G4Media.ro

The Washington Post: SUA intenționează să ofere Ucrainei echipamente electronice avansate care…

Sursa foto: U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Caitlin Russell

The Washington Post: SUA intenționează să ofere Ucrainei echipamente electronice avansate care convertesc munițiile aeriene neghidate în „bombe inteligente”

Administrația Biden plănuiește să trimită Ucrainei echipamente electronice avansate care convertesc munițiile aeriene neghidate în „bombe inteligente” care pot ținti poziții militare rusești cu un grad ridicat de precizie, potrivit unor înalți oficiali americani familiarizați cu această chestiune, citați de The Washington Post.

Kiturile încorporează dispozitive de poziționare globală pentru precizie și pot fi înșurubate pe o varietate de arme, creând ceea ce Pentagonul numește muniție de atac direct comun, sau JDAM. Armata americană a folosit această tehnologie pe bombe de până la 2.000 de kilograme, încorporând-o de obicei cu avioane de bombardament și avioane de luptă.

Nu a fost imediat clar dacă președintele Biden sau oricare dintre consilierii săi de top în materie de securitate națională au aprobat propunerea de transfer a JDAM-urilor către Ucraina. Cei familiarizați cu chestiunea, care au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre deliberările interne sensibile, nu au spus dacă forțele ucrainene ar urma să utilizeze kiturile pe avioane sau pe arme de la sol, sau ce sisteme specifice din arsenalul ucrainean ar fi candidate pentru o astfel de utilizare.

Forțele aeriene ucrainene se bazează în principal pe avioane MiG învechite din epoca sovietică, iar Pentagonul a căutat modalități de a le moderniza, mai degrabă decât să furnizeze avioane occidentale mai noi, care ar necesita ca piloții și unitățile de mentenanță ale acestora să urmeze o nouă pregătire complicată.

Administrația Biden a echipat anterior Ucraina cu alte tipuri de armament avansat, inclusiv rachete antiradiație de mare viteză lansate din aer, sau HARM, pentru a spori capacitatea Ucrainei de a efectua atacuri aeriene. Dar aceste arme funcționează diferit de JDAM-ul ghidat prin GPS, vânând în schimb radiațiile emise de unitățile și cartierele generale rusești.

O livrare de JDAM-uri ar marca un alt pas semnificativ al Washingtonului pentru a ajuta Ucraina să respingă forța rusă invadatoare, oferind o nouă modalitate de a ținti unitățile și cartierele generale rusești. Începând din iunie, Ucraina s-a bazat foarte mult pe sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate, sau HIMARS, un alt sistem de precizie fabricat în SUA, pentru pierderi semnificative în rândul trupelor rusești și întreruperea liniilor de aprovizionare, au declarat oficiali ucraineni și americani.

Kremlinul a reacționat cu furie la revărsarea ajutorului militar occidental, lansând amenințări de a folosi arme nucleare în Ucraina și avertizând asupra potențialului unui război mai larg de propagare cu NATO. Din acest motiv, administrația Biden a încercat să acționeze cu prudență în aprobarea de noi capacități care ar putea fi considerate de Rusia ca fiind escaladatoare.

Marți, oficiali americani de rang înalt au declarat pentru The Washington Post că Pentagonul se pregătește, de asemenea, să furnizeze Ucrainei un sistem de rachete Patriot, cea mai sofisticată armă de apărare aeriană a armatei americane. Biden nu a aprobat încă nici această măsură, dar ar putea face acest lucru în mod iminent, au declarat oficialii.

Liderii ucraineni au cerut ajutor pentru a-și consolida apărarea antiaeriană, în timp ce Rusia a lansat un atac neîncetat asupra rețelei energetice a țării, oprind electricitatea și căldura pentru o mare parte a populației, odată cu sosirea frigului de iarnă. Livrarea unui Patriot, care se bazează pe radare și rachete cu rază lungă de acțiune pentru a intercepta amenințările care se apropie, ar îndeplini una dintre cele mai mari și mai frecvente cereri ale Ucrainei către Washington.

Până în prezent, Statele Unite au angajat aproximativ 20 de miliarde de dolari în ajutor de securitate pentru Ucraina de la începutul invaziei din 24 februarie.

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, a declarat luni că administrația se concentrează pe „diminuarea oricărui efort al Rusiei” de a obține un avantaj în război și a prezis că Statele Unite vor anunța în curând noi transferuri de arme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Da ceva pace ,nu trimit!!!
    Nici mie nu mi plac ucrainienii, dar n as vrea sa dipara ca natie, nu le doresc raul!!
    Amerindianul nu are mila de nimic , pt atingerea scopului suprem calca pe cadavre!!

    • @Corect Citeste si tu niste istorie, ucrainienii de cand se stiu ei au tot fost impartiti intre Rusia si Polonia, cam cum am fost noi impartiti intre habsburgi si otomani. Si n-au disparut ca natie, nu mai muri de grija altuia.

      PS Prima data li s-a tras de un tratat semnat cu Rusia care promitea sa-i apere de polonezi.

    • Ha ha haaaa ha haaaa Flooceeaa 🤣 si rect se potrivesc perfect ha haaaa haaaaa haaaa ha ha haaaa ha haaaa haaaaa 🤣

    • Violatorul rus care răpește copii, plânge după pace.

  2. Inseamna ca au ajuns la fundul sacului si americanii, acum trimit „kit-uri” in loc de real thing….interesante vremuri, cica ideea era ca raman rusii fara…