G4Media.ro

Titularizarea pe școală, blocată în toată țara. Ecaterina Andronescu: Încercăm printr-o OUG…

Foto: Freepik.com

Titularizarea pe școală, blocată în toată țara. Ecaterina Andronescu: Încercăm printr-o OUG chiar mâine să găsim o soluție. Profesorii să aibă puțintică răbdare

Titularizarea profesorilor care au dat în trecut examenul și au obținut note peste 7 și voiau să încerce anul acesta să se angajeze pe baza notelor din trecut este blocată în toată țara. Curtea Constituțională a decis că aceasta era “o modalitate ‘paralelă’ de accedere la calitatea de titular în învățământul preuniversitar”. Astăzi, ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat că în ședința de guvern de săptămâna aceasta guvernul va adopta o ordonanță de urgență. “Încercăm să găsim o formulă care să schimbe durata contractului pe durată determinată într-un contract pe durata viabilităţii postului”, a susținut Andronescu.

“În Legea învăţământului avem un articol, 253, care dădea dreptul profesorilor care au trecut prin concursul de titularizare şi care au luat note mai mari de 7 să beneficieze de această notă şi în următorii 6 ani. Acest articol a funcţionat în Legea învăţământului până anul acesta când, în urma unei iniţiative legislative care încerca să mărească durata de la 6 la 10 ani, preşedintele a trimis Curţii Constituţionale această iniţiativă pentru o evaluare de constituţionalitate. Curtea a decis anularea acestui articol şi din iniţiativă, şi din lege, ca urmare nu mai suntem în situaţia acum să folosim beneficiile, pentru că până la urmă era un drept pe care şi-l câştigaseră profesorii care luaseră note mai mari decât 7“, a declarat Andronescu, citată de Agerpres.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. în plina etapa de mobilitate , conform metodologiei pentru anul școlar 2018 -2019 , privind art.253 din Legea 1/2011 se trezește ,,Abramburică,, sa dea un comunicat…pentru ce s a mai susținut examenul de titularizare național ??????Candidații dacă aveau posturi cu viabilitate de 4 ani se titularizau în anul în care au susținut examenul , dar directorii unităților de învățământ nu scot posturi viabile din diverse motive…acum v ați trezit ca nu sunt elevi suficienți și trebuie sa rămână la catedra titularii de 1000 de ani lumina….ba mai mult au dreptul și după pensionare.Va bateți joc de oameni , educație de tot.Nu promovam valori ci produse politice.Cum rămâne cu cei titularizati în baza legii 1 din2011 art.253 ???

  2. Rușine sa va fie! Oamenii au învățat sa dea examen si au obținut note mari si acum le blocati acest drept! Nu va este rușine sa distrugeți învățământu acestei țări! Ati distrus tot! O sa plece si profesorii in alte țări numai are cine sa predea in tara asta!

  3. Rușine!!!! Sper sa plece toți profesorii tineri din România! Va bateți joc de oameni!!!

    • Rusine! Aveti dreptate, ar trebui sa plece toti tinerii din invatamant si sa ramana doar pensionarii, daca doar pe ei ii vor. Pana si directorii le pastreaza posturile tot lor, cand te duci la sedinta publica, ei au acorduri de la dorectori si chiar de ai intaietate, te avertizeaza inspectorul ca nu vei fi pe placul directorului. Si are dreptate, cand te duci in scoala, se poarta execrabil, pana te termina psihic si pleci. Directorii si ei scot posturile cum vor si pentru cine vor.In scoala muncesc peste program cate n ore doar unii. Halal sistem!Cine poate rezista prea mult timp in stresul asta an de an? E mai usor si ai mai mult timp liber daca lucrezi la o institutie particulara, decat la stat.

  4. Cum este posibil ca un profesor pensionar sa se reangajeze pe același post ? La polițiști ați sărit in sus ,dar la profesori, medici si alti bugetari merge ,nu.i așa ?

  5. Să dea subiecte din literatura și din metodologia profesorului,care preda la clasă și care are responsabilitatea ca elevul să știe când absolvă liceul și merge spre facultate,nu de politică și de refugiați,care e destul de greu și , dacă mai are și vreo doi ,trei copiii de crescut, să vedem cum se descurcă sau cum face față cheltuielilor în caz că nu ia concursul de titularizare,îi aveți pe conștiință pe acei copii,va gândiți oare sau nu va pasa deloc!