G4Media.ro

VIDEO Teodorovici a declanșat haosul fiscal cu două săptămâni înainte de începerea…

VIDEO Teodorovici a declanșat haosul fiscal cu două săptămâni înainte de începerea noului an: Bănci taxate ”pe lăcomie” în funcție de ROBOR / Companiile din energie și telecom, suprataxate. Pilonul 2 de pensii devine opțional după 5 ani de contribuție / Prețul la gaze, plafonat la 68 de lei

20.59 Eugen Teodorovici a precizat, la Antena 3, că banii ce ar putea fi obținuți prin ”taxa pe lăcomie” pentru bănci și celelalte măsuri fiscale anunțate nu sunt luați în calcul pentru proiectul de buget pe anul 2019, deci nu ar fi o inițiativă generată de lipsa de bani a Guvernului. ”Nu are legătură cu bugetul din 2019. Oricum bugetul este construit mult sub 3%. Că sunt măsuri care pot aduce 10 miliarde de lei, asta trebuia să se aplice de mult timp”, a declarat Teodorovici. Ministrul Finanțelor a adăugat că măsurile anunțate au fost discutate anterior cu Consiliul Concurenței.

Ministrul Finanțelor, Eurgen Teodorovici, a anunțat marți la guvern schimbări majore în Codul Fiscal pentru 2019, cu două săptămâni înaintea intrării lor în vigoare. Printre noile prevederi anunțate de Teodorovici: taxe noi pentru bănci și companii, măriri de taxe și impozite, taxa ”pe lăcomie” pentru bănci, transformarea contribuției la Pilonul 2 de pensii într-una opțională, plafonarea prețului gazelor naturale la 8 de lei megawatt oră.

De asemenea, Teodorovici a anunțat și impunerea unei taxe de 3% din cifra de afaceri a operatorilor din piața de energie electrică (plătită la ANRE) și operatorilor telecom (plătită la ANCOM, taxa eram acum de 0,4%).

Toate taxele noi au fost justificate de Teodorovici cu un discurs naționalist și extrem de agresiv la adresa companiilor vizate.

”E obligația fiecărui om politic, decident să aplice măsurile astfel ca protejeze în special populația, românii și apoi orice altfel de discuție în context european”, a spus Teodorovici chiar la începutul declarației de presă.

Teodorovici a refuzat să discute cu ziariștii după declarația de presă.

Declarația VIDEO a lui Teodorovici:

TEXT:

Vă prezint un proiect de OUG care va fi adoptat până la finalul anului. Motive: e obligația fiecărui om politic, decident să aplice măsurile astfel ca protejeze în special populația, românii și apoi orice altfel de discuție în context european

Sunt o serie de instrumente financiare, utile pentru a mediului de viață în zonele sărace.

Fondul de Dezvoltare și Investiții: un fond de aprox. 10 mld euro, mecanism care stabilește două zone prioritare (infrastructură, sănătate, școli, grădinițe în comunități locale, canalizare, deșeuri). Sursa de finanțare, potrivit documentului prezentat de Teodorovici, este reprezentată de împrumuturile în lei. Se aplică și universităților, care pot face investiții. Nimeni nu mai poate invoca lipsă de finanțare în sănătate

Fondul de finanțare a parteneriatelor de tip public-privat (PPP). Fondul e la nivelul Secretariatului General al Guvernului, la Comisia Națională de Prognoză.

Guvernul vrea programul de Stațiuni Balneare, 310 milioane de lei în 2019, schemă de ajutor de stat cu bani de la bugetul statului. Se adresează stațiunilor balneare deja existente

O mie de grădinițe construite prin programul Growth. Bani de la buget, alocări de până la 500.000 de euro

De la 1 ian 2019, asigurarea creșterilor din sectorul bugetar potrivit legii salarizării bugetarilor

Pensii: cresc cu 15% de la 1 septembrie 2019

Se acordă vouchere în vacanță și în 2019

În educație, cresc salariile. Am de an alocăm creștere de 15% a bugetului față de anul anterior.

Măsuri pentru disciplină financiară: ministrul de Finanțe poate aproba lunar limite pentru creditele de angajament.

