G4Media.ro

Ţările puternic dezvoltate s-au confruntat cu cel mai semnificativ declin lunar al…

Sursa foto: Pexels

Ţările puternic dezvoltate s-au confruntat cu cel mai semnificativ declin lunar al activităţii economice înregistrat vreodată

Ţările puternic dezvoltate s-au confruntat în martie cu cel mai semnificativ declin lunar al activităţii economice înregistrat vreodată, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), şi nu se întrevede un final al acestei perioade până când nu se va clarifica cât vor dura restricţiile, se arată într-un raport publicat miercuri de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Indicatorii cheie, care arată schimbarea direcţiei în activitatea economică, sugerează că toate economiile mari au intrat „într-o încetinire profundă”, doar India înregistrând „o simplă încetinire”. Indicatorii arată „cel mai semnificativ declin înregistrat vreodată în majoritatea economiilor importante”, iar incertitudinile privind durata restricţiilor afectează evaluările, avertizează OECD.

Ca rezultat, informează organizaţia cu sediul la Paris, „încă nu se poate anticipa când se va încheia încetinirea, în special pentru că nu se ştie cât de mult vor dura restricţiile şi cât de severe vor fi”.

În martie, OECD estima că fiecare lună de restricţii va şterge două puncte procentuale din creşterea anuală a economiilor mari.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 36 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Asa-i cand cazi de sus, de tot…
    Cand cazi mai de jos, e mai usor socul…
    Romania „sta” mai bine, „avem bani pentru salariile uriase ale bugetarilor si pentru Pensiile SPECIALE si mai uriase”, deocamdata „avem bani”, ne asigura PNLeii!!!
    Eu asa mi-amintesc ca descria si analfabeta Veorica Economia ce „duduia” ca nicaieri in lume: „Am marit salariile si pensiile”, „avem bani de salarii si pensii”… ce mare diferenta…
    Avem pe naiba….

    • Avem, ca imprumutam pe rupte.

    • @amicu: Asa va fi, ced ca vom imprumuta si de la FMI si de la BM si de la CE si de la BERD si de la BEI, de la toate Bancile care au curaj sa imprumute Romania!
      MI-amintesc cum in Anii trecuti, 3 ani la rand, cand Economia „duduia” ca nicaieri in UE, curgeau Avertismentele privind dezmatul cu BANII PUBLICI(si IMPRUMUTURILE aproape zilnice si Deficitele uriase si pomenile populiste care NU aveau de loc legatura cu Posibilitatea reala a Economiei Romaniei!) si de la CE, de la FMI, de la Consiliul Fiscal, discret de la BNR prin Consilierii Guvernatorului, de la Analistii PROFESIONISTI specializati in Economie-Finante, ca asa ceva NU e in regula intr-o Tara a carei Economie „duduie”, o Tara compelt nepregatita pentru o eventuala CRIZA, cand Romania avea cea mai mare Crestere Economica din UE(in jur de 4-5% din PIB!) sa IMPRUMUTE aproape zilnic Sume uriase pentru Cheltuieli curente(Plata salariilor bugetarilor, a Pensiilor si a Scadentelor respectiv a Dobanzilor la Imprumuturile anterioare facute de Stat!), se intrebau UNDE naiba se duceau BANII din Economia ce „duduia” cand NIMIC nu se construia, mai mult, atrageau atentia ca o eventuala Criza(de orice fel, cine s-ar fi gandit la CORONAVIRUSul asta?!) ar prinde Romania cum e mai rau: Plina de Deficite, cu Datorii in Crestere, cu o Adminsitratie publica Nereformata, stufoasa, ineficienta, cu ANAFul care aduce cele mai mici Venituri la Buget(dintre toate Tarile UE, ca pondere din PIB!), cu Companiile de Stat majoritatea falimentare, pe Pierderi uiiase An de An, pierderi compensate An de An de la Bugetul de stat pentru ca sa se lafaie in salariii uriase clientelam politica aciuata acolo….care apoi pompeaza sume uriase la Partid…
      Asa ne-a prins Corona, in plus cu Spitale Nedotate, pline de bacterii ucigase, FARA Stocuri de Rezerva, LIPSA Medici specialisti la: ATI, Infectionisti, medici epidemiologi in Laboratoare, lipsa Asistente, si cu doar 40 de Spitale(din Toatal 400 pe Tara!) avand Sectii si paturi la ATI…
      Dar, avand printre cele mai mari salarii la Bugetari, in TOPul EU, cu cele mai mari Averi la politicienii care ne conduc, cu cea mai corupta clasa politica, cu cel mai prost Sistem educational PUBLIC, cu LIPSA Autostrazi, cu LIPSA MULTE!
      Si ce „bine” urma sa ne fie cu PSDragnea, ce ‘bine” visau mandrii romani in 2016 cand au votat..
      Acum, mai votati PSD?!
      Mai „visati”, mandrilor?!

