G4Media.ro

Teatrul Național Timișoara se redeschide publicului după mai mult de jumătate de…

Teatrul Național Timișoara se redeschide publicului după mai mult de jumătate de an. Programul spectacolelor

Teatrul Național Timișoara se redeschide publicului după mai mult de jumătate de an, transmit reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă. Actorii vor juca pe parcursul lunii mai în mai multe spectacole: ”M-am hotărât să devin prost”, după romanul lui Martin Page deschide publicului Sala Mare a Teatrului Național sâmbătă, 8.05, fiind urmat duminică, 9.05, de spectacolul ”Cercurile încrederii” de Radu Popescu, cu care se deschide Sala 2.

În continuare, vineri, 14.05 tot la Sala 2, poate fi văzut spectacolul ”Freak show”, un one-man show semnat de Florin Piersic jr. Duminică, 16.05, la Sala Mare, Teatrul Național continuă cu spectacolul ”Mătușa Julia și Condeierul” după Mario Vargas Llosa, fiind urmat vineri, 21.05, la Sala 2 de spectacolul ”Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” de Radu Iacoban, spectacol prezentat publicului pentru prima dată în formula live.

Finalul lunii aduce și prima premieră a anului, un spectacol pe care Teatrul Național l-a pregătit în perioada precedentă: ”Zorba”, după celebra poveste a lui Nikos Kazantzakis.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Ion Rizea, Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Victor Manovici, Iuliana Crăescu, Laura Avarvari, Ana-Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Luminița Tulgara și Cristian Szekeres. Echipa de creație este completată de Emil Bejenaru (decoruri), Gabriela Strugaru Popa (costume), Sebastian Hamburger (muzica și video) și Florian Putere (light design).

Premiera este programată vineri, 28.05, la Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată de a doua reprezentație sâmbătă, 29.05” se arată în comunicat.

Toate spectacolele programate în luna mai vor începe la ora 19. Biletele pentru spectacolele Teatrului Național pot fi achiziționate on-line începând de astăzi, 28.04.2021, dar vor fi disponibile și la Agenția de bilete „Mărășești”, care se va deschide fizic marți, 4.05, revenind la programul normal de funcționare: marți – duminică, între orele 11- 19.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Da nu-i periculos?
    Un studiu MIT despre „masurile” anticovrig:
    „Riscul de a fi expus la Covid-19 este la fel de mare la 20 metri ca la 2 metri, chiar și cu masca de protecție purtată corespunzător de toate persoanele din încăpere, transmite CNBC, citând un studiu realizat de Massachussets Institute of Technology (MIT)…

    De asemenea, distanțarea socială în spațiile deschide nu are aproape niciun sens iar măsurile de distanțare și purtare a măștilor în exterior sunt „nebunești”.”
    Pentru cei care stiu engleza si au rabdare sa citeasca : https://www.cnbc.com/2021/04/23/mit-researchers-say-youre-no-safer-from-covid-indoors-at-6-feet-or-60-feet-in-new-study.html.

    • Vezi ca ai interpretat gresit partea cu mastile, cei cu studiul spun clar ca mastile ajuta, si ca distantarea nu mai e atat de importanta cand porti masca. Citez: „face masks can be an extremely effective indoor safety measure”.

      Mai exact, studiul spune de fapt ca daca NU porti masca incepe sa conteze distanta dintre persoane in interior. Daca porti masca nu prea mai conteaza, pentru ca este suficienta protectia mastii pentru a reduce riscul la un nivel similar indiferent de distanta.

      Ceea ce este logic, pentru ca viteza initiala a particulelor de virus este incetinita de masca, si nu mai poate sa ajunga brusc un nor concentrat de particule pe persoana de langa tine, deci prea nu mai conteaza distanta. Sansele se egalizeaza pentru toata camera, dar evident sunt mult mai reduse in cazul purtarii mastii, din moment ce numarul total de particule de virus din aer este mai redus.

      Iar despre exterior, desi nu despre asta era studiul, si-au dat cu parerea ca nu prea are sens in exterior, in special daca porti masca, caz in care e „crazy” sa te mai si distantezi, pentru ca multe masti deviaza aerul expirat in sus, in loc sa se duca spre interlocutor. In niciun caz nu au spus ca e nebuneasca purtarea mastii in exterior, sau ca nu te poti infecta in exterior. Deci e „crazy” distantarea in exterior DOAR daca porti si masca. Daca nu porti masca ar fi bine sa te distantezi, macar la un metru, in opinia lor.

      In exterior, evident ca poate ajuta masca daca nu ai distantare. Citez: „crowded spaces outdoor could be an issue”, adica „spatiile aglomerate in exterior pot fi o problema”. Crezi ca aerul stie daca esti in exterior sau intr-o camera, mai ales daca nu bate vantul? Daca esti la un metru de un prieten, si tuseste sau stranuta langa tine fara masca? Sau pur si simplu vorbeste foarte tare/canta, etc., cu precipitatii, spre tine, daca e o terasa in aer liber cu bautura la greu? Da, in exterior nu poate creste concentratia de virus din aer de-a lungul timpului. Doar jeturi de aer/particule trimise direct spre tine te pot infecta, teoretic. Dar doar pentru ca riscul e mai mic nu inseamna ca nu exista.

      Da, mastile nu sunt perfecte. Da, sunt situatii in care riscul de infectare e minim in exterior si nu e utila masca. Dar daca ne apucam sa punem conditii speciale pentru fiecare situatie de exceptie, nu va mai sti nimeni cum sa aplice acele reguli. O sa incepi sa mergi cu ruleta pe strada, sa masori distanta pana la cea mai apropiata persoana, ca sa vezi daca e obligatorie sau nu purtarea mastii.

      Si atunci e mai bine sa aplici niste reguli uniforme, chiar daca in anumite situatii nu sunt neaparat 100% necesare. Daca despici firul in patru nu o sa mai inteleaga nimeni nimic.

      Recapituland, cand incidenta virusului este mare, masca trebuie purtata, in special in interior, dar inclusiv in exterior in anumite situatii. Dar, pentru a nu complica lucrurile, e mai simplu sa fie purtata tot timpul in exterior. Si, la ce aer poluat e in unele orase din Romania, ar cam avea sens purtarea mastii in exterior chiar si ignorand virusul.

      Da, stiu, o sa incepi sa-mi povestesti cum umbli tu prin padure la zeci de km de cea mai apropiata persoana, si ca de ce trebuie sa porti masca in acel caz. Dar intrebarea urmatoare este, daca esti la zeci de km de cea mai apropiata persoana, cine o sa-ti dea amenda daca nu o porti? Ursul? Sau esti politist si o sa te amendezi singur? Asta e din ciclul hai sa cautam probleme acolo unde nu sunt, pentru ca ne plictisim.

      Problema e ca multi nu mai poarta masca cum trebuie nici macar in spatii inchise. Intr-un centru comercial de langa Bucuresti duminica asta erau multi care o purtau sub nas sau sub barbie in timp ce asteptau la coada. Si probabil n-ar fi purtat deloc daca nu ii obliga agentul de paza la intrare sa o poarte.

      Si in timpul asta sute de oameni continua sa moara de COVID in Romania in fiecare saptamana, adaugandu-se zecilor de mii care au murit deja. Pentru ca unii continua sa caute nod in papura masurilor anti-COVID cu argumente de cele mai multe ori false.

  2. Nu-i periculos, cultura îți creează o aură protectore în comparație cu cei care care se duc în alte spații închise mai puțin culturale.