G4Media.ro

TikTok spune că va lupta în instanță împotriva oricărei interdicții sau vânzări…

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

TikTok spune că va lupta în instanță împotriva oricărei interdicții sau vânzări forțate a operațiunilor sale în SUA

TikTok a declarat că va lupta în instanță împotriva oricărei interdicții sau vânzări forțate a operațiunilor aplicației în SUA, după ce Camera Reprezentanților a adoptat o lege care vizează platforma video virală, relatează The Guardian.

Viitorul companiei în SUA a fost pus și mai mult sub semnul întrebării în weekend, după ce legislatorii de la Washington au adoptat un proiect de lege care va interzice aplicația dacă proprietarul chinez al TikTok, ByteDance, nu își vinde participația în afacerea americană.

Camera Reprezentanților a adoptat legislația sâmbătă cu o marjă de 360 la 58, ca parte a unui pachet de ajutor extern pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Proiectul de lege ce vizează TikTok va merge la Senat, unde ar putea fi votat în această săptămână. Joe Biden a declarat anterior că va susține această legislație.

Directorul de politici publice al TikTok pentru America, Michael Beckerman, a declarat personalului, într-o notă după vot, că proiectul de lege este neconstituțional și că TikTok se va lupta cu el în instanță.

„În stadiul în care proiectul de lege va fi semnat, ne vom îndrepta către tribunale pentru o contestație legală”, a scris el în memo, care a fost raportat pentru prima dată de site-ul de știri din domeniul tehnologiei The Information. Beckerman a susținut că proiectul de lege a încălcat primul amendament al Constituției SUA, care protejează libertatea de exprimare.

„Vom continua să luptăm, deoarece această legislație este o încălcare clară a drepturilor primului amendament al celor 170 de milioane de americani care folosesc TikTok”, a scris el.

Argumentul primului amendament a fost deja folosit în beneficiul TikTok în SUA. Anul trecut, un judecător districtual din Montana a blocat interdicția statului privind utilizarea TikTok, afirmând că aceasta încălca drepturile de liberă exprimare ale utilizatorilor. Donald Molloy a decis că interdicția „depășește puterea statului și încalcă drepturile constituționale ale utilizatorilor”.

TikTok se află sub presiunea legislatorilor din SUA și a altor politicieni occidentali, inclusiv din Marea Britanie, din cauza temerilor că datele sale despre utilizatori pot fi accesate de guvernul chinez. TikTok neagă faptul că autoritățile de la Beijing au cerut acces la datele utilizatorilor și afirmă că ar refuza dacă i s-ar cere acest lucru. Cu toate acestea, criticii TikTok spun că ByteDance ar fi obligată, în conformitate cu legile chineze privind securitatea, să împărtășească datele cu serviciile de securitate dacă i s-ar cere acest lucru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...