G4Media.ro

Teodorovici, despre nemulțumirile primarilor de municipii: Au excedente foarte mari, e important…

Teodorovici, despre nemulțumirile primarilor de municipii: Au excedente foarte mari, e important să ne uităm la toată țara, nu doar la partea bogată. Bogatul vrea mereu mai mult, dar uită de unde pleacă

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, are o primă reacție în scandalul cu primarii, după decizia finală luată privind proiectul de buget. Eugen Teodorovici consideră că primăriile au suficiente fonduri pentru a susţine şi cheltuielile sociale. Edilii vor fi obligaţi să facă aceste plăţi cu prioritate, dar se creează şi un fond, din sumele pe care agenţii economici le plătesc dacă nu au angajate persoane cu dizabilităţi, care să meargă tot la cei cu nevoi speciale, transmite Digi24.ro

”Primarii au ridicat o problemă pe baza căreia să creeze o nemulțumire în piață. Numai că cifrele arată altfel. Din cele patru structuri asociative,trei au spus că sunt de acord, CJ-urile, orașele și comunele. Cei care încă mai au nemulțumiri sunt cei de la muncipiile din județe. Când sumele pe care ei le primesc sunt foarte mari, au excedente foarte mari, e important să ne uităm la toată țara, nu doar la partea bogată. Bogatul vrea mereu mai mult, dar uită de unde pleacă. Diferența este una consistentă în plus, peste 5 miliarde de lei merg către nivel local doar din reechilibrare”, a declarat Eugen Teodorovici în exclusivitate pentru Digi24.
Ce spun primarii de municipii

Proiectul de buget pentru anul acesta creşte cota pe care primăriile o primesc din impozitul pe venit, dar sunt trecute în sarcina lor toate cheltuielile sociale. „România este re-baronizată, Guvernul ne dă cu o mână şi ne ia cu două”, spun edilii marilor orașe.

În 2018, bugetele locale au pierdut, în total, 6 miliarde de lei, după ce Guvernul a scăzut impozitului pe venit de la 16 la 10%. Drept compensaţie, edilii voiau ca anul acesta, procentajul pe care îl primesc din sumele încasate să crească de la 43 la 66,8%. După lungi negocieri, s-a ajuns la o soluție de compromis – 60%, însă Executivul a trecut în sarcina primăriilor toate cheltuielile sociale – adică indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, cele pentru însoţitori şi personalul neclerical – în total, 6,3 miliarde de lei. Până acum, acestea erau suportate 90% din bugetul de stat şi doar 10% de administraţia publică locală. (Citește integral pe Digi24.ro)

Citește și

Firea, într-o scrisoare către bucureșteni: Proiectul de buget taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din bugetul Capitalei/ Dragnea îi urăște pe bucureșteni și pe locuitorii municipiilor din țară/ Cu o mână le-a dat şi cu două-trei le-a luat

De ce s-au revoltat primarii împotriva Guvernului. O explicație pe înțelesul tuturor

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu: Asociația Municipiilor din România ar trebui dizolvată de o instanță pentru că a devenit partid politic și urmărește autonomia politică locală/ Primarii din AMR au criticat vehement proiectul de buget pe 2019

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Ei, aici cam are dreptate. Lăcomia, strică omenia.

    • Nu e vorba de lăcomie, e vorba despre munca, iar tovarășul Teodorovici uita sa aplice același principiu și bugetarilor, am ajuns așa o democrație originala, că parazitul de la stat câștiga dublu fata de privat, adică tocmai pe dos ca in statele cu capitalism adevărat.
      Omenia se strica când asistațil sociali vor sa trăiască din banii celui care muncește de multe ori 10, 12, sau 14 ore.

  2. Așa, cam ca voi, nesimțiților!!!
    Azi o crâșmă, mâine o viloaie, apoi o insulă, o ferma, un hotel, …, Brazilia, Maldive,etc…
    azi furi de la copiii amărâți, mâine zeci de milioane de la UE…
    De ce sa fie niște orașe mai răsărite în ghinionista asta de țară, când toate ar putea fi la fel de sărace ca Videle ?!?
    De ce sa urmeze toate exemplul Clujului, Oradei, Albei,…, când pot fi toate că orașele din Teleorman?!?
    Cum ați fost voi, majoritatea din Teleorman, forțați să vă cumpărați diplomele că sa ajungeți interlopi de rang înalt, când puteați rămâne niște interlopi ordinari ce joaca alba-neagra pe străzile din Videle sau niște jmenari pe ulițele din Gratia.
    Sărakii de voi ( vorba plozilor lui Draknea și Veorika Vasilica, domnii GOE ai politicii românești actuale)!!!

