G4Media.ro

Timișoara, sufocată de gunoaie din cauza lipsei unui contract de salubritate. Orașul…

Timișoara, sufocată de gunoaie din cauza lipsei unui contract de salubritate. Orașul va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021

Eșecul Primăriei Timișoara de a semna la timp un contract de salubritate a dus la apariția grămezilor de gunoi pe străzile orașului, potrivit informațiilor din presa locală și de pe pagina de Facebook Timișoara murdară, special creată.

De patru luni, de când a expirat contractul de salubritate, străzile din Timișoara nu mai sunt măturate. Încă din primăvara anului 2018 au început problemele, potrivit publicației Tion.ro. Prima licitație a fost începută târziu și a fost un eșec, iar a doua a ținut prea mult. Contractul cu firma câștigătoare, Brantner Servicii Ecologice, a fost semnat abia în 11 februarie, dar firma are 90 de zile la dispoziție să-și deschisă punct de lucru în oraș și să înceapă activitatea.

Până atunci, primăria condusă de Nicolae Robu (PNL) a găsit o soluție contestată: a scos la curățenie angajații mai multor firme municipale, care au primit ”în custodie” câte o stradă pe care să o întrețină.

Societatea de Drumuri Municipale, Horticultura, Societatea de Transport Public Timișoara, Societatea de Piețe, Aquatim și Colterm sunt societățile care și-au trimis angajații să adune praful și mizeria dintre carosabil și trotuarele orașului, alături de câțiva deținuți de la Penitenciarul Timișoara. Sunt între 200 și 300 de persoane, estimează primarul Nicolae Robu, care au fost mobilizate să adune mizeria adunată pe străzi, potrivit Tion.ro.

Până atunci însă, străzile sunt pline de gunoaiele lăsate de cetățeni. Iată mai jos câteva imagini sugestive de pe Timișoara murdară:

Foto: Pagina de Facebook Timișoara murdară

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează