G4Media.ro

Tânărul cercetător român Sergiu Pașca este laureatul Premiului Judson Daland 2021, în…

Tânărul cercetător român Sergiu Pașca este laureatul Premiului Judson Daland 2021, în valoare de 50.000 de dolari, pentru ”realizări remarcabile în investigații clinice orientate către pacient”

Laureatul din anul 2021 al Premiului Judson Daland, pentru realizări remarcabile în investigații clinice orientate către pacient, este cercetătorul român Sergiu Pașca (39 de ani). Anterior, acesta a fost numit ”cercetătorul anului 2021” de Societatea Internaţională de Cercetare în domeniul Schizofreniei (SIRS).

Premiul va fi acordat la reuniunea din aprilie 2022 a Societății Filozofice Americane și recunoaște realizările remarcabile în investigația clinică, în special cercetarea orientată spre pacient, potrivit siteului instituției.

Distincția poartă numele doctorului Judson Daland, născut în 1860, un proeminent medic din Philadelphia și o figură remarcabilă în cercetarea medicală, care a lăsat cea mai mare parte a proprietății sale Societății pentru a sprijini cercetarea în medicina clinică.

Premiul de 50.000 de dolari este oferit la fiecare 3-5 ani. În plus față de premiu, o bursă Judson Daland este acordată anual folosind aceste fonduri.

Cercetătorul este profesor asociat în psihiatrie și științe comportamentale la Stanford Center for Sleep Sciences and Medicine, Bonnie Uytengsu, director al Stanogen Brain Organogenesis Program și director al Stanford Neuroscience Stem Cell Core, Wu Tsai Neurosciences Institute, Universitatea Stanford.

Membrii comitetului de selecție Daland este format din personalități ale lumii științifice și medicale americane: Clyde F. Barker, fost președinte, Societatea Filozofică Americană; profesor Donald Guthrie, Departamentul de Chirurgie, Spitalul Universității din Pennsylvania; Lawrence H. Einhorn, profesor Fundația Livestrong profesor de oncologie, profesor de medicină, Universitatea Indiana; Ronald M. Fairman, The Clyde F. Barker – William Maul Measey profesor de chirurgie, șef de chirurgie vasculară și terapie endovasculară, departamentul de chirurgie, profesor de chirurgie în radiologie, spitalul Universității din Pennsylvania și John N. Loeb, profesor emerit de medicină, Universitatea Columbia.

Cercetătorul român a crescut la Aiud (județul Alba), a studiat la UMF din Cluj Napoca și apoi a plecat din țară pentru a-și continua studiile.

Pe parcursul carierei sale a mai primit o mulțime de premii, printre care prestigiosul ”Early Career Life Scientist Award” din partea Forumului Internațional de Biologie Celulară.

Sursa: captura video pascalab.org

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Şi guvernul Cîţu trebuie să ia cercetarea în serios. Altfel, importăm tot.

  2. Un absolvent remarcabil al scolii romanesti, atras de mirajul american…cercetarea la noi e subfinantata, banii aia putini se duc pe salarii, dinozaurii sunt la butoane, nu poti, ca tanar cercetator, sa obtii un grant, daca nu iei in proiect dinozaurii, munca o faci tu, iar laudele le ea marele atarnator, plin de grade academice.,,,cercetarea privata e la zero….va mirati ca olimpicii pleaca peste ocean?…,de intors nu prea mai aflam, poate asa, vreun articol in presa…dar ocazional, despre unii copii nici nu mai putem afirma ca sunt romani, sunt cercetatori formati la marile universitati americane….copii astia mai vin in Romania ca turisti…atat….Universitatile romanesti scad in ranking din cauza lipsei cercetarii…dar noi suntem preocupati de bunastarea bugetarimii, a politicului….Trist…in tara se intorc cei de teapa lui Catu, care nu puteau face i cariera afara, oamenii neintegrati

    • Faptul cam mentioneaza ca mai exista si romani care nu omoara si violeaza in afara e „PR la maxim”?! Sper ca erai sarcastic, altfel ma ingrozesc de asa logica.

    • @imi_pasa…, e o confuzie, nickul e pentru promovarea politicienilor, la fel ca tine, as dori mai des promovarea celor ce fac cinste Romaniei…Clar, e dureros sa auzi de cersetori, hoti, hackeri romani, dar minoritatea cea de toate zilele sta la vedere pe bulevardele occidentale, nu ca cercetatorii incuiati in laboratoare….judeca ce am spus, nu un biet nick…si la capitolul cercetare, vedem unde suntem, sub nivelul marii

  3. Ar trebui sa existe cineva în redacție care sa verifice textul dpdv gramatical și ortografic.
    În titlu lipsește verbul, în textul articolului sunt neacordări între subiect și predicat. Greșeli elementare.

  4. Cum se face ca aceea care castiga medalii la olimpiadele scolare, nu mai fac, apoi, nimic spectaculos. Devin, doar, niste parveniti. Ce ne spune asta?

    • Gresesti, verifica site-urile olimpiadelor internationale, cauta romanii medaliati, aia de acum minim cinci ani, o sa ai o surpriza, aproape toti sunt cercetatori, profesori, la Universitati de Ivy League, altii la firme gigant de tehnologie…astia nai mici, sunt studenti, doctoranzi etc…Varfurile au fost atrase de mirajul american sau vestic, e posibil ca fetele sa aiba nume schimbat, se mai si marita lumea….Nu te astepta ca tinerii remarcabili sa se intoarca…o spune un parinte trist, cu doi baieti plecati in USA, definitiv, din pacate, unul e doctorand si celalalt student la MIT,….sunt ligi ale studentilor romani, organizatii profesionale….Asociatia Inginerilor Romani de software e o organizatie puternica, e invitata frecvent la Casa Alba…sunt multi cercetatori de top acolo, oameni care fac America bogata…Asociatiile astea, din multe domenii, atrag si ajuta multi romani cu potential, ca tanarul asta remarcabil…din pacate, nu pleaca 100 pe an, pleaca cu miile… eu am dat exemplul America, dar UK a atras mult mai multi, nu mai vorbim de Franta, magnet pentru medici si arhitecti….Anual pleaca din Romania 15000 de tineri la studii in strainatate, rar se intorc…absolventii de facultati nu putem cuantifica, nu exista informatii oficiale, dar putem intui, e suficient o vizita intr-un spital, doctorii tineri inca pleaca…