G4Media.ro

The Sunday Times a creat un ghid al Bucureștiului:  În ultimul deceniu…

Sursa Foto: Foto: http://www.xplorio.ro/

The Sunday Times a creat un ghid al Bucureștiului:  În ultimul deceniu a scăpat de cătușele sale din epoca sovietică / Rivalizează cu orașe precum Praga și Budapesta

Ziarul britanic ”The Sunday Times” a făcut în ediția sa de duminică o analiză turistică a Bucureștiului, concluzia fiind că orașul merită vizitat într-un weekend.

”În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de apartamente din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat în cele din urmă de cătușele sale din epoca sovietică pentru a rivaliza chiar și cu orașe precum Praga și Budapesta.

În prezent, abundă barurile în aer liber și cafenelele ”hipster”, iar bucătari români renumiți, precum Alex Petricean (fost la Noma din Copenhaga), au fost atrași să se întoarcă în oraș pentru a deschide restaurante acasă. Și, în ciuda eforturilor fostului dictator Nicolae Ceaușescu de a distruge cu buldozerul o mulțime de clădiri vechi de secole, încă mai este posibil să se întrezărească gloria de odinioară a capitalei. În prezent, Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa – România folosește leul în loc de euro – iar acest lucru, combinat cu zborurile zilnice din Londra și cu o nouă rută iminentă de două ori pe săptămână din Cardiff, înseamnă că acum este momentul perfect pentru a merge”; scrie ziarul britanic.

Se recomandă o plimbare pe jos prin centrul vechi al orașului, dar și prin Văcărești, ”un cartier neterminat așezat pe o mlaștină recuperată. Lucrările au fost abandonate odată cu căderea regimului lui Ceaușescu. De atunci, natura a înflorit și, datorită voluntarilor, acest parc natural de 450 de acri este acum o zonă umedă urbană protejată, unde veți găsi vidre, peste 180 de specii de păsări și un copac plantat de Regele Carol al III-lea”.

Pașii turiștilor britanici sunt îndemnați apoi spre Piața Obor, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie Naturală, dar și spre Muzeul Satului.

”Este o colecție în aer liber de clădiri smulse din întreaga țară care au fost reconstruite lângă lacul Herăstrău din nordul orașului. De la mori de apă, la cabane cu acoperiș de iarbă, totul oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei rurale a României”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Rivaliza, nu rivalizeaza. Numai si numai la preturi. Atat.
    In afara zonei de 1km2 ultracentrala, nu exista decar oribilele blocuri construite de arhitectii scoliti de comunisti. Ceva foarte urat, prezent in absolut toate tarile din fostul lagar sovietic.

    Praga si Budapesta, facand parte d’intr-un imperiu civilizat, au o arhitectura veche. Cladirile avant 1960, sunt majoritare. Absolut nici un termen de comparatie. Ador Bucurestiul, insa sunt lucid.

    • Si ce anume adori?!

    • Oamenii, arhitectura antebelica si interbelica. Este orasul unde am facut studiile, acum 60 de ani. Merci sa folositi Dv si nu tu. Asa discutam intre adulti civilizati.

    • Am inteles…aparții generației “aceleia”…

    • Petrule, eu am folosit forma postpusa de departare iar tu pe cea propusa. Ambele sunt corecte. In concluzie, tu nu ai terminat nici macar 4 clase…in general cei nu prea trecuti prin scoala se grabesc sa faca pe desteptii…
      Asa, pt tine, am participat la olimpiada nationala la lb romana la vremea mea, cand eram in clasa a 8 a, la Husi!

    • Forma antepusa de departare este corect de fapt si nu “propusa”…ca sa inveti cum trebuie termenii Petrule…niciodata nu e prea tarziu!!!

  2. Am dubii ca in Praga si Budapesta oamenilor le este frica sa apeleze la Politie deoarece politistii, in special cei din pozitii ierarhic superioare, fraternizeaza cu infractorii care fura linistea contribuabililor si distrug pacea zonelor rezidentiale. Cel mai bn caz bun de analizat este Sectia 8 Politie, care este corupta pana la maduva oaselor si pute pe o raza de kilometri.
    Desigur ca exista si politisti care isi fac datoria si cred in valoarea sigurantei si ordinii. Nu de ei vorbesc.

  3. Regele Carol ar III-lea?! :)))

    • Probabil vroia sa spuna Charles al III-lea, care acum e rege. „Charles” e varianta britanica a numelui „Carol”, la fel cum „Carlos” e varianta hispanica, „Karl” varianta germanica etc.

  4. Pai Ceaușescu a facut astea singur ? Arata asa datorita caracterului poporului roman. M-am întrebat deseori de ce nu l-a inpuscat nimeni . Răspunsul e simplu : nimănui nu ii pasa de ceilalți ci doar de propria supraviețuire. Asta se numește gloata nu o națiune.

  5. CE articol la comandā tati.
    De CE nu a scris domnul jurnalist CA aproapre centrul Londrei , Paddington se aseamana cu Bagdad, sau Harrow cu niste orase indiene, pakistaneze.

  6. Exact👍🏻👏🏻