G4Media.ro

Sute de victime ale traficului de persoane nu au primit dreptul de…

sursa foto: Pexels

Sute de victime ale traficului de persoane nu au primit dreptul de a rămâne în Marea Britanie

Londra nu a permis mai multor sute de persoane să rămână în Marea Britanie şi să aibă acces la serviciile de asistenţă socială, în pofida confirmării de către autorităţi a faptului că era vorba despre victime ale traficului de fiinţe umane, indică date ale guvernului britanic date marţi publicităţii, potrivit Reuters.

Informaţiile, făcute publice în virtutea Legii privind libertatea de informare, arată că în perioada 2015-2017 unui număr de 752 de persoane nu li s-a permis să rămână pe teritoriul britanic, după ce persoanele respective fuseseră recunoscute drept victime ale traficului.

Toate cele 752 de persoane proveneau din ţări non-europene, precum Vietnam şi Nigeria, conform Crucii Roşii Britanice, Hestia şi Ashiana, organizaţii umanitare care susţin victimele traficului de fiinţe umane.

”Sclavia modernă este răspândită în comunităţile noastre şi nevoia de sprijin pe termen lung este vitală pentru a ne asigura că victimele îşi pot reconstrui viaţa. Fără această susţinere, noi ştim că multe victime sunt nevoite să revină la sclavie şi ciclul de abuzuri continuă”, a spus said Abigail Ampofo, director în cadrul Hestia.

Începând din luna februarie, persoanele confirmate drept victime ale traficului primesc 90 de zile de sprijin suplimentar, faţă de 45 până atunci, după cum a precizat guvernul britanic.

Totuşi, persoanele în cauză nu beneficiază de dreptul de a avea acces la ajutor suplimentar ulterior şi nici nu primesc automat dreptul de şedere pe teritoriul britanic, ceea ce le expune riscului de a trăi pe stradă sau de a fi din nou exploatate, atrag atenţia activiştii anti-sclavie.

”Situaţia este rea mai ales pentru oamenii fără un statut privind imigraţia sigur”, a explicat Naomi Philipps, reprezentantă a Crucii Roşii Britanice.

În 2018 aproximativ 7.000 de presupuse victime ale traficului de persoane au fost descoperite în Marea Britanie, în creştere cu o treime faţă de anul precedent, adaugă Reuters.

Photo by Kat Jayne from Pexels 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. nu inteleg de ce ar trebui sa le permita sa ramana in marea britanie? exista vreo lege care spune ca daca ai fost rapit si dus ilegal in alta tara, atunci trebuie sa ramai acolo? de unde pana unde?