G4Media.ro

Tánczos Barna, după raportul ONU despre schimbările climatice: Protecţia mediului nu poate…

Sursa Foto: Facebook

Tánczos Barna, după raportul ONU despre schimbările climatice: Protecţia mediului nu poate fi realizată exclusiv prin legi, este necesară schimbarea mentalităţii

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a trasmis, după raportul ONU despre schimbările climatice, că protecţia mediului nu poate fi realizată exclusiv prin legi, este necesară schimbarea mentalităţii. ”Vom putea lăsa în moştenire o planetă locuibilă doar prin reducerea emisiilor de carbon”, a transmis ministrul, precizând că trebuie să existe acţiuni corelate între instituţii guvernamentale, organizaţii nonprofit şi cetăţeni.

”Raportul experţilor ONU în domeniul schimbărilor climatice prevede explicit faptul că este nevoie de voinţă politică comună ca să rescriem scenariul pesimist despre care ne avertizează, pe bună dreptate, specialiştii din Grupul de lucru al IPCC. În consecinţă trebuie să privim spre viitor deoarece şi oamenii de ştiinţă recunosc că mai există speranţă. Însă trebuie să acţionăm acum în vederea evitării catastrofei climatice”, a scris pe Facebook ministrul Mediului.

Acesta consideră că ”trebuie să existe acţiuni corelate între instituţii guvernamentale, organizaţii nonprofit şi cetăţeni”.

”Protecţia mediului nu poate fi realizată exclusiv prin legi, este imperios necesară schimbarea mentalităţii în fiecare situaţie decizională. Aici nu mai vorbim despre noi, ci despre viitorul copiilor şi nepoţilor noştri. România va face tot posibilul ca în etapa reconstrucţiei economice de după pandemia Covid-19 reducerea emisiilor de carbon să fie un factor primordial. Vom putea lăsa în moştenire generaţiilor următoare o planetă locuibilă doar prin reducerea emisiilor de carbon şi consumul inteligent şi sustenabil de energie”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, în etapa reconstrucţiei economice de după pandemia Covid-19, ”va trebui să includem în politicile naţionale criterii privind o infrastructură şi o industrie curată, sustenabilă, iar în paralel să creem oportunităţi de afaceri şi de locuri de muncă verzi”.

”În cadrul celei de-a douăzeci şi şasea Conferinţă a ONU privind schimbările climatice, care va avea loc la Glasgow în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie, România va milita pentru soluţii durabile şi cu adevărat eficiente la problemele semnalate. La summit-ul climatic #Cop26, vom sprijini la toate nivelurile eforturile internaţionale, iar România va implementa, cu eficacitate, măsurile la care se angajează având în vedere aspectele economice şi sociale ale acestora”, a mai precizat ministrul.

Încălzirea globală accelerează, iar obiectivul unei limitări a acesteia la +1,5°C faţă de nivelul din epoca preindustrială urmează să fie atins către 2030, cu zece ani mai înainte decât previziunile anterioare, arată Grupul interguvernamental de experţi privind evoluţia climei (GIEC) într-un raport, în care relevă o responsabilitate ”fără echivoc” a omenirii în încălzirea planetei.

Aceasta este o ”alertă cod roşu” pentru omenire, care este necesar să însemne ”sfârşitul” energiei fosile, care ”distruge planeta”, a reacţionat secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Acest raport de evaluare ştiinţifică – primul după şapte ani – ”trebuie să pună sfârşit cărbunelui şi energiilor fosile, înainte ca acestea să distrugă planeta”, îndeamnă într-un comunicat Antonio Guterres, care pledează ca începând din 2021 să nu se mai construiască nicio centrală cu cărbune.

sursa: News.ro

Sursa Foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Exact: întoarcerea la Epoca de Piatră! :))))

    • Pentru a salva planeta propun:
      -interzicerea calatoriilor private in spatiu ale miliardarilor cum sunt cele promovate de virgin galactic.
      -interzicerea detinerii si inchirierii de iahturi private. Vapoarele sa fienumai pentru transport de marfuri si persoane.
      -interzicerea detinerii de automobile cu greutate de mai mult de doua tone (nu cum au miliardarii, automobile mari si scumpe si foarte grele).
      -interzicerea avioanelor private.
      -limitarea valorii bijuteriilor pentru persoane fizice si limitarea dreptului de a le cumpara, fiind cunoscut ca prelucrarea pietrelor pretioase este mare consumatoare de energie.
      -interzicerea festivalurilor si galelor de tip premiul oscar, care sunt mari consumatoare de resurse dar si de prost gust.
      -limitarea suprafetei caselor si a numarului de case.
      -limitarea numarului de km pe care ii poate parcurge o persoana intr-un an, indiferent de scopul calatoriei.
      Astfel, marii poluatori ai planetei, care sunt vedetele din film si muzica si politicienii si toti cei care ne auza pe noi, vor polua mai puțiin si planeta va fi salvata.

