G4Media.ro

Tomac, negociere de un minut cu Orban: ”Tăriceanu, Kelemen și Ponta și-au…

Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac

Tomac, negociere de un minut cu Orban: ”Tăriceanu, Kelemen și Ponta și-au impus voința. PNL nu vrea PMP în guvern. Partidul va decide dacă votăm guvernul”

Eugen Tomac, președintele PMP, a ieșit nemulțumit marți de la negocierile cu PNL și a declarat că Ludovic Orban și-a schimbat poziția față de săptămâna trecută și vrea guvern monocolor. Întâlnirea de marți dintre Tomac și Orban a durat fix un minut.

”Dl Orban a fost la grupul parlamentar PMP săptămâna trecută și le-a spus colegilor că viitorul guvern va fi făcut și împreună cu PMP. Simt că Tăriceanu, Kelemen și Ponta și-au impus voința. Eu voi consulta partidul și apoi vom anunța cum votăm”, a spus Tomac.

Întrebat de ziariști dacă PMP va vota sau nu guvernul Orban în Parlament, Eugen Tomac a spus că decizia va fi luată într-o ședință a conducerii extinse a partidului, alături de liderii din teritoriu.

„PMP a spus foarte clar că cere ca viitorul Cabinet să aibă un minister pentru relaţia cu Republica Moldova. Am spus-o şi la consultările cu preşedintele, am spus-o şi în discuţia înainte de moţiune cu premierul actual desemnat, am spus-o şi la întâlnirea de săptămâna trecută. Am înţeles că nu vrea să înfiinţeze un nou minister, este în regulă, este punctul de vedere al premierului desemnat, am înţeles că nu vrea să dea o ordonanţă de urgenţă cu privire la alegerea primarului în două tururi, este de asemenea punctul de vedere al domniilor lor. Pentru noi erau subiecte extrem de importante, dar faptul că Tăriceanu, care a stat şi l-a ţinut de braţ trei ani de zile pe Dragnea, faptul că Hunor a stat în aceeaşi împrejurare – de Ponta ştim foarte bine care sunt convingerile, nu ne surprinde nimic – reuşesc să îi traseze PNL-ului agenda este problema dumnealor, eu am obligaţia să merg către partid”, a afirmat Tomac.

Reamintim că Tăriceanu a declarat mai devreme, la finalul discuțiilor ALDE – PNL, că liberalii au fost de acord cu cerința ca guvernul să fie monocolor.

Foto: Facebook / Eugen Tomac

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Wow. Spre deosebire de Băsescu, Tomac știe care e numele și care e prenumele liderului UDMR. Pas înainte. Și are dreptate, deocamdată Ponta își impune agenda.

    • A,ca nu au vrut pe udrea in guvern,la fonduri europene sau dezvoltare,ci vor sa guverneze singuri,fara santajistul de basescu? Iaca ,ma, a iesit sluga tolomaca sa imprastie o minciuna gogonata ,aia cu alde si ponta,dar stiau f.bine ca PNL voia un guvern singur!Atavul adta e pt a ajuta beizadeaua aroganta a turnatorului Paleologu ,fost ministru in guvernul boc ,coleg cu udrea care avea painea si cutitul in sertar la minister,pentru ca este el catindat pmp,trebuie sa mai castige ceva electorat,sa uite lumea cati penali are udrea in dosarele ei de la dna ,din sertar!

    • Atacul asta e facut pentru beizadeaua Paleologu.Atat si nimic mai mult.Au realizat ca ceilalti pot creste in sondaje stand pe margine si criticand,dar s-ar putea sa-si fi facut socoteli proaste.Sigur liberalii vor iesi sa explice ce au discutat cu cei care au semnat caderea lui dracila,au spus clar ce vor face si ca nu au nimic de ascuns!

  2. Sa ziceti merci ca nu sunteti toti la puscarie.

    • Cu ce ocazie? Tu esti fetusul geaman al lui caramitru sau samantza lui Vadim?

    • Ei, nu stiu daca toti, da’ tartoru’ sigur trebuia.

  3. deci pnl tinde sa faca poftele fostelor partide de la guvernare (Tăriceanu, Kelemen și Ponta). Cand spuneam ca se reface USL ma arata lumea cu dejtu.
    Inteleg negocierile, dar nu inteleg de ce din toata nebunia din ultimile zile, toata lumea pune tunurile doar pe USR?
    Si apoi tot jurnalistii se plang ca sunt atacati de postaci usr. pai cand vezi articole si comentarii care sfideaza logica normal ca te mai apuca sa dai si o injuratura.
    Jurnalistii uita ca ei sunt formatori de opinie si ca subiectivismul lor este devoalat repede de sustinatorii usr care au ceva mai multi neuroni.

    • Nu, jurnalistii nu sunt formatori de opinie. Ar trebui sa fie impartiali sau sa tinda catre asta, ceea ce nu se mai intampla de mult timp. Cel mult iau de pe fluxuri de stiri informatiile asa cum le sunt date. Cel mai bun exemplu, felul in care mass-media romaneasca a tratat ce s-a intamplat in Barcelona. Cel mai trist e sa vezi linistea sau inexistenta unor subiecte pt ca sunt incorecte sau, dimpotriva, tratarea altora asa cum trebuie, ca sa nu deranjam pe cineva. Jenant.

  4. Romania este distrusa, iar toata perioada aceasta de incertitudine politica a condus la situatia ca lichelele sa se fofileze iar. Este doar un culoar pe care il folosesc, de ex, madam Udrea, adica rejudecarea de la zero, dupa toata parodia ca nu are feon la militie, Costa Rica etc.

    • Nu le pasa de Romania, toti lucreaza numai pentru sine, PNL, ALDE, PMP etc.

    • Oana ,perfectiune nu exista , Romania ca si multe alte tari a fost nevoita sa treaca si prin asta . (adica prin ceea ce tu ai inteles instinctiv ).Singura necunoascuta inca , este daca Romania va ramine in continuare in aceasta zona gri, sau daca populatia este pregatita sa faca un nou salt al intelegerii modelului de functionare . Decizia nu este aici . Mizez pe ambitiile actualului presedinte Iohannis , ambitii ce pot fi asociate cu dorinta unui nou salt evolutiv acum si nu peste 5 ani . Noua conducere a UE cred ca va accepta ca Romania sa nu ramana la coada Europei (deja Bulgaria este cotata peste noi )dar tinind cont de necceptarea Albaniei si Macedoniei decisa in clar de FRANTA , ne putem astepta la ramanerea Romaniei asa cum am mai zis intr-o zona gri .Dupa alegeri vom fi pe deplin lamuriti .

  5. PMP greseste si isi va reconfigura pozitia . Evidenta ne arata necesitatea unui guvern PNL, monocolor si de tranzitie , ce trebuie sa gestioneze doar alegerile prezidentiale, perioada de pina la alegerile parlamentare si sa puna in aplicare la modul -transparenta – intelegerile ce le-au facute cu restul de partide .

    • Ba chiar nu greșite și nu sunt simpatizant pmp. Care sunt cele 12 concesii făcute celor de la alde? De ce ar trebui sa voteze pmp și usr un guvern care face 12 concesii lui Tăriceanu, cel care aturi de dragnea a distrus tara, și nicio concesie usr-ului și pmp-ului? Sa dăde vina și pe ei ca au acceptat? Nu mulțumesc, prefer un guvern cu atribuții limitate dancila decât un guvern cu toate puterile făcând pe plac lui tariceanu.

    • Ești într-o dungă? Cum puteți să veniți cu inepția asta, dancila la guvern în continuare? Nu se vede cu ochiul liber ce praduieli face în fiecare zi, mult ce le pasă psdeilor că au atribuții limitate!

  6. USL nu moare niciodata. FSN (PSD, PD, etc) + PNL sunt cei care conduc de 30 de ani.
    Modul in care USR se tine tare sa nu intre la guvernare arata o forma de maturitate. USR ar disparea pana in 2020 daca intra acum la Guvernare. Datorita configuratiei actuale a Parlamentului nu ar trece nicio lege din cele promovate de USR. Ar fi a cincea roata la caruta in abordari de genul: sa facem imprumuturi sa platim pensii si salarii la bugetari, sa susitnem PNDL-ul, sa ajute PNL-ul sa schimbe directorii din administratie, etc.

