeze copilul post-operatoriu.

Andreea Duță, mama copilului mort în urma operației, a fost audiată de procurori și a cerut introducerea clinicii private Sanador în dosar, drept parte responsabilă civil.Cererea mamei băiatului mort este analizată de procurori. Andreea Duță a declarat că va solicita despăgubiri din partea clinicii private.

“Nu știu ce vom face cu banii, îi vom dona, îi vom arde în centrul Bucureștiului, dar da vom cere despăgubiri pentru că banii sunt singurul lucru de care le pasă și îi doare”, a declarat Andreea Duță.

Cei trei medici inculpați acum în dosar aveau până acum statutul de suspecți. Inculparea este ultimul pas procedural înaintea trimiterii dosarului în judecată. Procurorul care se ocupă de caz este Marius Iacob, anchetatorul care a instrumentat dosarul Elodia şi investighează acum cazul exploziei de la Crevedia. El a preluat dosarul recent de la procuroarea Ruxandra Ionescu, care a instrumentat 5 ani cazul şi, între timp, a fost transferată la biroul de combatere a infracţiunilor de mediu din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul general.

Context. Părinţii au mers cu băiatul, în 2018, la spitalul privat, pentru o intervenţie programată, de coborâre a unui testicul. Ei au spus atunci, potrivit Știrile Pro TV, că, la o jumătate de oră de la ieşirea din operaţie, a fost scos din terapie intensivă. Era treaz, aparent, efectul anesteziei trecuse.

Părinţii susţin că şi chirurgul şi anestezistul au considerat că nu e o problemă ca băieţelul să rămână la patru etaje distanţă de secţia de terapie intensivă, deși prezenta semne de somnolență și în afara anesteziei. Au urmat 9 ore în care băieţelul s-a simţit rău, dar medicii nu au intervenit, spun părinţii. Asta, deşi în protocoalele de urgenţă există aşa numita „ora de aur”, adică un interval optim în care poate fi controlată o problemă neprevăzută.

„L-am monitorizat noi, părinţii, îngrijoraţi. I s-a făcut rău. Am mers la asistente. Deja saturaţia lui în oxigen era foarte mică şi a făcut stop cardiac”, a spus atunci mama copilului.

Ei au chemat un echipaj SMURD în spital. Echipajul sosit în 4 minute a preluat resuscitarea cu aparatură proprie. Dar fără succes, la miezul nopţii, Ştefan Alexandru a fost declarat decedat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...