G4Media.ro

Tanczos Barna: Nu există credibilitate fără o perspectivă pe termen mediu şi…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tanczos Barna: Nu există credibilitate fără o perspectivă pe termen mediu şi lung, la Ministerul Finanţelor, fără stabilitate şi continuitate, fără o asumare a unor decizii grele

Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, a afirmat, joi, că nu poate exista credibilitate fără o perspectivă pe termen mediu şi lung, la Ministerul Finanţelor, fără stabilitate şi continuitate, fără o asumare a unor decizii grele în momente dificile, care nu sunt pe placul cetăţenilor şi al celor care votează. ”Încrederea pierdută se recâştigă mult mai greu decât se pierde”, a subliniat el, conform News.ro.

”Fără o perspectivă pe termen mediu, lung, la Ministerul Finanţelor, fără o stabilitate şi o continuitate la acest minister, fără o asumare a unor decizii grele în momente dificile, care nu sunt pe placul cetăţenilor, nu sunt pe placul celor care votează la alegeri, fără o viziune foarte clară unde vrem să fim peste doi, peste trei, peste 5 ani, unde vor duce deciziile de moment, vedem perspectiva pe ani de zile, fără aceste abordări nu există credibilitate. Încrederea pierdută se recâştigă mult mai greu decât se pierde. Odată încrederea pierdută şi în faţa partenerilor noştri europeni, în faţa unui comisar, în faţa celor care respectă nişte standarde în ce priveşte deficitul excesiv, deficitul de cont curent e greu de recâştigat”, a declarat, joi, la Europa FM, Tanczos Barna.

El a vorbit despre responsabilitate şi respectarea deciziilor.

”În primul rând, faţă de români trebuie să arătăm că suntem responsabili şi ceea ce spunem facem. Înainte să spunem ceva, analizăm, gândim, discutăm în minister, discutăm cu ministerele de resort, discutăm în Guvern, dar când am decis ce am spus, că mergem pe (un deficit de) 7%, mergem pe 7%. Când am spus că nu creştem TVA, nu creştem TVA”, a explicat ministrul Finanţelor.

El a adăugat că nu îi plac abordările de tipul ”răspundeţi cu funcţia?”, ”juraţi pe roşu că nu o să faceţi?”. Întrebat în acest context: ”Vă tatuaţi pe mână?”, Tanczos a răspuns: ”Inclusiv”.

”Nu îmi plac aceste abordări, pentru că noi la UDMR lucrăm altfel. Dacă ne-am asumat o responsabilitate importantă, dacă am spus încerc, înseamnă că încerc, când am spus nu, înseamnă că nu facem, că nu majorăm TVA, dacă am spus da pe 7%, o să fie da pe 7%. Când spun: fac tot posibilul, înseamnă că este un efort de a ajunge undeva şi de a avea un rezultat bun”, a spus Tanczos.

El a avertizat că, dacă declaraţiile sale ca ministru al Finanţelor sunt interpretate, se scoate câte o frază, se scoate din context ”un pic”, acest lucru poate dăuna foarte mult ţării.

”Odată creată o incertitudine, ele imediat sunt preluate şi de pieţele externe şi de cei care urmăresc evenimentele. Este şi responsabilitatea mea, în primul rând, să nu mai greşesc, dacă este o propoziţie interpretabilă trebuie să fiu mult mai ferm în comunicare şi trebuie să arătăm şi celor care vor investi în România, celor care vin să finanţeze deficitul României, celor care se aşteaptă să respectăm un plan fiscal structural pe 7 ani că da, suntem hotărâţi să revenim pe un făgaş normal”, a explicat Tanczos.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cum să vă creadă salariații din Apele Române, Agențiile de Mediu, Fondul de Mediu pe care le-ați condus domnule ministru, când ei își plătesc din buzunar deplasarea la locul de muncă, iar șefii mici sau mari au parte de transport și carburant gratuit de la instituții pentru toate deplasările familiei lor, adică un beneficiu salarial neimpozitat, acoperit însă cu foi de parcurs false și cu scoaterea din funcțiune sau demontarea dispozitivului GPS.

    • Encredibil domnule, angajații de mai sus plătesc carburant pentru deplasarea la locul de muncă, unde doar la “manevre” le stă capul, iar statul nenorocit nu le decontează chiar și energia fizică consumată, ce tragedie!

    • Angajații ăia pot veni în mediul privat să vadă ce bine e.

      Dar nu vor, așteaptă sporuri din banii plătiți de privați. Așa își recuperează șpăgile pe care le-au dat ca să câștige concursurile de angajare.