Companiile de stat: la nivelul unor companii or distribui și vira în 60 de zile sub formă de dividende 35% din sumele pentru investiții rămase necheltuite

Rearanjare a taxelor de viciu: se vor constitui la bugetul de stat, bugetul de stat alocă Sănătății, Culturii sumele fără a le reduce. Sumele nu se mai duc direct la ministere pentru că nu știa unde se duc

Stabilirea unui plafon pentru prețul la gaze naturale. Știm că din păcate comportamentul unor companii arată dispreț față de economia României. Limitare 68 lei megawatt ore până în 2022. Necesitatea a rezultat din comportamentul incorect al producătorilor de gaze.

Accize: Recalculare potrivit directivei europene, nu majorare de acciză

Pilonul 2 de pensii: Comisionul de administrare va scădea la 1% de la 2,5%. Comisionul de 0,05% din active se modifică în funcție de performanța. O persoană trebui și e normal să poată să se retrage pe bază de cerere individuală, după minimum 5 ani de participare.

Sectorul construcțiilor: Reducerea contribuțiilor sociale ale salariaților cu 3,75%, salariu minim lunar de 3.000 de lei în domeniul construcțiilor

Se majorează taxele aferente ANRE și ANCOM la 3%

Bancar: Taxa pe lăcomie. Băncile preferă să crediteze statul, nu economia. Profiturile sunt cele mai mari. O să cred că băncile sunt parteneri loiali când ambii parteneri vor câștiga, firmele, companiile și băncile. Sunt diferențe foarte mari între dobânzile la credite și cele la depozite.

Taxa pe activele băncilor, taxa pe lăcomie, aplicată dacă ratele Robor la 3 și  luni stabilesc o anumită marjă. Când e depășită valoarea de 1,5% (pragul minim), taxa pe lăcomie devine 0,2%

Impactul poate fi între 0 lei și 3 miliarde de lei, depinde comportamentul băncilor.

Aceste taxe reprezintă efectul unui comportament incorect al băncilor, companiilor din energie, telecom.

Urmează și alte măsuri care se lucrează la Ministerul Finanțelor. Există comportamente toxice, există companii care au ca scop să înșele partenerii – zona de insolvență, capital negativ.

Sursa foto: PSD

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. De dat dati… e treaba de politician
    De verificat faptul ca angajatii din ministere isi fac treaba si respecta legea cine se ocupa? Ministrul sau auditul ala extern bagat la ‘secret’.
    Cine face auditul IT in şandramaua de la finante?
    Pun pariu ca unii opereaza la un capat si altii fac ce vor la altul… ca asa e ‘in rețea’

  2. Urmează taxa pe fumarit, taxa pe oxigen…
    Acum vor să spună că ROBORul si prețurile nu cresc din cauza incompetenței lor, ci doar din cauza lăcomiei băncilor..
    L-a trimis Draknea pe Fernando de la discotecă la vânătoare de bani, după ce au sifonat mai tot (profitul companiilor de stat stors la max,etc,etc)
    Au nevoie și de țapi ispășitori, in curând se va arăta măsură incompetenței lor…
    P. s. Dacă îl trimea pe Valcov, găsea mai mulți bani…asta e așa expert că a descoperit, pânăăăă și în cimir, tablouri celebre, de zeci-sute de milioane de euro

    • Asta face parte și din campania electorală, o să îl auzim pe Draknea „eu, cine, eu? Nu eu am produs avalanșă de creșteri ROBOR și prețuri/ inflație..
      eu zic sa facă puțin economie și la consultanții israelieni, românii care au simțit pe pielea lor creșterile, nu mai pot fi păcăliți…și îi recomand și o vizita la.psihiatru daca se visează președinte! Să zică merci daca scapă de pușcărie și ne-linsat de români…daca vrea sa se simtă președinte, să facă scenete in dormitor cu Irinuca…

  3. Legea in vigoare a pensiilor publice:
    „Art. 102
    (2) Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. ”
    Ce face statul?! FACE ABUZ DE PUTERE, nerespectand o lege in vigoare – Legea 263/ 2010, care prevde ce-am scris mai inainte la art. 102, si furand pensionarii, pentru ca poate, din moment ce categoria pensionarilor este una foarte vulnerabila si slaba!
    In loc sa le plateasca, conform legii, de la 01.01.2019 pana la 31.12.2018, adica 12 luni, cu cca 2 + 8 = 10 la suta mai mult, vine si da cu pumnul in masa ca el asa vrea: 4 luni cu 15%.
    Adica fura cam jumatate din cat li se cuvenea de drept pensionarilor.
    Teodorovici vorbeste despre o „taxa pe lacomie” pe care o introduce bancilor, dar eu vad ca asta cu pensionarii e cea mai mare inselatorie, ticalosie si lacomie a statului.

