G4Media.ro

Testarea pe oameni a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Universitatea Oxford a început…

sursa foto: Pexels

Testarea pe oameni a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Universitatea Oxford a început în Brazilia

Universitatea Oxford a început weekendul trecut în Brazilia primele teste clinice pe pacienţi umani cu vaccinul său dezvoltat împotriva noului coronavirus, au anunţat luni seară reprezentanţii sponsorului Lemann Foundation, citaţi de Reuters, preluată de Agerpres.

Testele vor fi efectuate pe 2.000 de angajaţi sănătoşi din domeniul medical din oraşul Sao Paulo şi pe 1.000 de persoane din Rio de Janeiro.

Autoritatea de reglementare sanitară din Brazilia, Anvisa, a aprobat studiile clinice pentru acest vaccin potenţial, dezvoltat de Universitatea Oxford şi produs de compania farmaceutică AstraZeneca, în primele zile ale lunii iunie.

Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca acest vaccin să fie lansat pe piaţă până la sfârşitul anului 2020.

Marţi, autorii unui studiu realizat pe porci au anunţat că două doze cu acest vaccin dezvoltat de Oxford University şi AstraZeneca produc mai mulţi anticorpi decât o doză unică.

Cercetătorii de la Institutul Pirbright din Marea Britanie au spus că administrarea celor două doze de vaccin – o doză iniţială urmată de o doză de rapel – determină o reacţie imunitară mai puternică în comparaţie cu administrarea unei singure doze. Cercetarea lor sugerează că o abordare medicală bazată pe două doze ar putea fi mai eficientă în vederea obţinerii unei protecţii împotriva COVID-19, maladia cauzată de noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Noul vaccin, denumit ChAdOxl nCoV-19, cunoscut şi sub denumirea de „AZD1222”, a fost creat iniţial de cercetătorii de la Universitatea Oxford, care colaborează în prezent cu specialiştii de la AstraZeneca pentru etapele de dezvoltare şi de producţie.

Date preliminare provenind de la un studiu realizat pe şase maimuţe au arătat că unele dintre primatele care au primit o singură doză de AZD1222 au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus într-un interval de 14 zile, iar toate maimuţele din acest studiu au dezvoltat astfel de anticorpi într-un interval de 28 de zile.

Peste 100 de vaccinuri potenţiale împotriva maladiei COVID-19 sunt dezvoltate în prezent pe plan mondial şi se află în diverse stadii de testare.

Sursa foto: Pexels

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. cat se mentin anticorpii ? 2 – 3 luni ? ne vom injecta din 2 in 2 luni ?

    acesta este viitorul omenirii ???

    • Dacă trebuie merită. Am liniște când sunt pe afară și e plin de oameni. O dată pe lună m-aș duce până apare o versiune mai bună.
      M-am săturat de mască și fobia care se formează

  2. „Marţi, autorii unui studiu realizat pe porci au anunţat că două doze cu acest vaccin dezvoltat de Oxford University şi AstraZeneca produc mai mulţi anticorpi decât o doză unică.”
    Astia care sinteti mai porci, bucurati-va, salvarea e aproape! Nu salvarea lui Arafat.

  3. Testarile pentru vaccinul făcut în Anglia sunt facute in Brazilia iar testele pentru medicamente in România. Englezii au obrazul mai subtire si nu pot fi folositi de cobai.

    • Sunt facute in Brazilia pentru ca exista material din greu acolo. Au trecut de un milion de infectari si cresc in continuare. Peste 10% din totalul imbolnavirilor la nivel mondial sunt in Brazilia.

      Cum ai putea testa eficienta vaccinului altfel?

  4. Si când te gândești ca puteam sa avem și noi un “patriot” ca Bolsonaro, luptător împotriva intereselor străine, și a conspirațiilor de diferite feluri .

    Puteam sa fim și noi acum cobai pentru un vaccin…..

  5. Săracii oameni!Disperarea îi pune în situația de a accepta orice doar,să trăiască după ce au fost ignorați total de guvernul lor!!!Am avut noroc cu Arafat că a introdus niște măsuri,cam tarziu este drept,datorită „guvernului meu”ocupat cu anticipatele!!!!Si daca nu ar fi ocupați acum cu campania electorală ,trebuiau să fie restricționat în continuare că în alte state,până la 31 august Italia,Franța,Germania-marele focare dar….diaspora!!!!Trebuie sa voteze!

  6. Bolsonaro e un măscărici mult mai periculos decât Trump. Să afirmi la ora asta ca infecția cu covid e o banală răceală în timp ce poporul lui moare în favelas cu sutele și miile, înseamnă că e un dus cu pluta care nici măcar nu are curajul să vadă realitatea in față. Unul care tace chitic în timp ce pădurea amazoniană e defrișată fără milă, o pierdere inestimabilă pentru planetă, unul care își dă mâna cu Trump. Pe ăsta l-au ales, asta au.