The Times: Pentagonul a aprobat în mod tacit atacurile Ucrainei asupra unor baze militare din interiorul Rusiei / Washingtonul, mai predispus acum să livreze Kievului arme cu rază lungă de acțiune
Pentagonul a aprobat tacit atacurile cu rază lungă de acțiune ale Ucrainei asupra unor ținte din interiorul Rusiei, după multiplele lovituri cu rachete ale președintelui Putin împotriva infrastructurii critice a Kievului, relatează The Times, citând surse din domeniul apărării din SUA.
De când au început atacurile zilnice asupra civililor, în octombrie, Pentagonul și-a revizuit evaluarea amenințării pe care o reprezintă războiul din Ucraina. În mod crucial, aceasta include noi judecăți cu privire la posibilitatea ca livrările de arme către Kiev să ducă la o confruntare militară între Rusia și NATO.
Astfel, SUA sunt mai puțin îngrijorate că atacurile cu rază lungă de acțiune ale Kievului ar putea duce la escaladarea conflictului. Prin urmare, Ucrainei i s-a permis să decidă în mod independent cum să folosească armele transferate către Forțele Armate ale Ucrainei, scrie ziarul.
Aceasta reprezintă o evoluție semnificativă în războiul de nouă luni dintre Ucraina și Rusia, Washingtonul fiind acum mai predispus să furnizeze Kievului arme cu rază de acțiune mai lungă.
„Folosim în continuare aceleași calcule de escaladare, dar teama de escaladare s-a schimbat de la început”, a declarat o sursă din domeniul apărării americane pentru The Times.
„Noi nu îi spunem Kievului: «Nu-i loviți pe ruși [în Rusia sau în Crimeea anexată]». Nu putem să le spunem ce să facă. Ei decid cum să își folosească armele. Singurul lucru asupra căruia insistăm este că, atunci când au folosit armele furnizate de noi, militarii ucraineni au respectat legile internaționale ale războiului și Convențiile de la Geneva”, a declarat sursa din cadrul Departamentului american al Apărării, citată de publicație.
La 5 decembrie, Ministerul rus al Apărării a raportat că aerodromuri din regiunile Saratov și Riazan au fost atacate de drone, ucigând trei militari. Potrivit armatei ruse, Ucraina se află în spatele atacului.
Ucraina nu a confirmat oficial implicarea sa în incident. Cu toate acestea, Mihailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a scris pe Twitter că „dacă lansezi ceva foarte des în spațiul aerian al altor țări, mai devreme sau mai târziu, aeronavele necunoscute se vor întoarce la locul de plecare”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii