G4Media.ro

Toate rezultatele pozitive la secvențierile de săptămâna trecută au fost cu varianta…

Sursa foto: Pixabay

Toate rezultatele pozitive la secvențierile de săptămâna trecută au fost cu varianta Delta / 46 de noi cazuri confirmate și încă două decese, între care un bărbat de 72 de ani vaccinat / Tulpina Delta s-a extins în București și 34 de județe

Toate rezultatele pozitive la secvențierile de săptămâna trecută au fost cu varianta Delta, fiind confirmate 46 de noi cazuri. Încă două decese au fost înregistrate, între care un bărbat de 72 de ani vaccinat, care avea condiții medicale preexistente, astfel că numărul deceselor la pacienți infectați cu varianta Delta a ajuns la 21, potrivit informării săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Tulpina Delta s-a extins în București și 34 de județe. Cele mai multe infectări au fost depistate până acum în București – 68, Ilfov – 51, Iași – 45.

În total, 359 de cazuri COVID cu tulpina Delta au fost confirmate în România.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, precizează INSP.

Dintre cazurile depistate până în prezent în România, 74 (20,6%) sunt la persoane vaccinate: 3 incomplet și 71 complet vaccinate (19,8% din total). În ceea ce privește decesele, 19 dintre cele 21 de persoane care au murit erau nevaccinate. Cele două care fuseseră vaccinate erau doi bărbați de 72 de ani, unul din Satu Mare și celălalt din Iași, ambii având condiții medicale preexistente.

Singurul pacient dintre cei decedați care nu avea și alte boli este un tânăr de 32 de ani din București, ce nu era vaccinat anti-COVID.

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării vaccinării complete și data recoltării probei a fost de 11-192 zile, cu o medie de 104 zile și o mediană de 103 zile”, precizează INSP.

Peste 37% dintre cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menționată. 37% dintre infectări sunt în 70 de focare din București și 18 județe:

  • 37% (133 cazuri) se află în 70 de focare, dintre care 59 familiale (91 cazuri) și 11 de colectivitate (42 cazuri), din 18 județe: Alba (1), Argeș (5), Bacău (5), Brașov (2), Brăila (1), Botoșani (1), Buzău (2), Călărași (5), Constanța (2), Covasna (1), Dolj (5), Ilfov (6), Iași (14), Olt (1), Teleorman (3), Timiș (2), Tulcea (1), Vrancea (1) și mun.București (12).
    Dintre cazurile din focare, pentru 14 a fost menționat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Finlanda (1), India (5), Italia (1), Nepal (1), Portugalia (1), Spania (2), Turcia (1), UK (2).
  • 37,6% (135 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată.
  • 18,7% (67 cazuri sporadice) au istoric de călătorie în alte țări/în țară sau istoric de ședere la lucru în alte țări: 21 în UK, 10 Spania, 5 Turcia, 4 Italia, 3 Bulgaria, 3 EAU, 3 Franța/Monaco, 3 Grecia, 2 Irlanda, 2 România, 1 Chile, 1 Egipt, 1 Germania, 1 Irak, 1 Olanda, 1 Rep.Moldova, 1 Tadjikistan, 1 este angatul unei firme de transport auto internațional, 1 este pilot pe rute internaționale, 1 este steward, 1 taximetrist.
  • 0,8% (3 cazuri) au avut contact în afara familiei cu caz confirmat COVID-19 identificat.
  • 1,9% (7 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP.
  • 3,9% (14 cazuri) nu au putut fi contactate de către DSP.

În total, în România au fost depistate până acum 2088 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) din 2710 de secvențieri. Rata de confirmare a ajuns la 77%:

Alpha – fosta variantă britanică B.1.1.7 – 1695 cazuri
Beta – fosta variantă sud-africană B.1.351 – 11 cazuri
Gamma – fosta variantă braziliană P.1 – 23 cazuri
Delta – fosta variantă indiană B.1.617.2 – 359 cazuri

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC (variante care determină îngrijorare, n. red.) are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 17.2% în S 32”, notează INSP.

Sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Comentez doar la titlu: 50% din decedati sunt vaccinati. Revin dupa ce incep sa scuipe abonatii de serviciu.

    • mare statistician esti. Ai luat raportarea pe ziua de azi, cu doua decese. Ai impartit la 2 si ti-a dat o rata de 50%.
      Cand treci de impartirea cu 2 si aduni datele pe ultimele 90 de zile, te rog, sa ne zici, care este rata de mortalitate la cei vaccinati.
      Succes la impartirea cu 3. Mai ai pana la 90. Ia-ti caiete

    • Când faci statistici pe numere mici, întotdeauna ies aberații. Nu putem vorbi de date, până nu sunt zeci de mii de cazuri din care să extragem procentele.

  2. Traducere: tulpina delta a devenit dominantă si in România. De acum se va întinde exponențial, vaccinații vor fi indispuși câteva zile, copiii si tinerii la fel, șoșocii de la un 30 de ani in sus vor fi indispuși pentru o eternitate.
    La sfârșit 2% dintre șoșoci vor avea poziția picioarele înainte, 20% vor ramane cu boli cronice: diabet, paralizie, lipsa mirosului, gustului, etc, etc.
    Vaccinații vor avea un risc de a muri comparativ cu cel la gripă si pot avea dureri de cap cateva zile.
    Desi nu credeam vreodată sa vad vreodată peisaje indiene in Romania știrile cu furnicarul de șoșoci de la Costinești care era trântit in gunoaie si cxcati si pxsati, regăsiți si in analizele apei, m-au facut să deduc că vom fi la fel de entuziaști in toamnă la aruncatul morților din familie pe străzi/rauri/campii exact la fel cum au procedat indienii in primăvară când i-a măturat varianta Delta.