G4Media.ro

Toate cadrele didactice din Alba Iulia vor fi testate prin metoda pooling,…

sursa foto: G4Media.ro

Toate cadrele didactice din Alba Iulia vor fi testate prin metoda pooling, înainte de începerea școlii, la inițiativa primăriei. Agenții economici mari și mijlocii invitați să își testeze angajații gratuit

Educatorii, învățătorii și profesorii din Alba Iulia, dar și restul angajaților din instituțiile de învățământ din oraș vor fi testați pentru COVID-19, la inițiativa primăriei, înainte de începerea școlii. Este vorba despre câteva sute de persoane, iar costul va fi suportat din bugetul administrației locale. De asemenea, angajații agenților economici mari și mijlocii, ar putea fi testați, dacă firmele își exprimă acordul, în același mod.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, a anunțat pe contul său de Facebook că  avut o întâlnire cu directorul DSP Alba, Alexandru Sinea. Județul Alba are printre cele mai mari capacități de testare din țară.

”Testarea rămâne una dintre cele mai eficiente și mai puțin costisitoare metode de a combate epidemia. Împreună cu directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, am hotărât să aducem o abordare în plus, pe linia siguranței în școli, prin testarea în sistem pooling a dascălilor și personalului din învățământul local, școlar și preșcolar. Am făcut un apel și către Inspectoratul Școlar Județean pentru a ne susține în această măsură. O considerăm productivă și condiționată direct de siguranța celor mici. Nu putem obliga pe nimeni să se testeze, dar sunt convins că răspunsul tuturor celor vizați va fi unul de natură să aducă mai multă siguranță în rândul albaiulienilor. Cheia acestui moment este de a apela la toate resursele prin care lucrurile vor putea intra, cât mai mult, în normal”, a transmis Voicu Paul.

Mai mult decât atât, reprezentanții primăriei au transmis și scrisori către agenții economici mari și mijlocii și către cei care interacționează cu publicul în care aceștia sunt anunțați că angajații lor vor putea fi testați gratuit, de asemenea din bani de la bugetul local.

Procedura prin care aceștia pot solicita testarea, este descrisă în aceste scrisori.

Testarea se va face prin metoda pooling.  Această metodă presupune amestecul de 8, 16 sau 32 probe recoltate de la tot atâția subiecți, astfel că se poate ajunge la testarea chiar și a 4.000 de persoane pe zi, în județul Alba.

Un test la cerere, realizat de DSP Alba sau de Spitalul Județean Alba, costă în prezent 250 de lei, dar costul scade în cazul utilizării metodei pooling.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Daca afla aia de la laborator cred ca tot prin puling raspund si ei la teste. (adica iau banii fara sa cheltuiasca nimic concret, totul e pe hartie/calculator, poate doar timpul nostru)

    • La Labaorator se face metoda poolii de suflet. Daca te anunta peste cateva zile ca erai bolnav saptamana trecuta, la ce iti foloseste?

      Si daca ai tinut lumea in casa la modul exagerat in aprilie, cu ordonante colonelesti, acum cine mai baga in seama rezultatele pozitive?