Tăriceanu îl acuză pe Augustin Lazăr că minte: ”Manipulare ieftină pentru a-și salva pielea”
Călin Popescu Tăriceanu îl acuză printr-o postare pe Facebook pe Augustin Lazăr că a mințit în comunicatul de presă de azi al Parchetului General pentru a-și salva pielea. Tăriceanu se referă la un comunicat în care Parchetul General arăta că Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), adoptat în anul 2005 printr-o hotărâre de Guvern, stabilea “fără echivoc” încheierea unor protocoale între parchete şi ministere cu SRI, SIE şi CSAT, iar Planul de acțiune a fost aprobat printr-o hotărâre de Guvern semnată de fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu.
”Strategia (Anticorupție – n.red.) enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016”, a scris Tăriceanu pe Facebook.
Postarea integrală a lui Călin Popescu Tăriceanu:
Procurorul general minte ca să își scape pielea
Constat că Procurorul General este capabil de orice pentru a-și scăpa pielea, chiar și să mintă în spațiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezintă altceva decât o interpretare proprie dată hotărârii de guvern din 2005. HG 231 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție. Strategia enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016.
Ceea ce face Augustin Lazăr reprezintă o manipulare ieftină pentru a-și salva pielea, aruncând vina.
Trebuie spus adevărul: protocoalele semnate și dezvăluite în acest an au conținut măsuri care nu au fost prevăzute în nicio lege. Protocoalele secrete au adăugat la legislația în vigoare doar prin simpla înțelegere dintre șefii din procuratură și cei din servicii.
Unde în HG 231 se vorbește despre echipele mixte? În ce paragraf din HG se spune despre faptul că informațiile existente la dosar nu trebuie să fie puse la dispoziția învinuitului? Rolul de poliție judiciară a fost stabilit prin mica înțelegere dintre procurori și servicii, nu de HG. Raportarea procurorilor față de servicii în termen de 60 de zile este o invenție a minților strălucite care au semnat protocoalele.
Augustin Lazăr încearcă prin comunicate precum cel al Parchetului să își justifice acțiunile de procuror comunist. Practicile și metodele specifice perioadei comuniste nu se regăsesc în HG. Ele au fost adăugate ulterior de către conducătorii vremelnici ai instituțiilor din justiție și de către serviciile de informații.
Dacă Augustin Lazăr consideră că prin manipulare își salvează pielea și poate fugi de dat explicații pentru activitatea sa se înșeală amarnic. Procurorul General minte de îngheață apele doar pentru a deturna atenția de la acuzațiile care i se aduc.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
39 comentarii