„Târgul pâinii”, la Muzeul Satului din Bucureşti în acest weekend / Vor fi de peste 100 de produse atestate tradiţional din toată țara
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 22 -24 septembrie 2023, cea de-a treia ediţie a „Târgului pâinii”, unde bucureştenii sunt aşteptaţi să guste din cele peste 100 de produse agroalimentare româneşti atestate tradiţional, anunță Agerpres.
Evenimentul va marca „Ziua Satului Românesc”, care se celebrează începând cu anul 2020 în ultima duminică a lunii septembrie.
„Produsele şi preparatele pe care le veţi găsi la Muzeul Naţional al Satului reprezintă tradiţie, muncă, dedicare, pasiune. Sunt realizate de oameni gospodari, pe care îi apreciez şi îi respect pentru efortul lor şi, pentru aceasta, trebuie să fim alături de ei, să îi încurajăm să ducă mai departe aceste frumoase tradiţii şi să le aducă în mijlocul consumatorilor. Mergeţi la acest sfârşit de săptămână la Târgul Pâinii şi consumaţi produsele româneşti!”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, într-un comunicat de presă.
Potrivit MADR, oferta la acest târg va fi de peste 100 de produse atestate tradiţional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale din judeţele Alba, Botoşani, Braşov, Galaţi, Iaşi, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Ilfov şi Bucureşti.
Oferta operatorilor economici care obţin aceste produse bazate pe reţete transmise din generaţie în generaţie este diversificată din categorii precum panificaţie şi patiserie, produse din carne, produse lactate, produse din peşte, legume – fructe, băuturi spirtoase şi multe altele.
Bunătăţile realizate de micii producători, înregistrate pe sisteme de calitate europene, produse montane sau ca produse atestate tradiţional îi vor încânta pe consumatorii de toate categoriile de vârstă, motiv pentru care organizatorii aşteaptă cât mai mulţi vizitatori pentru a alege din produsele agroalimentare româneşti aduse din majoritatea zonelor ţării, susţin organizatorii.
„Lumina lină a toamnei va accentua culorile „pâinii noastre cea de toate zilele, la Muzeul Satului. Vă aşteptăm să gustaţi pâinea si vinul la noi la muzeu, în jurul bisericii Turea şi să simţiţi profunzimea acestor simboluri creştine pe care, toamna la muzeu ni le aduce în dar”, a transmis şi Paula Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, din Bucureşti.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), pâinea şi produsele de franzelărie rămân pe primul loc în alegerile românilor în ceea ce priveşte consumul de produse alimentare. În 2021, românii au consumat 88,57 kg de pâine/persoană, în scădere faţă de cele 91,19 kg/persoană în 2020.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank