G4Media.ro

Tânăra de 16 ani internată cu coronavirus va fi externată. Este vindecată,…

Sursa foto: Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Tânăra de 16 ani internată cu coronavirus va fi externată. Este vindecată, a avut două teste negative / Dintre cele 14 persoane infectate în România, cinci au fost deja declarate vindecate

Tânăra de 16 ani de la Liceul Alimentar din Timişoara care a fost diagnosticată cu coronavirus şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” va fi externată duminică, fiind considerată vindecată, întrucât ultimele două teste succesive au fost negative, transmite Agerpres.

„Pentru tânăra de 16 ani, rezultatul a două teste consecutive, efectuate la distanţă de 24 ore, este negativ. Tânăra este considerată vindecată şi urmează să fie externată în cursul zilei de astăzi”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

Tânăra este colegă de clasă cu băiatul de 16 ani externat vindecat sâmbătă şi care la rândul lui se contaminase de la unchiul său, venit din Italia. Din acelaşi liceu mai rămâne internată o fată de 15 ani. Şcoala va fi închisă până în 11 martie, pentru dezinfectarea tuturor spaţiilor.

DSP Timiş a mai anunţat că pentru toate probele recoltate în data de 7 martie de la contacţii apropiaţi identificaţi ai elevei de 15 ani şi ai pasagerului din Hunedoara, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Dr.Victor Babeş” Timişoara, rezultatul este negativ. Ancheta epidemiologică continuă.

Buletinul de presă transmis de Grupul de Comunicare Strategică duminică la ora 17:00:

Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 14 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus). Dintre aceste cazuri, 5 persoane au fost declarate vindecate și externate.

Ultimul caz de infectare cu COVID-19 (coronavirus) este al unei femei, în vârstă de 42 de ani, din București, contact al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Totodată, în cursul zilei de astăzi o altă persoană a fost declarată vindecată. Este vorba de tânăra de 16 ani, colega tânărului externat în cursul zilei de ieri, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate în decurs de 24 de ore. Aceasta va fi externată în cursul zilei de astăzi de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

În acest moment, cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și București.

Starea de sănătate a pacienților internați este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție de către personal medical specializat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Vă reamintim măsurile luate de autorități pentru evitarea răspândirii virusului:

Începând de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane.

Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publică locale.

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii ei, în funcție de evoluția situației.

De asemenea, în aceeași perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

În aceeași perioada, până la 31 martie a.c., aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

Vă informăm că a fost realizată și aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ în cazul apariției cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) în respectivele unități. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid și unitar, prin decizie a comitetului județean pentru situații de urgență.

Autoritățile române nu eliberează certificate medicale de “om sănătos”. De asemenea, pacienții care nu prezintă suspiciuni nu sunt testați pentru infectarea cu virsul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetățenii români aflați în străinătate.

Rugăm cetățenii să se informeze permanent și să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale și să respecte recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii virusului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

    • Singura masura buna dupa parerea mea este ca in mijloacele de transport in comun si in malluri sa fie OBLIGATORIE purtarea mastii care sa impiedice transmiterea virusului.
      Cine nu are masca sa nu fie lasat sa urce iar daca urca sa fie arestat.
      Iar guvernul sa asigure masti si sa dea ordin fabricilor ce lucreaza pentru armata sa fabrice masti si sa le distribuie la 10 bani bucata (10 masti la un leu( ca nu e mare lucru o bucata de panza dubla ca sa nu imprastie virusul catre ceilalti

    • Cu ce materii prime? Pânză dublă..? De ce nu in batic peste gură? Sau poate două, ca să fie dublă? Cu ce forță de muncă? De ce sa poarte măști și cei sănătoși? Să amplifice și mai mult lipsa măștilor? De ce alte țări mult mai capabile nu au implementat astfel de idei ‘revoluționare’? Nu e suficientă carantina la domiciliu, aplicată corect? Împreună cu un minim de igienă corporală? Gândim sau umplem timpul aiurea?

  2. 90% din decese sunt înregistrare la persoanele de peste 60 de ani care au si alte afecțiuni, iar restul de 10% la cei care au alte afecțiuni.
    Tinerii se vindeca repede, insa ei pot fi purtători ai virusul si, prin definiție, periculoși pentru seniori, deci tot trebuie izolați dacă sunt infectați, indiferent ce vârsta au.

    • Dar este ok sa izolezi 13000 oameni timp de 2 saptamani desi dupa 2 saptamani de aplicare a metodei nu a avut niciunul din cei izolati virusul? Eu zic ca este o masura prea dura si aplicata prea repede, in conditiile in care situatia din tara este per total buna.

    • @Plictisitu este neplăcut pentru cei izolați la domiciliu, sigur.
      Dar stii ca mulți din cei care au fost testați pozitiv cu coronavirus in România sunt din cei care erau izolați la domiciliu?
      Ce s-ar fi întâmplat dacă acei oameni (inclusiv tinerii) ar fi zburdat liber prin oraș si ar fi infectat fiecare pe alți 3 si aia pe alții, si tot asa?
      Ar fi fost greu de găsit pacientul zero pe zona respectiva si situația ar fi ieșit efectiv de sub control. Ar fi fost un dezastru. Mai ales pentru o tara ca România care are spitalele asa cum le știm si bugete limitate…
      Singur ca pe tineri nu ii afectează si rata mortalității pentru ei este ca la gripa, 0,1%, dar pentru cei cu vârsta de peste 60 de ani este foarte periculos, 90% din decese fiind semnalate in categoriile de vârsta +60. Nu stiu cât îți pasa tie de alții, insa eu am părinți in categoriile de vârsta cu risc ridicat, si cred ca disconfortul creat de măsurile luate este mai mic decât potențialele decese pe care le-ar fi generat lipsa lor.
      Plus, mai multe îmbolnăviri înseamnă un impact negativ asupra economiei si presiune asupra sistemului de sănătate.
      Măsurile drastice sunt absolut necesare in cazul României si bine ca au fost luate de la început; probabil sunt printre putinele strategii eficiente pe care MAI – DSU, MS le adoptat in ultimii ani.

    • @Plictisitu
      Pentru ca daca ai 1000 de iepuri maturi, intr-un an o sa-ti faca foarte multi iepuri, exponential de multi. Mai ales la densitatea de „iepuri” din mall-uri, birouri, magazine, autobuze conserva, etc.