G4Media.ro

UPDATE Suspectul în cazul scurgerilor de informații din Pentagon ar fi un…

Captura Twitter

UPDATE Suspectul în cazul scurgerilor de informații din Pentagon ar fi un tânăr de 21 de ani din Garda Națională Aeriană din Massachusetts / FBI l-a arestat pe Jack Teixeira, principalul suspect

Doi oficiali din cadrul forțelor de ordine au confirmat pentru NBC News că suspectul care a divulgat documente ale serviciilor secrete americane este Jack Teixeira, un tânăr în vârstă de 21 de ani membru al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts, scrie Sky News.

UPDATE 3 Momentul arestării lui Jack Teixeira

 


UPDATE 2 Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a confirmat arestarea lui Jack Teixeira.

Tânărul de 21 de ani a fost luat în custodie de agenții FBI „fără incidente” și va avea o primă înfățișare în fața instanței, a adăugat Garland, citat de Sky News.

Declarația sa a fost scurtă, iar reporterilor nu li s-a oferit posibilitatea de a pune întrebări.

 


UPDATE 1 FBI a efectuat o arestare în cadrul anchetei privind scurgerile de documente militare americane. Operațiunile continuă în North Dighton, Massachusetts, a adăugat agenția de aplicare a legii, citată de Sky News

FBI nu a precizat dacă persoana arestată este suspectul Jack Teixeira, identificat anterior.

 


UPDATE Polițiștii federali americani au anunțat oficial că au identificat un suspect în cazul scurgerii de documente secrete.

Este vorba, într-adevăr, de Jack Teixeira, un tânăr de 21 de ani, membru al Gărzii Naționale din Massachusetts.

—————–

The New York Times a relatat anterior că Teixeira lucrează în cadrul diviziei de informații a Gărzii Naționale.

Potrivit cotidianului american, acesta făcea parte dintr-un grup online privat numit Thug Shaker Central, unde majoritatea tinerilor și adolescenților „s-au reunit din cauza unei iubiri comune pentru arme, meme-uri online rasiste și jocuri video”.

Scurgerile de informații au inclus date privind potențialele vulnerabilități ale apărării Ucrainei, precum și numărul forțelor speciale britanice care ar fi active în această țară.

Se crede că era cunoscut sub numele de „OG” în camera de chat – unde ar fi pretins că își petrecea o parte din zi într-o instalație securizată în care telefoanele erau interzise.

Unul dintre documente, care ar fi din februarie, sugerează că apărarea aeriană a Ucrainei riscă să rămână fără rachete până în luna mai.

Un înalt purtător de cuvânt al Pentagonului a descris scurgerile de informații ca fiind un „risc foarte grav pentru securitatea națională”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Deci baiatul asta avea acces la informatii securizate si nu ii monitoriza nimeni activitatea online? Asta e problema mai mare decat furtul de documente

    • @cosmin1 – Nu stiu ce sa zic. Poate ar trebui sa vedem si din alta perspectiva. Poate baiatul asta avea acces la „ce trebuia” sa aiba acces. Pur si simplu au exploatat o vulnerabilitate. Poate stiau ce face (documentele erau pe grup de acum cateva luni) si au mers mai departe cu momeala, insa modificata.

  2. Eu zic că-l cheamă Barclay. Nume de botez: Operation.

    • 👍🏼 …… fenta si-a arins scopul, a demonstrat ca absolut tot sistemul lui Putler este un fel de schweitzer….si asta cu putin inainte de inceperea contraofensivei…..

  3. Conform principiului nevoii de a cunoaste avea tanarul respectiv acces la toate informatiile pe care Pentagonul a vrut sa le divulge.

    • @Ciocumic – Nu stiu de ce, dar cam asta e si impresia mea. O sa fie interesant de urmarit evenimentele

  4. A fost identificat și arestat destul de repede ceea ce înseamnă că existau canale reale de identificare a celor care aveau acces la informații clasificate ale agențiilor de informații americane și le divulgau.Asta înseamnă că el a riscat enorm ,l-a trădat vârsta fragedă și morbul socializarii online într-un domeniu,cel al informațiilor militare unde totul nu are decât circuit închis.Faptul că nu s-a intervenit la timp mă face să cred că cred că informațiile la care putea avea acces ,chiar dacă erau dintre cele clasificate, ca nivel de securizare nu erau dintre cele foarte importante sau care să prezinte risc vital pentru securitatea SUA și a aliaților săi militari(aproape toate sunt evaluări și analize ipotetice și nu informații concrete militare sau strategice).

  5. Cred că o să apară curând o operă de artă intitulată:”Orci/Mujici punând botu’ „, cu sticle goale de pufoaikă in prim plan simbolizând trecutul, prezentul și viitorul…