    • La cata mocirla vad in ultima luna la tv si in presa sper ca USR+ sa se desfiinteze dupa 2020 chair daca vor lua 15%, aceasta tara nu merita sa fie salvata

    • USR deja nu mai exista. Singurul beneficiar al caderii USR este PLUS

    • Nu e plus beneficiarul caderii USR, caderea a fost obiectivul, un scop in sine.
      Crearea USR in 2016 (mentionez data pentru cei care cred ca n-au avut ce alege la alegerile de atunci) a speriat rau de tot toti clasicii. Prima reactie a fost aruncatul cu cacat. N-a mers tocmai fiindca partidul se adresa unui electorat neexpus prostirii si se adresa pe alte cai decit cele clasice.
      S-a facut sfat mare, s-au propus cai de actiune, s-a gasit solutia, una veche si mult utilizata de secu: infiltrarea.
      Da, dar cum, ca astia nu acceptau pe oricine? S-a gasit si la asta raspuns: Ciolos si niste oameni din rezerva pentru situatii speciale, neutilizati inca.
      A urmat guvernul Ciolos, acum e clar, o operatiune reusita de credibilizare (ca Ciolos, seful de echipa, avea pete care trebuiau ascunse), dupa care ministri, secretari de stat, subsecretari au fost trimisi sa se inscrie in USR.
      Asa se face ca il avem azi pe teslarul Barna, demolator de mare eficienta al USR, candidat la presedintie.

  7. Cât de trist, tu, PNL să fii condiționat de unii precum combinăceanu și hoțonta. Vă dați seama, de fiecare dată când pro hoția și combinăceanu vor dori ceva, PNL-ul trebuie să se conformeze, dacă nu, adio susținere. Să depinzi de niște unii pe care îi înjurai și făceai una cu pământul mai până ieri, trebuie să o spunem este ridicol de jenant. Unde ești tu Rareș?! Sper ca toate partidele de opoziție, chiar și cel neales de nimeni, pro hoția să voteze Guvernul Orban. Nu le mai puneți fraților nicio condiție, lăsați-i să guverneze. Haideți să scăpăm de incultă, vă rog, cu toții dați-i credit Ludovicului. Va fi imposibil de guvernat, dar nu-i stricați bucuria lui Orban și nu vă puneți rău cu CTP-ul, vă trece la aliații toxici ai psdeului, mare grijă.

    • Cat timp trebuie sa guverneze acest guvern?
      Cateva saptamani.
      Pana la o noua motiune de cenzura macar sa scoata din pozitii cat mai multi din cei infipti peste tot de PSD-ALDE-UDMR.
      Daca intre timp reuseste sa organizeze corect alegerile prezidentiale si examenele absolventilor de la medicina, plus manualele pentru clasa a sasea (care nu se pot tipari din lipsa de ministru :-)), se cheama ca au facut ceva.
      Au fost perioade mai lungi in care nu s-a facu nici atat, sa fim realisti. Obiectivele USR sunt imposibil de realizat indiferent cat s-ar dedica PNL acesti scop.
      Rezolvarea unor probleme mai degraba tehnice, ma putin politice, poate fi un castig substantial, pe langa scoaterea PSD de la guvernare, principalul punct pentru care s-au inteles si pentru care a trecut motiunea – dar care inca nu s-a realizat, din cauza ca nu avem ALT guvern.
      Este imposibil sa impaci toate punctele de vedere pe structura actuala a parlamentului.
      Deci, validati guvernul PNL acum si lasati-i macar o luna-doua sa dea cu matura prin mizeria lasata de PSD.
      Indiferent de ce sunt nevoiti sa declare acum in public, nu este in interesul nimanui sa ramana parlamentul in formatul de acum – cu exceptia PSD care se poate reorganiza si isi poate restabili o majoritate ceva mai sigura, daca opozitia o mai lalaie mult.

  8. Negocierile cu formațiunea condusă de Traian Băsescu opinați că ar trebui să înceapă de la stabilirea faptului dacă Băsescu este purtăr de mesaj și reprezentant al intereselor și pentru maimuța cu curul roșu pe care Ludovic Orban o plimba prin târg, ?