Tăriceanu susține că DNA nu a adus nicio probă suplimentară care să justifice trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni seara, că, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, procurorul nu a adus nicio probă suplimentară, care să justifice trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat și susține, din nou, că dosarul este „o făcătură”.
„Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfășurare. Este de bun simț, ca să nu mai vorbesc de obligații procedurale, ca trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat să se facă în urma administrării unor probe suplimentare ori, în cazul meu, procurorul nu a venit cu nici o probă suplimentară care să justifice inculparea. Mai degrabă pare că e o comandă politică “de a mă face”, cum aud că se vorbește pe culoarele puterii!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.
Călin Popescu Tăriceanu susține că „nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienți”, pe care îi mai acuză că nu vor să „constate” că Guvernul pe care l-a condus a adoptat mai multe hotărâri pentru ca România „să intre în legalitate, în condițiile în care administrația centrală și locală folosea în mod fraudulos licențe software Microsoft”
„Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deținătorii licențelor”, susține Tăriceanu.
„Interesantă decizia DNA de a face public conținutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel și cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu șpăgile luate de fruntașii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă! În condițiile în care ancheta penală nu este publică (valabil și pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic”, mai scrie Tărcieanu.
Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, luni, inculparea lui Călin Popescu-Tăriceanu în dosarul de luare de mită, la zece zile de la punerea sub învinuire. Acest lucru înseamnă, potrivit procedurilor, că în perioada următoare Tăriceanu va fi trimis în judecată.
Procurorii îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că ar fi primit 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10%, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al unei companii austriece.
Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, potrivit unor surse judiciare. Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.
Fujitsu Siemens GmbH Austria a mai fost în centrul unui scandal de corupție în România în 2014, când chiar conducerea companiei a făcut un denunț cu privire la fapte de corupție săvârșite de angajații din România în legătură cu încheierea și derularea contractului pentru licențele Microsoft din 2004 cu guvernul României. Informația a apărut în ordonanța DNA de începere a urmăririi penale într-un dosar de la acel moment și a fost citată de Agerpres.
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii