Teodorovici lansează din nou ideea amnistiei fiscale și spune că în aprilie se aprobă în Guvern / PLUS: „Taxa pe lăcomie” devine „stimulent pentru hărnicie”
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, lansează din nou ideea amnistiei fiscale și spune că în aprilie se aprobă. Propunerea a fost vehiculată de la mijlocul anului trecut, iar în toamna lui 2018 Teodorovici anunța că în octombrie se dă OUG pentru amnistia fiscală. În plus, Teodorovici a spus că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lăcomie” devine „stimulent pentru hărnicie”, pentru băncile care investesc în economie.
„Vine amnistia fiscală pentru companiile publice și pentru cele private și această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri”, a declarat Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR 1.
Întrebat dacă va fi valabilă și pentru firmele aflate în insolvență, el a răspuns: „Va fi valabilă pentru tot ce înseamnă… și pentru cei care sunt în eșalonări și reeșalonări”.
„În aprilie eu vreau să putem să o dăm în Guvern. (…) Pentru o companie de stat e singura șansă și unica probabil să poți să o readuci în economie ca un actor activ”, a spus Teodorovici.
Ministrul Finanțelor a susținut că toate măsurile Guvernului sunt menite să sprijine mediul de afaceri din România.
„Am promis că, până la final de luna martie, se face o modificare a acestei ordonanțe. Partea de bănci, mâine dimineață, am o discuție la Ministerul de Finanțe cu reprezentanți ai sistemului bancar, am avut și azi cu colegi de la Banca Națională. Mâine, eu zic că închidem modificările legate de sistemul bancar. Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie. Dacă banca sau băncile, de la caz la caz, își asumă că vor finanța economia noastră reală, care are nevoie de finanțare, atunci inclusiv taxa…”, a declarat Eugen Teodorovici.
Ministrul Finanțelor a susținut că mecanismul va fi atât de flexibil, încât unele bănci s-ar putea să nu o achite.
„Acest mecanism care este foarte flexibil stimulează banca și taxa care se pune pe o parte din activele financiare rămase ca fiind impozabile se poate duce către zero până la final de an, dacă băncile dovedesc că au finanțat companiile din România, persoanele fizice, titlurile de stat. Am pus zero, pentru că eu nu pun taxă, am mai spus-o”, a precizat Teodorovici.
Sursa foto: Pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii