G4Media.ro

Tanczos Barna: Peste 6,8 milioane de interogări la Inspectorul Pădurii și aproape…

Sursa foto: G4Media.ro

Tanczos Barna: Peste 6,8 milioane de interogări la Inspectorul Pădurii și aproape 5000 de apeluri la 112 anul trecut/ Exploatarea masei lemnoase va fi interzisă pe timpul nopții

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că, în 2021, au fost peste 6,8 milioane de interogări în sistemul Inspectorul Pădurii, precizând că anul trecut s-au înregistrat aproape 5.000 de apeluri la 112. El a precizat că va fi interzisă pe timp de noapte exploatarea masei lemnoase.

“În ceea ce priveşte exploatarea pădurilor, Inspectorul Pădurii a devenit principalul element care oferă această posibilitate oricărui cetăţean să verifice orice transport, în orice oră în orice loc din ţară. În urma acestor verificări care sunt de peste 6,8 milioane la nivel 2021, adică peste 6,8 milioane interogări în sistemul Inspectorul Pădurii, au fost înregistrate aproape 5.000 de apeluri la 112, în urma acestor apeluri s-au verifica transporturile mult mai riguros, s-au verificat camioanele, numărul de înmatriculare şi de fiecare dată când s-a constatat o ilegalitate acele mijloace de transport au fost oprite şi s-au întocmit documentele pentru tragerea la răspundere a acestor persoane”, a declarat ministrul Mediului, luni, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nu SUMAL 2 a dus la majorarea preţurilor masei lemnoase în ţara noastră.

“În SUMAL ocol silvic avem peste 15.000 de utilizatori, avem peste 70.000 de persoane care folosesc Sumal 2. Este probabil cel mai mare sistem informatic din ţară. Ne oferă informaţii şi cu privire la cantitatea de masă lemnoasă exploatată în România şi în timp real. Trebuie să respingem toate acuzele la adresa SUMal 2, care spun că SUMal 2 a condus la majorarea preţurilor din România. Nu Sumal 2 a majorat preţurile masei lemnoase din România, ci situaţia din piaţă, situaţia internaţională. Sunt de acord cu cei care spun că SUMAL 2 a redus considerabil marjă de manevră pentru cei care transportau ilegal şi în mod automat lemnul legal probabil că e mai scump, dar legalizarea activităţii este obiectivul nostru primordial”, a explicat Tánczos Barna.

El a mai afirmat că va fi interzisă pe timp de noapte exploatarea masei lemnoase.

“SUMAL 2 va mai suferi modificări şi vom dezvolta SUMAL 2 pentru a avea o rigurozitate şi mai mare, implementăm noi funcţionalităţi, care sunt în curs de dezvoltare la STS. Vom interzice pe timp de noapte exploatarea masei lemnoase din păduri astfel încât să reducem şi mai mult riscul de a avea exploatări ilegale din păduri în acelaşi timp vom automatiza verificările la nivel de 20 de metri cubi transport prin persoane fizice pentru că de la 20 de metri cubi în sus toţi transportatorii sunt transportatori autorizaţi”, a mai declarat ministrul Mediului.

sursa: News.ro, Sursa foto: G4Media.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Se poate schimba si legea, cand esti prins cu mai mult lemn primesti 1 anisor cu suspendare ( mai greseste omul ) iar a doua oara intri direct in locul racoros. Dar polititicul nu doreste schimbarea legii ca doar ajung si la ei o parte din bani …

  2. S-au șmecherit și hoții, acum lemnul furat îl transportă în containere maritime și în camioane cu prelată. Am văzut în zona de nord a țării suspect de multe camioane ce transportă containere și prelate care merg cu numai 20 km/h la deal. De ce oare?

  3. Țanțoș se face ca uita faptul ca majoritatea pădurile sunt în mâinile hulpave ale potentatilor udmr. În Harghita și Covasna, la doua minute vezi un tir cu busteni, iar grija lui țanțoș este sa interzică centralele termice pe gaz. Probabil ca le va promova pe alea pe lemne. Alea ungurești care erau obligatorii dacă vroiai sa intri în programul casa Verde.