    • Livache:”Nu puteam să stăm jmenari pe ulitele din Grația, pentru că oricât am încercat,nu am găsit destui fraieri cu bani, ci doar fraieri rupți in c…r, așa că ne-am tras șosetele flușate în picioare și am plecat la oraș în șlapi…Toate ca toate, dar dacă n-ar fi fost fraierul ăla care să ne deschidă ușa in Modrogan, probabil că am fi eșuat pe undeva pe la Gara de Nord, fraierind călatorii plictisiți de așteptat…
      Dar asta a fost și ne-am instalat de nici n-ai fi zis că am fi veniți de la țară, oricum cine se uită cu un ochi la slănină și cu altul la făină nu are cum să vadă astfel de amănunte. Important e că, odată instalați în buricul târgului, nici Dracu’ cu tot neamul lui nu ne mai putea da afară, mai ales că locul mișuna de impostori…!
      Dar ce s-o mai lungesc, asta a fost, intr-un moment de derută am trecut strada în Kiseleff 10 și bine am făcut, căci ăstia de aici erau frațiorii mei, jmenari din toată țara, conduși de un boșorog care-și zicea sărac și cinstit și care nu se dă dus, probabil vrând să ne îngroape el pe toți…
      Hai, că data viitoare vă povestesc despre Irinuca…”

  3. Acum le dă peste ochi după ce primarii au făcut Alianta Vestului, nu le mai lasă să le mai ajungă nici de procentul ăla mic de care au nevoie pt a cere fonduri UE
    Ăștia, dacă mai rămân mult la cârma țării, transforma Romania după modelul Teleorman
    Muncesc cu sârg la teleormanizarea țării!
    https://m.youtube.com/watch?v=7ezjeIXH5i8&t=594s

    • Teodorovici baga aici un text de „filosofie populara” pentru alegatorii psdragnea de la tara.
      Mai bine isi facea treaba pentru care este platit: Min pe care il conduce trebuia sa depuna proiectul de Buget la Guvern pe 1 noiembrie, pentru ca Guvernul sa il depuna la Parlament pana pe 15 noiembrie.
      Inca nu l-a depus la Guvern !! adica are peste 3 luni intarziere !
      Asta inseamna cu adevarat subminarea economiei Romaniei, vizibila si in evolutia cursului euro. Nesimtitul in schimb s-a ocupat cu tot felul de lucruri ciudate (gen excursii in Cuba via Moscova); nici macar nu trebuia sa mearga in vacanta de iarna daca nu avea Buget: trebuia sa doarma la Minister si sa lucreze 16 ore din 24 pana il scotea, daca il interesa viitorul Romaniei.
      Ar fi buna o motiune impotriva acestei jigodii, strict pe tema acestei intarzieri si a efectelor sale asupra economiei, imediat ce se deschide sesiunea parlamentara.

  4. Primarii cer bani fara numar dupa ce CCR i-a scapat de Kovesi.

  5. Daca acesti bani pe care îi cer primarii ajung in proiecte viabile ptr comunitati nu ar fi probleme dar de cele mai multe ori ajung la clientela politica si cotele primarilor iar proiectele sunt de proasta calitate cu materiale din cele mai proaste executate de firme de apartament cu mana de lucru necalificata.

  6. Rog persoane influente, adica cu un anumit rang (cum spune Ciorbea), sa-l sesizeze pe nea’ Primarul Negoita ca atata mizerie ca-n utima saptamana nu s-a existat in S3.
    N-am vazut UN SINGUR maturator de strada pe strazile din zona in care locuiesc.
    Rusine bai primare!

  7. Negoita, in poza asta, parca e Neo din Matrix.
    Firea o fi Trinity?

  8. Autostrăzi nu face Guvernul, spitale nu, doar armata ce primește 2%. Atunci atâția bani ar trebui să plece din teritoriu la București 2%, restul să rămână acolo unde se produc. Armata de tăietori de frunze la câini din guvern să-și caute de lucru. Nu mai ținem atâția trântori în spate. Ne-am săturat. Avem guvern și funcționari cât pentru Rusia ca teritoriu și pentru China ca populație.

  9. bravo orlandu!
    cosorul are doua parti: partea lemn-oasa si partea fer-oasa.

  10. domnul doctor in tevea da directia.