G4Media.ro

Temele pentru acasă vor fi reduse ca număr, promite ministrul Educației

Temele pentru acasă vor fi reduse ca număr, promite ministrul Educației

Ministrul Educației Monica Anisie a declarat într-un interviu pentru PROTV, publicat pe stirileprotv.ro, că are de gând să găsească o soluție pentru a reduce numărul temelor pentru acasă. Printre rezolvările la care se gândește, aceasta a enumerat programul after-school, pentru care va „milita” sa existe în toate școlile.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: Captură PROTV

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Orice ar spune ministrul, legea la clasă o face profesorul. El e dumnezeu acolo. Temele pentru acasă nu se vor împuțina.

  2. Pamflet
    V-am spus eu ca madama asta e pesedista. In loc sa faca invatamantul mai serios, mai riguros, mai competitiv, duce mai departe ideile ecaterinei andronescu si ale lui liviu pop.
    Rusine

    • mi e jena ca fac parte din aceeasi natie cu tine
      casca ochiul la ce inseama invatamant modern prin alte tari, inainte de a lauda aberatia care e acum la noi
      copiii muncesc mai mult ca noi, omule
      cata negura ai in suflet sa nu vezi asta?

  3. Nu stie sa faca altceva. Invatamantul romanesc e dominat de fabricile de diplome care al caror scop este eliminarea competitivitatii si a valorilor. Asta pentru ca studentii lor sa nu fie mai prosti decat ceilalti.
    Acum, cine vrea sa faca o scoala sau facultate pe bune, in care sa invete ceva, pleaca din tara. De fapt, temele ar trebui nici sa nu fie obligatorii, cine nu vrea sa invete e liber sa nu invete.
    E insa pacat de resursele care se consuma cu toti elevii pe care nu ii intereseaza scoala, pentru a fi tinuti in scoli si facultati

  4. Din cauza acestei femei cu politica ei, nu ma voi obosi sa mai merg la vot sa votez cu iohannis

  5. Este un ministru pe periadă scurtă, iar în învățământ e o șerpărie inimaginală.

  6. V-ati pus nădejdea în Madame Anisie ca va reforma educația?Trebuia sa va dați seama ce ii poate pielea ca a fost inspector si secretar de stat!Asta spune multe!Ca sa nu mai vorbim de traseismul politic al individei!PNL ca si PSD duce o lipsa cronică de valori,lipsa pe care o deconteaza societatea!Vorba aceea Noi rămânem tot ca Prostii!Vai si amar!

  7. Șerpăria pornește chiar de la clasa pregătitoare unde copiii sunt admiși de directorul școlii si învățătoare in urma unui “concurs” de funcții si/sau meserii ale părinților. Ma refer desigur de școlile cu ștaif. CNCD doarme de ani de zile in timp ce noi asistam la segregarea socială încă de la 6 ani, iar statul închide ochii la mafia flotanților ! De ce nu se face repartizarea computerizata a copiilor in clasele pregătitoare in funcție de adresa reala a părinților ? Ar scapa si copiii de traficul prin care sunt târâți zilnic si asta nu doar in București. In țările civilizate dacă intrebi pe cineva care scoala primara e mai buna nu va înțelege nimeni ce intrebi pentru ca nu exista asemenea diferențe!!! În fond școlilor construite în regimul trecut le erau arondate cartierele din împrejurimi. Acum am ridicat la rang de zeități anumite învățătoare din școli centrale și ne înghesuim toți cu ofrandele.

  8. Sper să se pună si in practică! Pentru ca ne aliniem celor de afară care au vacanțele mai scurte, dar nu ne aliniem și programelor școlare din afară și conceptului de școală din țările vestice. Copiii din Germania nu primesc teme pentru acasă, când pleacă acasă de la școală ziua lor de învățat s-a încheiat. Copiii noștri sunt ținuți în școli până la ora 14, apoi vin acasă să își facă temele la toate materiile după care urmează să învețe pentru cele 5 -6 materii de a doua zi. Dacă termină la ora 21 se declară fericiți că mai au o oră liberă.
    SĂ VĂ FIE RUȘINE TUTUROR CELOR CARE AȚI GÂNDIT PROGRAMA ȘCOLARĂ!!! Ati încălcat dreptul copilului la joacă! Când se mai joacă un copil care iese de la școală la ora 15 iar a doua zi are ore până la 14??? Sunteți niște DOBITOCI care urmăresc să indobitocească! Unde sunt orele de repaus pentru copii, așa cum noi toți avem???

  9. Vacanțe cât mai lungi, ore și discipline cât mai puține, teme eliminate. Să nu punem deloc presiune pe copii, să nu cumva să le intre ceva în cap. Să-i lăsăm așa cum sunt de la natură, minunați.

    Ce vreți să facem astăzi copii? Un joc video, un desen animat, o joacă în curte? Scrisul vă strâmbă degetele, iar matematica vă face nefericiți.