Tânăr paralizat după un plonjon în piscină, recuperat medical al Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov (P)
A paralizat complet, în urma unui plonjon în apă, cu fractura coloanei cervicale.
A fost internat pentru recuperare medicală la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, cu perspective mai mult decât rezervate din partea chirurgilor. La internare, era dependent de oxigen și fără a se putea mobiliza în niciun fel. Nu-și putea mișca nici măcar degetele. Acum merge singur și este independent de sprijinul cuiva în activitățile zilnice.
Recuperarea medicală începută de Petruș la Spitalul Sfântul Sava, după operația la coloana cervicală, a dat rezultate excepționale, încă din primele săptămâni, fiind efectuată de un personal super-calificat, cu ajutorul a peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație.
Primul progres remarcabil a fost să respire singur, să poată fi transferat în fotoliul rulant și să tolereze progresiv exercițiile de recuperare medicală, fizioterapie și kinetoterapie.
Fractura de coloană cervicală se numără printre cele mai întâlnite patologii în cazul accidentelor rutiere, ale căderilor de la înălțime, dar și în practicarea unor sporturi. Conform statisticilor, majoritatea leziunilor de coloană cervicală sunt înregistrate la tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, cu precădere bărbați.
Fractura severă de coloană cervicală provoacă leziuni ale măduvii spinării, ce pot fi ireversibile și permanente, precum paralizia. Aceasta impune intervenție chirurgicală de urgență, pentru a depresuriza măduva spinării, pentru a reașeza sau reconstrui fragmentele osoase și pentru a repara leziunile provocate măduvii. Operația este întotdeauna urmată de o perioadă de câteva luni de recuperare medicală.
Pentru o recuperare cât mai rapidă și eficientă, este important și mediul în care au loc procedurile, de aceea Spitalul Sfântul Sava a investit mult în crearea unui spațiu care să semene cât mai puțin cu un spital, cu un mediu familial, cald, primitor, care să sprijine pacienții să aibă un psihic optimist, cu încredere că recuperarea sa va fi posibilă. În echipa spitalului, se află și psihologi, și logopezi, astfel încât bolnavii să aibă toate condițiile unei refaceri optime, pe toate planurile.
Spitalul Sfântul Sava a fost ridicat de la zero, cu fonduri exclusiv private. În 5 ani de funcționare, a înregistrat cele mai bune rezultate în recuperarea medicală, numărul pacienților recuperați medical depășind 5.000. Majoritatea, au fost cazuri grave și foarte grave, unele considerate fără niciun fel de șanse de refacere. Și totuși, 98% dintre pacienții internați, au plecat acasă ”pe propriile picioare”, independenți de sprijinul cuiva și cu o stare fizică și mentală mult îmbunătățită.
Spitalul Sfântul Sava face internări pentru recuperare medicală sau îngrijiri paliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare salon este conectat la instalația de oxigen, are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii și este supravegheat video din camerele de gardă, astfel încât în orice moment, pacienții aflați în dificultate sau care au nevoie de ajutor, să fie observați și sprijiniți.
Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
https://spitalulsfantulsava.ro/
https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank