G4Media.ro

Thomas Tuchel, noul selecționer al Angliei – Va prelua postul din 2025

Thomas Tuchel / Sursa foto: PA Wire via DPA / PA Images / Profimedia

Thomas Tuchel, noul selecționer al Angliei – Va prelua postul din 2025

Thomas Tuchel va fi selecționerul naționalei de fotbal a Angliei începând cu anul 2025, a anunțat Federația engleză (FA). În vârstă de 51 de ani, germanul a mai trecut în carieră pe la echipe precum Borussia Dortmund, PSG, Chelsea și Bayern Munchen.

În mod oficial, Tuchel va prelua postul de selecționer al Angliei începând cu data de 1 ianuarie 2025.

În următoarea perioadă, Anglia va fi antrenată tot de interimarul Lee Carsley (la meciurile din Liga Națiunilor cu Grecia, din deplasare, și Irlanda, de acasă).

Conform presei britanice, Tuchel a semnat un contract valabil pentru următoarele 18 luni, adică până la încheierea Campionatului Mondial din 2026. În funcție de rezultate, există și varianta ca înțelegerea să fie prelungită.

Jurnaliștii britanici vorbesc despre un salariu de aproximativ 6 milioane de euro pe an pe care-l va încasa tehnicianul german.

Thomas Tuchel va fi doar al treilea selecționer străin la care a apelat FA pentru naționala Angliei, după Sven-Goran Eriksson și Fabio Capello.

Tuchel a mai avut în trecut legături cu fotbalul din Regat: a fost antrenorul celor de la Chelsea, grupare alături de care a cucerit Champions League la finalul sezonului 2021.

„Sunt foarte mândru că am onoarea de a conduce echipa Angliei. Multă vreme am simţit o legătură personală cu jocul din această ţară, care mi-a oferit deja câteva momente incredibile.

A avea şansa de a reprezenta Anglia este un privilegiu imens, iar oportunitatea de a lucra cu acest grup special şi talentat de jucători este foarte interesantă” – Thomas Tuchel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.