G4Media.ro

Timpul recomandat pentru predare în școala primară și gimnaziu, în România, a…

sursa foto: Pixabay.com

Timpul recomandat pentru predare în școala primară și gimnaziu, în România, a scăzut în ultimul an cu zeci de ore față de acum doi ani, fără a lua în calcul efectele pandemiei – raport Eurydice

România face parte dintr-un grup restrâns de țări europene unde timpul minim de predare recomandat pentru învățământul general obligatoriu a scăzut, în ansamblu, în anul 2020/21 față de anul 2018/2019, conform datelor celui mai recent raport pe această temă al rețelei europene Eurydice, publicat în prima parte a lunii iunie. Scăderea cea mai acută s-a simțit în învățământul primar. În liceu se remarcă o creștere, însă insuficientă pentru a compensa pierderile din școala primară și gimnaziu.

Astfel, potrivit raportului “Timp de predare recomandat anual în învățământul obligatoriu în Europa – 2020/2021”, în România s-a simțit o scădere de 60 de ore în școala primară, comparativ cu acum doi ani. Scăderea a fost de 22,4 ore în gimnaziu, în timp ce în liceu s-a înregistrat o creștere de 23,2 ore.

  • Aceasta plasează România în rândul grupului restrâns de zece țări europene unde, în intervalul menționat, a scăzut numărul de ore de predare recomandat, grup ce mai include Letonia, Ungaria, Macedonia de Nord, Grecia, Cipru, Germania, Danemarca, Portugalia, Malta.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Baietii astia sa faca un studiu si legat de cantitatatea de teme in plus pe care o primesc. Se pare ca metoda preferata de predare a profesorului roman e „inveti acasa cu parintii sau la meditatii”

    • Daca elevul e atent si cooperant la orele de curs de la scoala, va intelege lectiile si nu va avea nevoie de meditatii.
      Deci nu e nevoie sa renunti la cafea, la tigari si la concedii fabuloase.

  2. Tu ai probleme de logica ?? Pai daca ministerul a scazut numarul de ore , cum poate profesorul sa predea aceeasi materie in mai putine ore ?
    Este vreo problema daca elevii primesc teme ?
    Mai bine sa stea pe netflix acasa

  3. Sunt prea multi copii in clasa, materia e multa si grea, cerintele la evaluare se bazeaza pe memorarea informatiei, nu se fac aplicatii si experimente, programul scolar si orarul zilnic e obositor si nu respecta curba de efort a copilului, profesorii se bazeaza pe ore tip prelegere academica, iar copiii sunt dornici sa faca ceva interesant si se satura de monotonia orelor de curs. Nu se lucreaza individual si diferentiat si de aceea sunt necesare meditatii! Iar notarea nu mai este demult obiectiva: toti copii sunt de 9 si de 10. Trebuie schimbat SISTEMUL! Deci trebuie multi BANI! Asa vad eu lucrurile in calitate de profesor cu vechime de peste 20 de ani si parinte.

  4. Sunt prea multi copii in clasa, materia e multa si grea, cerintele la evaluare se bazeaza pe memorarea informatiei, nu se fac aplicatii si experimente, programul scolar si orarul zilnic e obositor si nu respecta curba de efort a copilului, profesorii se bazeaza pe ore tip prelegere academica, iar copiii sunt dornici sa faca ceva interesant si se satura de monotonia orelor de curs. Nu se lucreaza individual si diferentiat si de aceea sunt necesare meditatii! Iar notarea nu mai este demult obiectiva: toti copiii sunt de 9 si de 10. Trebuie schimbat SISTEMUL! Deci trebuie multi BANI! Asa vad eu lucrurile in calitate de profesor cu vechime de peste 20 de ani si parinte.