    • Avem și pentru invenții suplimentare, vezi ultimele legi de creșteri sau de instituirii de privilegii!
      Cine spunea ca e austeritate?! Nici pomeneala, e o perioada foarte efervescenta și fertila la romani!
      Va fi tot globul invidios pe noi la final!
      Deja șefa Comisiei Europene a dat tonul cu laudele pentru România!
      Veți asista la renașterea României, mai ceva decât cum o descrie imnul național!

    • lili, nici cu PNL nu mi-e rușine!
      N-are viziune, voința și curaj.

    • @Radulescu Marcel: Asa e, nici cu PNL nu mi-e rusine, dezamagirea nu-i asa mare, doar ii stim de 30 de ani, dar oricum NU as fi rezistat in vremea asta s-o vad pe analfabeta Veorica…iti poti imagina cum ar fi fost?!
      Pe langa Minsitrii analfabeti TOTI ai analfabetei Veorica, in Guvernul PNL mai exista cativa Minsitri acceptabili la Economie, la Mediu, la Fonduri europene, pe Catu l-am scos din categorie, sunt suparata ca nu se atinge de bugetari, dar CRED ca el e constient ca TREBUIE(asa descifrez eu din ceea ce spuen!) sa umble la salariile lor si la Pensiile speciale, dar Partidul l-a pus la tacere, deocamdata… tot acolo vor ajunge, ca NU cred ca vor fi nebuni sa Imprumutam MIliarde peste Miliarde de Euro in vreme de pandemie(cu economia oprita) ca sa platim Salariile bugetarilor si pensiile speciale!?
      Si-apoi, cine ne va Imprumuta pentru asa ceva si la ce COSTURI?!

    • lili, în timp, ca vad ca îți trebuie ceva timp, o sa îți dai seama și de cel de la Mediu și de cel de la Fonduri Europene, ca de ala de la Dezvoltare mi-e și greață sa mai amintesc!

  2. lili, tine minte ce spun acum:
    Dacă Guvernul asta nu va face un anumit lucru în regim de urgenta, orice altceva va face va fi de prisos și pierdere de timp!
    Acest lucru este investiția rapida în refacerea urgenta a sistemului de irigații și chiar a lărgirii lui.

    • PS. I-am dat mesaj lui Orban personal, sa nu spună ca nu și-a dat seama la timp!

  3. Aveti exact ce votati. Daca ati fi mers la vot in 2016 si n-ar fi venit PSD-ul sa faca praf bugetul, ar mai fi fost niste bani acum.

    Dar sunteti inconstienti si veti plati pentru asta, veti suporta costurile nepasarii voastre in fiecare zi, pierzand putere de cumparare.

    Saracia va caracterizeaza.

    • Pai, am fost, și, cu asta ce-am făcut?!!!!

  4. @Radulescu Marcel: Ia citeste, am ramas blocata si scarbita!
    Profit.ro, 7 Aprilie 2020: „DOCUMENT – Numărul angajaților la stat a CRESCUT cu 5.300 în primele 3 luni de nouă guvernare
    În Spitalele administrației centrale a SCAZUT cu peste 1.000.
    Numărul angajaților din sistemul de stat a crescut cu aproape 5.300 în primele 3 luni de la schimbarea guvernării PSD cu un Executiv susținut de PNL.
    Media lunară, de 1.761 de posturi în plus la stat, a fost chiar superioară celei din perioada guvernării PSD, când, în 2 ani și 10 luni, numărul de posturi ocupate la stat a urcat cu 45.423, o medie lunară de 1.336 de angajați în plus.
    Îngrijorător este, însă, faptul că, în acest timp, numărul de angajați din sistemul sanitar controlat de administrația centrală a scăzut cu 1.059, conform datelor analizate de Profit.ro.
    Noile date de la Ministerul Finanțelor vin în contextul în care sectorul privat, cel care generează taxe și impozite la buget, este lovit puternic de restricțiile necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
    Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Numărul total de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice a ajuns la 1,241 milioane în ianuarie, comparativ cu 1,236 milioane în octombrie.
    Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă, din partea PSD, a fost înlocuit cu un guvern condus de Ludovic Orban, președintele PNL, în primele zile din luna noiembrie.
    Informațiile pe luna ianuarie reprezintă cele mai recente date transmise de Ministerul Finanțelor pe această temă.
    Din cele 5.283 de posturi în plus, 3.771 sunt în administrația centrală, unde Guvernul își exercită controlul direct, iar 1.512 posturi au fost ocupate suplimentar în administrația locală, în aparatul primăriilor.”
    Restul pe site!

    • Nu mai citesc suplimentar, e suficient atât! Ce vrei sa spun? Cunoști poziția mea: încredere ZERO în politica, administrația și justiția românești.
      Încredere ZERO în statul roman.
      E foarte greu de trăit în aceste condiții!