    • corectie: 31.12.2019

    • Legea e ce zice Dragnea că e.

      Românii au ales o dictatură prin voturile din 2016. Asta au vrut.

      Puteau să aleagă altceva, dar au vrut dictatura.

    • Nu se poate, nu respecta psd-ul o lege? Nuuu!
      Si n-am inteles de ce te pui dumneata impotriva vointei (majoritatii) pensionarilor. Ei au votat psd-ul, in baston, tirindu-se pina la sectia de vot dis de dimineata sa nu le ia altii locul, armata disciplinata de zombi.

  4. …iar PSD scos in afara legii si desfiintat !

  5. Niște circari! Daca intram peste ei, fug că potârnichile! Ăștia se bazează pe frica noastră! Atât le trebuie sa exploreze mămăliga!

    • Asa e, dar nu intram pentru ca noi sintem niste delicati, niste pasnici inefabili si daca vedem chestii mai aspre plingem.

  6. Pai ce sa-i faci, „nu mai ie bani tovarasi”, imbecilitatea psd-ista n-are cum sa aprovizioneze bugetul.

    • Nici de unde să împrumute probabil nu mai au… au încercat cu nu știu ce titluri de stat (afise pe toate scările de bloc…), cu nu știu ce conturi pt copii (tu contribui ani și ani, iar cei care vin după ei ii decontează), cu nu știu ce cereri de bani din exercițiul bugetar de după 20-21…
      acum PSDu’ incepe cu smiorcăiala și cu plânsetele la parinti (la prostii care îi cred): că m-a omorât, că m-a lovit, că mi-a furat jucăria… Circ ieftin, nu mai au bani și nu mai știu de unde să scoată ( acum incearca din piatra seacă, a citit un PSDist o poveste de adormit copiii)
      Cum încearcă ei sa apară din cei care au distrus tot prin incompetența și pomeni electorale, prin furt (deși toată lumea i-a avertizat că ne baga direct in zid/in prăpastie), in salvatorii națiunii de bănci și multinaționale..rasu’ curcilor…

  7. Apropo, nu exista nicio instituție a statului (ne-pesedizata, care sa minta frumos) care sa verifice câți bani maiu sunt , de unde scot ăștia banii prevăzuți pt pensii și salarii..macar pt astea, care într-un fel țin de siguranța statului, nu mai vorbesc de promisiunile de ridicare pe înalte culmi de dezvoltare…
    Am înțeles bine că nici primăriile nu mai au bani și trăiesc pe promisiuni??? Au ajuns și ele pe drojdie??
    Poate dnul Fernando de la Diskoteca ar trebui, înainte de anunțarea acestor taxe, sa dea un raport complet legat de fondurile/ sursele cu care va asigura funcționarea statului în următoarele luni…bufferul ăla pt calamități mai există?

  8. ORLANDO, TAXA DE 20% 10% PARTIDUL SI 10% POLITICIANUL RAMANE NECLINITITA SI INCASATA INTEGRAL, ASTA NU SE DISCUTA, E CA RESPIRATIA.
    SPRE FERICIREA INTREGULUI POPOR.

  9. haha cand vedeti un bugetar, pensionar la 45 de ani sau pensionar pe bune,sa nu uitati pentru cine munciti zilnic 10 ore :)))

  10. S-a gandit micutu’ ‘Ba da’ eu nu omor nimic ?’ PSD/ALDE/UDMR omoara oameni in spitale cu taxa de clawback si pretul minim, pe sosele nu mai vorbim, in maternitati, acu’ mutumita lui Tumorel Toader te omoara si pe la lift. Acu’ daca planul merge bine a zis Teodorovici sa omoare si el. Si a gasit ca economia nu nu merge cum stie el din clasele I-IV.

  11. Vad ca securistii au patruns peste tot, inclusiv in sufletul oamenilor! Nu v-ati saturat inca?