G4Media.ro

TikTok a fost dată în judecată de părinţii unor adolescenţi britanici care…

Sursa foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

TikTok a fost dată în judecată de părinţii unor adolescenţi britanici care au murit participând la provocări publicate pe platformă

Cele patru familii britanice care au dat în judecată TikTok pentru moartea a copiilor lor au acuzat gigantul tehnologic de „lipsă de compasiune”.

Într-un interviu exclusiv pentru emisiunea „Sunday with Laura Kuenssberg” de la BBC One, părinții au declarat că au acționat compania în instanță pentru a încerca să afle adevărul despre ceea ce li s-a întâmplat copiilor lor și pentru a cere socoteală.

Părinții cred că copiii lor au murit după ce au luat parte la un trend viral care a circulat pe platforma de partajare video în 2022.

TikTok afirmă că interzice conținutul periculos și provocările. Aceasta a blocat căutările de videoclipuri și hashtag-uri legate de provocarea specială despre care părinții copiilor spun că are legătură cu moartea lor.

Procesul, depus joi în SUA, susține că Isaac Kenevan, 13 ani, Archie Battersbee, 12 ani, Julian „Jools” Sweeney, 14 ani, și Maia Walsh, 13 ani, au murit în timp ce încercau așa-numita „provocare blackout”.

Plângerea a fost depusă la Curtea Superioară a statului Delaware de către Social Media Victims Law Center, cu sediul în SUA, în numele mamei lui Archie, Hollie Dance, al mamei lui Isaac, Lisa Kenevan, al mamei lui Jools, Ellen Roome, și al tatălui Maiei, Liam Walsh.

În interviu, dna Kenevan a acuzat TikTok de încălcarea „propriilor reguli”. În proces, familiile susțin că platforma a încălcat regulile în mai multe moduri, inclusiv în ceea ce privește neprezentarea sau promovarea conținutului periculos care ar putea provoca vătămări fizice semnificative.

Una dintre mame consideră că e nevoie de o legislație care le-ar permite părinților să acceseze conturile de social media ale copiilor lor în cazul în care aceștia mor. Ea a încercat să obțină date de la TikTok care, în opinia sa, ar putea oferi clarificări cu privire la moartea lui.

„Vrem ca TikTok să fie comunicativă, să ne ajute – de ce să se abțină de la a ne oferi datele?” „Cum pot dormi noaptea?”, a spus ea.

Legea privind siguranța online va intra în vigoare în această primăvară, dar unul dintre tații copiilor care au murit a declarat: „Nu am încredere și sunt pe cale să aflu dacă am dreptate sau nu.”

Procesul intentat de familii împotriva TikTok și a societății-mamă ByteDance susține că decesele au fost „rezultatul previzibil al deciziilor de programare și dependență proiectate de ByteDance”, despre care se spune că au fost „menite să împingă copiii să își maximizeze implicarea în TikTok prin orice mijloace necesare”.

Căutările de videoclipuri sau hashtag-uri legate de provocarea de pe TikTok sunt blocate, o politică despre care compania spune că a fost pusă în aplicare din 2020.

TikTok spune că interzice conținutul periculos sau provocările pe platformă și îi îndrumă pe cei care caută hashtaguri sau videoclipuri către Centrul său de siguranță. Compania a declarat pentru BBC că găsește și elimină în mod proactiv 99% din conținutul care încalcă regulile sale înainte ca acesta să fie raportat.

TikTok mai susține că legea îi cere să șteargă datele cu caracter personal, cu excepția cazului în care există, dinainte, o cerere valabilă din partea autorităților.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Selecție naturală se numește…

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.