Tinerii din Transnistria fug din regiune de teamă să nu fie înrolați în armată – președintele Parlamentului Moldovei
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat marți că „cetățenii din Transnistria sunt îngrijorați și nu-și doresc nicidecum să fie atrași în această aventură, tragedie. Tinerii părăsesc teritoriul din stânga Nistrului, pentru că nu doresc să fie înrolați, probabil e și decizia părinților să fie în siguranță”, potrivit Unimedia, citată de Rador.
Grosu a mai menționat că și așa-numitele autorități au un comportament foarte cuminte.
„Noi analizăm atent ce se întâmplă în Transnistria și la nivel de cetățeni și la nivel de așa-numitele autorități și formațiunile ilegale militare. Concluzia e următoarea – cetățenii foarte mult sunt îngrijorați și nu-și doresc nicidecum să fie atrași în această aventură, tragedie. Tinerii părăsesc teritoriul din stânga Nistrului, pentru că nu doresc să fie înrolați, probabil e și decizia părinților să fie în siguranță. Drept dovadă e faptul că ei nicicum nu pot înrola în așa-numita misiune pacificatoare, lumea nu dă curs. Așa-numitele autorități au un comportament foarte cuminte, nu îi vedem așa cu declarații belicoase și isterice, cum și-ar dori Kremlinul. Nici cetățenii și nici așa-numita conducere nu dorește să fie implicată în război. Ce face la moment Kremlinul e o campanie de dezinformare”, a spus Grosu.
Întrebat despre repetarea scenariului din Crimeea în Transnistria, Grosu spune că „una e ce vor și alta e ce pot face”.
„La moment nu vedem un astfel de scenariu, sunt ținuți de ucraineni departe de teritoriul nostru”, a spus Grosu.
Acum o săptămână, presa rusă anunța că forțele pacificatoare din Transnistria inițiază antrenamente militare din 1 martie și care vor dura 3 luni. Totodată, potrivit Ministerului rus al Apărării, regimul de la Kiev și-a intensificat pregătirile pentru o provocare cu o invazie a Transnistriei.
Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a abrogat un decret semnat în mai 2012, în care se menționa și despre căutarea modalităților de rezolvare a problemei transnistrene bazate pe respectul pentru suveranitatea, integritatea teritorială și statutul neutru al Republicii Moldova.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
5 comentarii