Tăriceanu: Carantinarea masivă are urmări în societate mai dramatice decât infectarea câtorva dintre noi / În primul rând, distruge relaţiile umane care şi aşa se stabilesc atât de greu
Senatorul Călin Popescu-Tăriceanu consideră că izolarea şi carantinarea masivă au urmări în societate ”mult mai dramatice” decât eventuala infectare a câtorva dintre noi, pentru că distruge economia şi relaţiile interumane.
„Eu cred că izolarea şi carantinarea masivă au urmări în societate mult mai dramatice decât eventuala infectare a câtorva dintre noi. În primul rând, distruge relaţiile umane care şi aşa se stabilesc atât de greu. În al doilea rând, distruge economia prin introducerea panicii şi scăderea consumului. Nu în ultimul rând, izolarea în case combinată cu un nivel ridicat al stresului va produce scăderi dramatice de imunitate ceea ce, în momentul în care vom ieşi din case, ne va face vulnerabili la orice virus sau microb. Şi aşa deschidem un cerc vicios care nu se mai închide niciodată!”, a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook, citat de Agerpres.
El susţine că restaurantele au fost închise „doar dintr-o ambiţie a guvernanţilor”, pentru că nu s-a stabilit nicăieri că acolo au fost focare de infecţie.
„Văd că acum au început din nou cu închideri şi izolări în masă. În primul rând, cred că au închis HORECA doar dintr-o ambiţie a guvernanţilor pentru că nu s-a stabilit nicăieri că acolo au fost focare de infecţie. Şi chiar dacă ar fi fost un loc sau două, nu închizi 20.000 de mici restaurante şi cafenele şi laşi pe drumuri sute de mii de oameni, ci iei măsuri acolo unde s-a întâmplat! În al doilea rând, izolarea nu trebuie făcută pentru oameni sănătoşi, ci pentru cei pozitivi. Carantinarea sau izolarea la grămadă nu este doar o încălcare a drepturilor noastre, dar este şi o crimă împotriva economiei şi vieţii sociale”, a adăugat Tăriceanu.
Potrivit lui Tăriceanu, măsurile de izolare la grămadă sunt luate pentru că Iohannis şi Orban refuză varianta normală – testarea masivă şi constantă.
„Testând continuu poţi să identifici persoanele pozitive. Poţi să le izolezi pe ele şi contacţii lor, nu toată comunitatea. Gândiţi-vă că trăiţi într-o localitate de 1.000 de locuitori şi într-una dintre locuinţele din această comunitate se descoperă 3-4 pozitivi. Adică o familie. Conform regulamentelor impuse de guvernanţi se izolează tot satul! Nu pot fi carantinaţi doar ei şi cei care au fost contacte să fie testaţi?”, susţine Tăriceanu.
Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
22 comentarii