G4Media.ro

Termenul de conectare a caselor de marcat la ANAF nu va fi…

sursa foto: Pixabay

Termenul de conectare a caselor de marcat la ANAF nu va fi prelungit, anunță președintele instituției

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu va prelungi termenul de 30 noiembrie pentru conectarea caselor de marcat electronice ale companiilor mici şi mijlocii la serverele agenţiei, a declarat, miercuri, preşedintele instituţiei, Mirela Călugăreanu, în cadrul unei conferinţe pe teme de fiscalitate.

„Un proiect extrem de important din perspectiva noastră îl reprezintă conectarea caselor de marcat electronice la infrastructura IT a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Procesul a fost demarat în data de 31 martie 2021, decurge în bune condiţiuni şi finalizarea acestui proiect este programată să se realizeze la finalul acestei luni. Cum spuneam, procesul se realizează în bune condiţiuni, şi de aceea reiterez faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu-şi propune să prelungească acest termen”, a afirmat preşedintele ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat pe 21 octombrie un număr de 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, potrivit unui comunicat remis de ANAF.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare.

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător, se menţiona în comunicatul citat.

Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei, preciza, în octombrie, ANAF.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu-mi dau seama unde e frauda mai mare:
    – cu cash la eliberarea bonului
    sau
    – la factura virtuala cu plata prin card/transfer in cont
    ?

    • De ce nu amandoua? Tu crezi ca statul nu poate fi fraudat daca se plateste doar prin card si cu factura electronica? Uita-te in Itala ce se intampla. Ei au sistemul asta de cativa ani si mare branza nu prea au facut, contrar celor spuse de ktu. Plata cu cardul nu e un panaceu la evzaiune.

  2. Sigur. Cunosc persoane care au termene pentru conectarea caselor prin ianuarie si februarie. Ce vina au ei, daca nu se pot conecta pana la sfarsitul lunii? S-au dus frumos cu casele la service si baietii de acolo au zis ca sunt prea aglomerati si sa revina in ianuarie. Si faza asta ca casele de marcat se conecteaza din martie e o minciuna.

  3. Noroc cu ministrul Nazare că a deblocat programul lui Cîțu!

  4. Furtul continua
    „Digitalizare” pe hartie

  5. Nu mai mancati maro mai comentatorilor. Cunosc o multime de comercianti care tin ascunsa casa de marcat si cand o cer , imediat ca nu au internet, ca stai asa, pai asta e cinstit?Daca unii o fac, trebuie sa o faca absolut toti, altfel nu mai este cinstita lupta.

  6. ANAF = Money Blackhole.

  7. Păi tot o amanati de ani de zile.