The Times: Ideologia anti-occidentală infectează sectorul public din Marea Britanie. Cursul de contraterorism de la King’s College minimalizează extremismul
Comentariu publicat de jurnalista Melanie Phillips în cotidianul britanic The Times:
King’s College London este centrul academic al pregătirii militare și antiteroriste a Marii Britanii. Cursul de combatere a terorismului, aflat sub contract cu Ministerul Apărării, a fost conceput pentru funcționarii publici și alți profesioniști implicați în această activitate din mai multe departamente guvernamentale.
În parlament au fost puse întrebări în urma unei relatări despre curs scrisă de Anna Stanley, fost funcționar public, care a participat la curs în urmă cu câteva luni și care, până în ianuarie, a fost analist de informații din surse deschise la Foreign Office. Stanley a scris că, deși printre lectori se număra un fost ministru al apărării și foști înalți funcționari de la Foreign Office, Home Office și GCHQ, unii dintre ei au vorbit despre „politica identitară postmodernă tipică”.
Celor care au participat la curs li s-a spus că etichetarea unei organizații drept „teroristă” reprezintă o problemă deoarece „implică o judecată morală”. Lectorii au arătat prezentări pe care scria: „A condamna terorismul înseamnă a aproba forța celor puternici asupra celor slabi” și „nu terorismul este problema, ci mai degrabă sistemele cărora li se opun sunt teroriste”.
Cursul, a scris Stanley, a fost o experiență „profund, existențial deprimantă”. Extremismul și terorismul, a spus ea, au fost înțelese greșit până la punctul de a crea un risc pentru securitatea națională. Ea s-a trezit înconjurată de funcționari publici care „urăsc conceptul de stat”. Ideea lor de necontestat era că Israelul este un stat terorist și că atrocitățile comise de Hamas ar trebui „contextualizate”.
Aceștia au acceptat fără ezitare argumentul unui funcționar public, al cărui frate luptase pentru organizația teroristă Isis, potrivit căruia programul britanic de combatere a radicalizării, Prevent, era în mod inerent rasist, deoarece se concentra pe extremismul islamist, a cărui simplă mențiune îi făcea pe musulmani „să se simtă inconfortabil”.
În timp ce lectorii au acordat o pondere disproporționată extremismului de dreapta, a scris Stanley, accentul principal a fost pus pe faptul că extremismul islamist a fost exagerat. Acest lucru contrazice în mod direct concluzia la care a ajuns Sir William Shawcross (înalt oficial britanic) în revizuirea pe care a făcut-o în luna februarie a anului trecut cu privire la Prevent. Shawcross a constatat că sistemul Prevent subestimează în mod periculos extremismul islamist, exagerând în același timp amenințările de dreapta.
Unul dintre lectori, a raportat Stanley, l-a desființat pe Shawcross, descriindu-l ca fiind „tipul de persoană care ar spune că toți profesioniștii actuali din domeniul contraterorismului sunt woke”. De asemenea, conferențiarul a afirmat că scriitorul britanic Douglas Murray și comentatorul american Joe Rogan erau amândoi exemple de „extremă dreapta”. „Ei au milioane de adepți”, a spus el. „Să le retragi platformele de sprijin ar cauza probleme… așa că societatea trebuie să găsească alte modalități de a-i reduce la tăcere”.
Termenul de „extremă dreapta” este folosit în mod curent pentru a defăima pe oricine ale cărui atitudini contestă dogma progresistă.
Crimă de care este acuzat scriitorul Douglas Murray este aceea de a fi un susținător pasionat și articulat al Israelului și un analist al extremismului islamist. Shawcross a trebuit să lupte împotriva unei încercări hotărâte a funcționarilor din Ministerul de Interne, care subscriau la mentalitatea „extremismul islamist este exagerat”, de a împiedica ca raportul său comandat de guvern să vadă vreodată lumina zilei.
Shawcross și Murray joacă un rol curajos în lupta pentru apărarea Marii Britanii și a lumii civilizate împotriva dușmanilor săi. Faptul că profesorii de contraterorism îi resping, îi defăimează sau încearcă să-i anuleze în acest mod arată cât de adânc a pătruns putregaiul în societate.
Stanley a demisionat din Foreign Office și a emigrat în Israel, disperată de ceea ce ea percepe ca fiind dogma instituționalizată care alimentează ura endemică împotriva evreilor și care distorsionează politica externă a Marii Britanii, ajutând forțele ostile Occidentului.
Universitățile și alte instituții sunt pline de gândire anti-occidentală. Dar ele sunt folosite pentru a servi agenda islamiștilor care intenționează să submineze lumea liberă. King’s College se bucură de legături strânse cu Qatar, care finanțează centrul universității pentru bănci și finanțe globale. În urmă cu un deceniu, King’s a avut un contract de predare pe patru ani cu guvernul din Qatar în valoare de 26 de milioane de lire sterline. Profesorul Denise Lievesley, decanul facultății de științe sociale și politici publice a universității, a numit Qatar „relativ liberal” pentru regiune.
Dar Qatar finanțează Hamas și sprijină Frăția Musulmană, după cum a fost prezentat într-un raport din 2022 al Policy Exchange de Sir John Jenkins, fost arabist de rang înalt în cadrul Foreign Office. Acesta a afirmat că, deși atât miniștrii conservatori, cât și cei laburiști au salutat Qatar ca fiind un „prieten și partener”, acesta a dus adesea o politică externă în contradicție cu interesele britanice și occidentale.
Potrivit raportului, o finanțare semnificativă și adesea mascată din partea Qatarului a fost folosită pentru a sprijini grupurile islamiste din SUA, Marea Britanie și Europa în ultimele două decenii.
Întrebările din parlament ar trebui, poate, să meargă mai departe decât doar acest curs deranjant de la King’s. Marea Britanie nu numai că refuză să țină cont de avertismentele unor oameni precum Jenkins, dar a generat o cultură care ajută în mod activ la promovarea dușmanilor civilizației.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank