
Temperaturile globale aproape de maxime istorice în martie, transmite monitorul climatic din Europa
Temperaturile globale au susţinut maxime istorice în martie, a declarat marţi monitorul climatic din Europa, prelungindu-se astfel o serie extraordinară de căldură care a testat aşteptările ştiinţifice, relatează AFP, citată de News.ro.
În Europa, a fost cel mai tare martie înregistrat vreodată, cu o marjă semnificativă, a declarat Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice, provocând precipitaţii extreme pe un continent care se încălzeşte mai repede decât oricare altul.
Între timp, lumea a cunoscut cel de-al doilea cel mai fierbinte martie din setul de date Copernicus, susţinând o perioadă aproape neîntreruptă de temperaturi record sau aproape record, care persistă din iulie 2023.
De atunci, practic în fiecare lună a fost cu cel puţin 1,5 grade Celsius (2,7 grade Fahrenheit) mai cald decât era înainte de revoluţia industrială, când omenirea a început să ardă cantităţi masive de cărbune, petrol şi gaze. Martie a fost cu 1,6 C (2,9 F) peste timpurile preindustriale, prelungind o anomalie atât de extremă încât oamenii de ştiinţă încă încearcă să o explice pe deplin.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu