G4Media.ro

Tinerii din România și-au pierdut motivația și încrederea în forțele proprii pe…

sursa foto: Pixabay

Tinerii din România și-au pierdut motivația și încrederea în forțele proprii pe perioada stării de urgență, relevă studiul Insights PulseZ

Peste 60% dintre tinerii din România s-au plictisit acasă în perioada stării de urgenţă, iar 56% dintre ei şi-au pierdut motivația și încrederea în forţele proprii, relevă datele studiului Insights PulseZ, un barometru naţional menit să identifice reacţiile şi comportamentele tinerilor în perioada stării de urgenţă, relatează Agerpres.

În plus, potrivit cercetării, întreruperea bruscă a activităţilor cotidiene a condus la dezechilibre emoţionale pentru unii dintre ei.  Studiul Insights PulseZ a identificat, în total, 19 probleme cu care s-au confruntat tinerii în perioada stării de urgenţă. Mai bine de 50% au simţit lipsa socializării faţă-în-faţă, iar aproximativ 35% dintre ei au admis că au avut stări emoţionale fluctuante şi s-au simţit obosiţi.

„Cu toate că tehnologia face parte din viaţa noastră, iar tinerii sunt obişnuiţi să petreacă destul de mult timp în mediul online, răspunsurile pe care ei le-au avut la întrebările noastre arată că lipsa interacţiunii faţă în faţă îi determină să îşi piardă motivaţia şi încrederea. Mulţi tineri au recunoscut că s-au adaptat destul de greu, au avut probleme cu somnul, au simţit lipsa exerciţiilor fizice şi unii dintre ei nu au fost prea încântaţi de calitatea cursurilor online la care au fost nevoiţi să participe”, a explicat Alin Claudiu Apostu, coordonator Insights.

Potrivit studiului, 44% dintre tinerii din România au petrecut peste opt ore pe zi în online, în timp ce doar 10% au petrecut mai puţin de trei ore. 33% dintre ei au învăţat pentru şcoală şi tot atâţia au optat să urmărească diverse filme sau seriale online. Un procentaj mai mare a fost identificat în rândul celor care au participat la cursuri online, mai bine de 40% optând pentru o astfel de activitate.

De asemenea, unul din patru tineri a ales să îşi petreacă timpul cu precădere pe platformele de social media sau să consume conţinut de pe canalele de streaming online. Dintre platformele preferate, Instagram a fost cea mai populară, cu şase din zece tineri care au consumat sau creat conţinut. Unul din doi tineri români au preferat să se uite pe YouTube, în timp ce aproximativ unul din patru tineri a folosit TikTok, marcând astfel intrarea platformei de social media în Top 5 cele mai folosite platforme în România de către tinerii între 16 şi 24 ani.

Studiul Insights PulseZ a fost făcut de echipa Vreau să fiu Antreprenor şi Insights, din cadrul Romanian Business Leaders.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1.115 tineri, cu vârsta între 16 şi 24 de ani, şi este reprezentativ la nivel naţional din punct de vedere al genului, regiunii şi mediului urban-rural. Pe lângă informaţii despre starea emoţională şi activităţile tinerilor din perioada stării de urgenţă, studiul mai cuprinde informaţii şi despre: comportamentul în online şi de consum al tinerilor din perioada stării de urgenţă, preferinţele şi atitudinile tinerilor cu privire la consum, şcoală şi antreprenoriat, ce îi motivează şi ce îşi doresc tinerii în viaţa personală şi profesională.

Vreau sa fiu Antreprenor (VSFA) este un program naţional prin care se urmăreşte promovarea gândirii şi acţiunii antreprenoriale în rândul tinerilor din România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Da, da, „Insights PulseZ”

    Astia cat iau de la guvern?
    Ca sunt extrem de renumiti cu statisticile lor!
    :)))))

    • Buna, Laura,
      Multumim pentru comentariu. Imi cer scuze ca raspund abia acum insa nu am vazut comentariul.
      Studiul Insights PulseZ este facut de catre echipa Vreau sa fiu Antreprenor. Suntem un ONG care lucram cu tinerii de peste 7 ani si am interactionat pana acum cu 27.000 de tineri la nivel national. Fiindca avem accesul la tineri, de aici a venit si dorinta noastra de a afla mai multe informatii de la ei si de a le face publice. Scopul studiului este pur informativ si poate fi descarcat gratuit de aici: https://vsfa.ro/studiu/
      Despre echipa VSFA poti afla aici: https://vsfa.ro/despre-vsfa/

      Multumim pentru comentariu.

  2. Au pierdut? Cine?

    Ce-am avut si ce-am pierdut?
    Lasati lamentarile pentru telenovele.
    Astea… motivația și încrederea în forțele proprii, nu se pierd in trei-patru luni … daca le aveai cu adevarat.

    • Stai linistit ca peste o saptamana, G4Media va scrie un nou articol, cum ca Insights bla..a constatat ca 99,99% si-au recastigat increderea, …etc.
      Nu credeam ca voi apuca sa citesc asemenea articole tampite pe aceasta pagina…
      Deh, acum chiar ca mi-am pierdut increderea.

  3. Romanii au deficit nativ de personalitate. Din acest motiv politicienii, magistratii, politistii, medicii, profesorii, etc, se inamolesc usor si fura de usuca.

  4. 7% din pib la EduCultură. Nu există în UE tineret mai neglijat ca cel român. De comparat RO şi Franţa în ce priveşte accesul digital la informaţie: Biblioteca Naţională Gallica, Arhivele Statului sau ale Parisului, plus cele didactice. La noi, a dispărut de pe net, chiar în anul Centenarului, Biblioteca Digitală a Bucureştiului atât de utilă Diasporei.

  5. O poza sugestiva ce reprezinta copii romani.Unde i-ati gasit??