G4Media.ro

Ţările Uniunii Europene au adoptat în mod oficial planul de urgenţă al…

Sursa foto: Moldovagaz Facebook

Ţările Uniunii Europene au adoptat în mod oficial planul de urgenţă al blocului pentru reducerea consumului de gaze

Ţările Uniunii Europene au adoptat vineri, în mod oficial, planul de urgenţă al blocului pentru reducerea consumul de gaze, în timp ce încearcă să economisească combustibil pentru o iarnă cu livrări incerte ale Rusiei, în ciuda faptului că Polonia şi Ungaria se opun legii finale, transmite Reuters, citată de News.ro.

Ţările UE au încheiat săptămâna trecută un acord pentru a-şi reduce cererea de gaze, pentru a încerca să umple depozitele de gaze şi să se pregătească pentru o posibilă întrerupere completă a livrărilor Rusiei.

Acordul cere tuturor ţărilor UE să reducă voluntar consumul de gaze cu 15% în această iarnă şi ar putea face ca reducerile să fie obligatorii în caz de urgenţă a aprovizionării, deşi cu numeroase derogări pentru unele ţări şi industrii.

Ţările UE au aprobat vineri, în mod oficial, legea care va pune în aplicare acest acord.

Toate ţările, cu excepţia Ungariei şi Poloniei, au aprobat legea, potrivit unui document publicat de Republica Cehă, care prezidează în prezent negocierile ţărilor UE. Î

Înainte de a invada Ucraina, Rusia furniza 40% din necesarul de gaze al UE. De atunci, Moscova a redus fluxurile de gaze către Europa, făcând mai dificil pentru statele UE să umple depozitele înainte de iarnă şi determinându-le pe multe dintre ele să intre în cursa pentru a cumpăra combustibil din afara Rusiei şi să ia măsuri pentru a-şi limita cererea de gaze.

Ungaria, care este în discuţii pentru a cumpăra o cantitate mai mare de gaze din Rusia, a fost singura ţară care s-a opus acordului, săptămâna trecută, şi a pus sub semnul întrebării legalitatea regulilor UE care afectează mixul energetic naţional sau securitatea energetică a unei ţări.

Varşovia s-a opus, de asemenea, legii finale, în pofida faptului că a susţinut acordul săptămâna trecută.

Polonia a descris baza legală a legii drept ”defectuoasă” şi a spus că deciziile care afectează mixul energetic al statelor membre ar trebui luate cu aprobarea unanimă a tuturor ţărilor.

Opoziţia lor nu a deraiat planul, care avea nevoie de sprijinul unei majorităţi consolidate din 15 ţări pentru a deveni lege.

De asemenea, Comisia Europeană ”evaluează urgent” posibilitatea introducerii unor plafoane pentru preţul gazelor, a spus într-un comunicat, fără a detalia ce formă ar lua un astfel de plafon.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Primi care au început e Ungaria că au luat măsuri preventive să fie sigur că fac economie şi s-au asigurat să nu mai vândă nimeni la ei măi. Măi cât de pur maimuţă trebuie să fi să obligi pe cineva să vândă în pierdere până se hotărăsc ăia să nu mai vândă deloc. Mai ironic este că cumperi cel mai ieftin de la ruşi şi îţi dau şi discont că te foloseşte de fraier dar tot tu plafonezi ăl mai rău dintre toţi măi, nu are simţul umorului dumnezeul când îl vede pe prost că face ce face şi tot acolo ajunge cum le spune ăia mai cu minte pe care nu îi ascultă.

    Unele lucruri oricum le ei că aşa le-a făcut dumnezeul tot la acelaşi deznodământ ajung că o iei pe calea scurtă sau lungă, dar unii pe parcurs până ajung la finalul poveştii vor să demonstreze că sunt şi fraieri şi măscărici (Chiar dumnezeul va arătat care e voia lui prin diversele lui învăţături transmise prin cei cu har care au dus la atâtea culte indiferent de ce nume au, învăţături pe care vedem că le-aţi uitat. Aşa că la final oricum voia lui se va face oricât de maimuţă pură tradiţionalistă te crezi dacă încă nu aţi priceput, că dumnezeul te vrea evoluat nu prost grămadă ca în ziua în care te-a creat şi nu ştiai nimica şi doar stăteai toată ziua pe cracă şi mâncai banane apoi te răhăţeai în capul ălorlalte maimuţe.).😀😀😀😀😀😀😀😀

  2. Și excepțiile pe ce baza vor fi stabilite? De undeva fi luat necesarul pentru acesta? Deja cred că există o viziune de repartizare a gazelor din Marea Neagră. Probabil că având în vedere interconectarea, interdependență, spiritul de solidaritate și alte asemenea sloganuri dragi Occidentului numai in aceste clipe, Estul va fi obligat să susțină ‘ locomotiva Europei’, căci ea va fi principala excepție pe principiul că prăbușirea acesteia va atrage prăbușirea întregii economii europene.

  3. Pentru rusnacii naziști care deja ard gazul de pomană la granița cu Finlanda, este sigur o veste foarte proastă! 😏

  4. Nu mai depindem de Ruși.au gaz care miroase de cadavrele Ukrainienilor.Nu mai luam gaz nici de la Americani.care miroase de cadavrele arabilor sirieni.irakieni.Ada că vom lua gazul de la Romanii.ca ăștia au în Marea Neagră.Si luam pe gratis.

  5. Moldovane la școală nu la politică! O zi buna!