G4Media.ro

Suspiciuni de fraudă la ASF în favoarea unor firme de asigurări, pe…

Suspiciuni de fraudă la ASF în favoarea unor firme de asigurări, pe o piața de miliarde de euro. Instituția a sesizat DIICOT pentru controale viciate chiar de angajați

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat astăzi că în instituție există suspiciuni privind conflicte de interese ale unor angajați, care ar fi protejat astfel unele firme supuse controlului. Apostol a declarat pentru G4Media.ro că actuala conducere a ASF a sesizat DIICOT.

”Cele mai mari suspiciuni sunt pe piața asigurărilor. Conducerea actuală a ASF a sesizat două tipuri de controale viciate: fie controalele au fost efectuate astfel încât să ducă la sancțiuni superficiale, fie să ducă la o sancționare drastică, dar cu ușurința contestării pe motiv de vicii de procedură”, a declarat Daniel Apostol pentru G4Media.ro.

Economica.net a scris în premieră despre suspiciunile noii conduceri a ASF față de controalele realizate anii trecuți. Astfel, au audit al activității a arătat că exista erori neașteptate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private), cât și în notele emise de Direcția Juridică. ”Există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenționat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate și vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja”, scrie Economica.net.

Mai mult, un angajat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut luni, 11 ianuarie 2021, un denunț la DNA privind potențiala săvârșire a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție din partea structurilor de conducere ale ASF, potrivit HotNews.ro. Acesta acuză conducerea ASF de un posibil abuz în serviciu prin omisiunea nejustificată de a lua măsurile de control și sancționare a unor asigurători RCA rău platnici, în ciuda miilor de reclamații făcute de păgubiții RCA.

ASF este condusă de Nicu Marcu, numit de Parlament în iunie anul trecut. El a demarat o reorganizare a instituției care arbitrează trei piețe cu cifră de afaceri de miliarde de euro: asigurările, piața bursieră și pensiile private. (Foto: Nicu Marcu – Agerpres / Alex Tudor)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Coruptia este peste tot!

  2. Iata de ce sefii din ASF au salarii de zeci de mii de euro. Sa supravegheze…bine…in liniste.

  3. Sa mănânce si gura lor!
    De parca au lefuri minuscule!
    Mai degrabă as desființa acest cartel!
    Era nevoie de o ditamai Autoritatea cu mii de angajați?
    Si salarii de mii de €?
    Era suficient un Oficiu in cadrul si in subordinea Ministerului de Finante!
    Cașcaval pentru politicieni!
    Desființarea!

  4. DNA-ului actual îi mai trebuie vreo 7000,8000 de procurori la câtã coruptie e în tara asta,colcãie de corupti peste tot, în toate domeniile,mafia padurilor, mafia asiguratilor,mafia permiselor, mafia tigarilor, mafia drogurilor, mafia politicienilor, mafia traficantilor de carne vie,mafia din politie, mafia transportatorilor,mafia din justitie, armata si jandragminerie, mafia interlopilor, mafia smenarilor si excrocilor, mafie peste tot, tara asta e ciuruita si tinuta captiv de mafie

    • Corect. Și DIICOT-ul am văzut că operează cu foarte puțini specialiști raportat la amploarea infracțiunilor de pe teritoriul țării. Criticam la un moment dat performanța instituției care mi se părea că poate fi îmbunătățită, dar asta până să întru pe site-ul lor și să văd ce puțini oameni lucrează acolo. Păi și supraoameni să fie și să lucreze fiecare cât 3 profesionisti la un loc, tot nu au cum să rezolve caracatița din țara asta.

      Ar trebui dublat numărul de angajați prin alocarea unor bugete mai mari acestor structuri care trebuie considerate de prioritate națională. Bugetul poate fi alimentat %cota parte din banii pe care aceste instituții ii recuperează din infracțiunile reperate … adică un fel de auto-finanțare cu perceperea unui comision pe caz rezolvat.

  5. ASF-ul ăsta ar trebui desființat!!!

  6. Sa ai un loc de munca sigur, platit cu mult peste media salariilor bugetarilor (!), prime, deci un confort psihic de invidiat si totusi sa pui botul la a face combinatii pentru un castig mare pe termen scurt riscand toate avantajele de mai sus, asta inseamna sa fii o jigodie marunta si un hot prost. Sa le spuna cineva viermilor ca ei ca Romania e plina de oameni care muncesc pe bune pentru 1500 de lei pe luna si care zilnic stau cu teama pierderii locului de munca.

  7. Dupa ce ca au salarii cat „casa” , mai si fura. Nerusinati impostori , afara cu ei si desfiintarea ASF.