    • @ABC Ai si tu o mare frustrare: nu te duce mintea sa castigi bani si esti invidios pe cei ce reusesc.

  2. parca ne explica nenea asta de la UDeMeReu ca avem legislatie cu copacii si e dura si aplicata .. deci eu zic ca sunt in siguranta

    • tactica asta a fost pe larg discutata de analisti, e de a arunca vina pe populatie, si a nu isi asuma responsabilitatile personale, adica ce trebuie sa faca ministrul MEDIULUI … „trebuie sa ne schimbam mentalitatea” .. folosita de multi alti IMPUTITI DE POLITRUCI care fug de responsabilitatea lor

      as recomanda UDeMeReu sa se uite ei in oglinda, si sa isi schimbe ei mentalitatea intai, sa dea un exemplu de asa „da”, sa nu mai fie un PSD maghiar, sa nu mai fie slugile lui Orban, sa fie si UN PIC DE „daci” nu doar „huni”, SI SA APLICE LEGILE pana la schimbarea mentalitatii!!

  3. Iar schimbarea mentalitatii este un proces de lunga durata. Cat timp avem la dispozitie? Deja este extrem de cald vara, aproape insuportabil.

    • Avand in vedere ca vorbim de mioritici, procesul va fi de luuuuuuungaaa durata, adica muuuult timp la dispozitie.

    • Pe ce trasatura te bazezi cand afirmi asta? In ce fel ne deosebim de altii de ne-ar lua inca si mai mult timp decat le-ar lua altor popoare? Inteleg ca esti bun cunoscator al mioriticilor, de asta intreb. 😁

    • De ce le-ar lua altora mai putin?😁

    • Specialiștii în comportamentul uman spun că schimbarea mentalității începe cu a face lucrurile altfel. Imediat. Apoi, după un timp această practică devine obișnuință. Acesta-i momentul în care avem o altă mentalitate. Schimbată.

      Așa că ne mințim . Durează să ne hotărâm că vom face o serie de lucruri altfel. În principiu e foarte simplu. Dar practica ne omoară.

    • Specialistii de care scrii sunt optimisti, e bine.
      Oricum fiecare abordeaza problema in felul lui, deci au dreptate. Ideea este ca domnul Barna trebuie sa ne coordoneze pe toti, noi poluatorii (industrie, om ..). Cum face el asta, daca nu prin legi? Ar fi bine sa faca o lista cu cei mai mari poluatori si sa ia masuri. Deci trebuie vazut mentalitatea cui trebuie schimbata ca masurile sa aiba efectul scontat.
      Ca sa dau un exemplu, degeaba ne convinge pe noi sa luam trenul pana la Salonic, atunci cand mergem in vacanta, in loc sa luam masina din an in pasti pana in Grecia. Mai bine gaseste solutii sa reduca traficul tirurilor. Ma gandesc eu asa.

  4. Se pavează calea pentru Ministerul Mentalității

  5. schimbarea mentalitatii s-a facut peste tot punitiv cu amenzi usturatoare, nu a picat din cer insa la noi nu se vrea ca nu da bine electoral, nu degeaba suntem la coada lumii civilizate

  6. Acest individ crede ca ministerul mediului se conduce punând taxe. El se face ca nu observa ca ai lui conaționali au ras pădurile din Harghita și Covasna, ca termocentralele poluează orașe întregi, ca emisiile din China, India și alte tari de prin Asia nu au frontiere. El știe una și buna, sa pună taxe de poluare în România. Acum vrea sa taxeze gazul ars cu centralele termice, ca asa a spus baba Merkel, dar uita ca Germania tocmai și-a construit cel mai mare gazoduct din Europa., tocmai pentru a arde gaze. Noi punem taxe, ca atâta știm…

  7. ABC, ai uitat sa menționezi limitarea accesului la internet și interzicerea vânzării de smart-phone celor ce au un IQ redus. Prin aceasta, s-ar reduce la maxim emisiile de unde electromagnetice.

    • Gogu,
      Tu vorbesti la misto. Dar fara sa stii, ai dreptate. Internetul polueaza. Ar trebui limiat numarul de postari pe internet si limitarea folosirii calculatoarelor in scop personal. Inclusiv ale calculatoarelor mici pentru socotit. Stiu ca nu iti place ideea, dar ar fi cazul sa inveti si tu si multi altii tabla inmultirii.