G4Media.ro

Tipul de avioane de luptă donate de Polonia nu sunt suficient de…

Sursa foto: Wikipedia / U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Shaun Kerr

Tipul de avioane de luptă donate de Polonia nu sunt suficient de moderne, afirmă Forțele Aeriene ale Ucrainei: „MiG-29, din păcate, este din secolul trecut”

Tipul de avioane de luptă donate miercuri de Polonia nu răspund pe deplin nevoilor câmpului de luptă al Ucrainei, a declarat unul dintre cei mai înalți comandanți din forțele sale aeriene, citat de Sky News.

Serhiy Holubtsov a declarat că Kievul are mare nevoie de avioane de luptă F-16, care sunt „de patru sau cinci ori” mai eficiente.

Polonia a anunțat că va trimite un total de 16 avioane MiG-29 din epoca sovietică, în timp ce aliații occidentali în general – și cel mai important SUA – au rezistat solicitărilor de F-16.

„F-16 este un avion de luptă care a devenit un avion multirol care poate îndeplini întregul spectru de sarcini aeriene. MiG-29, din păcate, este din secolul trecut”, a declarat Holubtsov la televiziunea națională.

Washingtonul a exclus trimiterea de F-16 în Ucraina, oficialii americani estimând că ar fi nevoie de 18 luni pentru a finaliza pregătirea și livrarea.

Dar generalul forțelor aeriene Serhii Holubtsov a afirmat că piloții săi care au fost testați în SUA au demonstrat că pot stăpâni avioanele într-un calendar „semnificativ redus”.

El nu a precizat cât de lung ar putea fi acest timp de pregătire revizuit.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Ăștia niciodată nu sunt mulțumiți!

    • Da ba…niste bulangii care se apara si pe ei si pe noi, care stiu dupa 1 an cu ce se mananca „operatiunea asta speciala” si stiu mai bine ca avioanele alea sunt destul de ineficiente…

    • @DaciaLogan1: Pe noi ne apara NATO, eventual. Dar pana vin forțele NATO in număr suficient – trebuie sa ne descurcam singuri, altfel NATO nu mai are pe cine apara.

    • @Denis votant Haur desigur!!!

    • @vct Cum adica te apara Nato, eventual? Crezi ca e de glumit cu NATO? In momentul in care e atacata o tara membra NATO, raspunsul trebuie sa fie rapid si clar. Daca simt rusii sau chinezii altceva decat un raspuns clar, chiar de tip articol 5, atunci o sa fie o nebunie….

    • Bă să-i zici lu mă ta!

    • @DaciaLogan1: Este la alegerea membrilor NATO cat si cum se implica. Sa fim serioși – doar USA si UK se pot implica substantial.
      Dar pana disloca trupe si echipament aici – suntem pe barba noastă.

    • #vct,nu suntem pe barba noastra,pentru ca daca era asa vorbeam despre cum va contra Nato atacurile sovietice asupra Poloniei si Romaniei,nu despre lupta apriga de 9 luni pentru cucerirea unui orasel aflat la 200 de km de Rusia.E adevarat ca Nato a donat arme din secolul trecut ,dar se pare ca au fost sufieciente pentru a impinge a doua armata a lumii de la periferia Kievului pana la o pozitie geografica mai apropiata de Moscova decat de Kiev.

  2. Si F-16 tot din secolul trecut sunt.

    • Nu exista grad de comparatie….

    • @DaciaLogan1: Mai studiază, F-16 si Mig-29 sunt comparabile.

    • Asa e WC- t,Mig 29 si F16 sunt comparabile in sensul in care o Dacia din ’89 se poate compara cu un Saab din ’89: au in comun acelasi an de fabricatie. Cand vreodata au produs sovieticii ceva similar cu un produs occidental din acelasi an?Vorbim de comparatia intre produsele propriu zise ,nu intre descrierile oficiale.

  3. „Tipul de avioane de luptă donate de Polonia nu sunt suficient de moderne….”. Copii (adica Onor Redactiune), gasiti pentru titluri pe cineva care n-a ramas repetent într-a doua si știe ca în limba noastra, care-i o comoara, subiectul („Tipul”, la singular) musai (ar fi zis Marius Chicoș-Rostogan) a se acorda cu predicatul („nu sunt”, la prular (sic)). Toti am priceput despre ce e vorba, da’ hai sa facem un efort s-o spunem în româna, nu în romașcaneza, ca doara scriem la gazeta, nu ?