G4Media.ro

Titularizare 2019: Site-ul oficial al Ministerului cu posturile pentru titularizare a picat,…

sursa foto: Pexels

Titularizare 2019: Site-ul oficial al Ministerului cu posturile pentru titularizare a picat, în plin blocaj al titularizării pe 253

Titularizare 2019, site-ul oficial al Ministerului Educației cu toate informațiile despre procesul de titularizare, este nefuncțional în aceste momente. “Site-ul este offline pentru actualizare. Ne cerem scuze pentru incoveniente, vom reveni in cel mai scurt timp” – este mesajul pe care îl afișează pagina http://titularizare.edu.ro/2019/, una dintre principalele surse de informare pentru profesorii care vor să se angajeze într-o școală. Blocajul vine la o zi după ce procesul de titularizare pe baza notelor de la examenele din trecut (cunoscut de profesori ca „titularizarea pe articolul 253 din lege”) a fost blocat în toată țara; concret, inspectoratele școlare nu au acceptat dosarele profesorilor ca urmare a unei decizii CCR, însă metodologia de titularizare de anul acesta conține articolul declarat neconstituțional.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. In tara asta, cu atatia informaticieni pe metru patrat, pica toate site-urile institutiilor publice!

    • Marcel, nu din cauza asta a picat situl titularizare2019, pur si simplu el trebuie actualizat, si anume in listingul de catedre titularizabile din toata tara trebuie introduse catedrele care ar fi fost ocupate prin titularizarea pe scoala, care se facea pana mai ieri, in baza acelui articol 253 din legea invatamantului, articol infect si dat special pentru masa de manevra a directorilor de scoli. Tampa de androneasca a spus ieri ca in fiecare an se titularizau in acest mod cam 2000 de profesori, asadar in jur de 2000 de catedre titularizabile trebuie adaugate listingului anterior. In plus, faza e cat se poate de delicata, pentru ca legea invatamantului nu a avut cand sa se puna in acord cu decizia ccr, si-atunci sunt in aer cele 2000 de catedre, merg la titularizarea prin examen national, sau stau la mana directorilor, aceasta-i intrebarea! Madam androneasca a reusit sa arunce in aer examenul de titularizare din acest an. Cumatra a modificat pe sestache acel articol 253, vrand sa mareasca perioada de timp a titularizarii pe mana directorilor, de la 6 ani la 10 ani, scarba, eeee, dar odata umbland la lege, i-a ridicat mingea la fileu presedintelui, care-a atacat la ccr modificarea articolului ca fiind neconstitutionala, ccr i-a dat dreptate presedintelui, si-a declarat articolul 253 neconstitutional in totalitate. Asadar, pa titularizare prin ocolirea examenului national de titularizare, si lovitura la clientela directorilor de scoli. Tu crezi ca din senin are tampa asta porecla de abramburica? Iata de ce, inca un exemplu : uite-te la tipurile de bac pe care vrea ea sa le bage, cu o proba absolut noua, despre care spune ca neaparat va fi obligatorie, insa habar n-are cum va arata. Ma refer la pompos intitulata ”proba de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”, o strutocamila marca andronescu. Oooffff, mari pacate trebuie ca are invatamantul romanesc, pedepsit sa si le ispaseasca suportand pentru a patra oara sinistra asta cretinoida! Auzi ministri ai educatiei : madam andronescu de 4 ori, un ”genunche”, ”o pamblica”, numai unul si-unul!

  2. E posibil ca în data de 1.04.2019 sa apară la posturi ocupate mențiunea „detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționate”, deși în metodologie nu este prevazuta aceasta etapa acum,
    ci „transfer…”, știut fiind ca transferul se face numai pe posturi vacante? Se pare ca da. Etapa de detașare este prevazuta în august. Mulțumesc.