Târgu Mureș are din nou operator de salubritate / În primăvară, mii de tone de deșeuri menajere s-au strâns în oraș, după rezilierea contractului cu vechiul operator
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş a semnat, marţi, contractul de colectare a deşeurilor pentru zona 2 Mureş, care cuprinde municipiul Târgu Mureş şi alte 18 unităţi administrativ-teritoriale, cu Asocierea Polaris M. Holding – Urban Grup Environment, după aproape trei luni de la rezilierea contractului cu vechiul operator, relatează Agerpres.
„Mulţumim locuitorilor din Târgu Mureş pentru susţinerea şi pentru încrederea acordată. După zilele de mobilizare, deşeurile nu vor mai fi o problemă. Însă, nu ne limităm doar la colectarea eficientă a deşeurilor. Am venit aici cu obiectivul clar de a respecta ţintele de colectare şi invităm cetăţenii să devină partenerii noştri în colectarea separată a deşeurilor. Cum? Să colecteze separat plasticul, hârtia, sticla şi metalul, iar deşeurile reziduale şi biodegradabile să le depoziteze separat. Din respect pentru mureşeni, ne angajăm să oferim un serviciu de calitate, de lungă durată, să menţinem curăţenia şi igiena şi să contribuim astfel la un mediu sănătos şi prosper pentru comunitate”, a afirmat reprezentantul Asocierii Polaris M. Holding – Urban Grup Environment, Marius Secăreanu, într-un comunicat de presă.
Potrivit asocierii, perioada de mobilizare este de cinci zile.
Zona 2 Mureş este alcătuită din: Municipiul Târgu Mureş, Oraşul Miercurea Nirajului şi comunele Band, Pănet, Mădăraş, Sâncraiu de Mureş, Sântana de Mureş, Cristeşti, Ernei, Sângeorgiu de Mureş, Livezeni, Corunca, Glodeni, Gorneşti, Hodoşa, Vărgata, Eremitu, Bereni şi Măgherani.
Disfuncţionalităţile în ridicarea gunoiului la Târgu Mureş şi în celelalte 18 unităţi administrativ-teritoriale cuprinse în zona a 2-a în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţ au apărut după schimbarea operatorului, în urma licitaţiei, începând cu data de 4 noiembrie 2022.
Ca urmare a lipsei forţei de muncă, vechiul operator nu a reuşit să respecte graficele de ridicare a gunoiului, iar în luna decembrie a anului trecut, Adunarea Generală a ADI Ecolect Mureş a decis rezilierea contractului.
Începând cu data de 4 aprilie şi până în momentul atribuirii noului contract de salubrizare, toate cele 19 UAT-uri, inclusiv municipiul Târgu Mureş au rămas fără serviciu de colectare a deşeurilor, fiind găsite soluţii provizorii pentru ridicarea gunoiului.
La acea dată, în Târgu Mureș se adunaseră pe străzi circa 2.000 de tone de deșeuri menajere.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank