G4Media.ro

Tomac: Procesul deschis la Curtea de Justiţie a UE nu blochează negocierile…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Tomac: Procesul deschis la Curtea de Justiţie a UE nu blochează negocierile României pentru aderarea la Schengen. E chiar singura șansă a României, dacă nu se întrunește unanimitatea în Consiliul JAI, în următorii doi ani

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat că procesul pe care l-a deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, după ce România nu a fost primită în Spaţiul Schengen, nu blochează negocierile ţării noastre cu Austria, menţionând că dacă în următorii doi ani în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne nu va exista unanimitate pentru aderarea României la Schengen, acest proces rămâne singura şansă pentru îndeplinirea acestui obiectiv, relatează news.ro

„Acest proces deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu blochează negocierile României cu Austria, nu blochează negocierile Bulgariei cu Olanda, Consiliul are dreptul şi libertatea de a lua oricând această decizie. Un proces la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, pentru că am văzut multe opinii, nu blochează nici într-un fel libertatea pe care o are Consiliul de a se întruni ori de câte ori consideră, poate exista şi un Consiliu extraordinar şi lua o decizie prin care să repare această nedreptate”, a declarat, sâmbătă, Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro

El a precizat că estimează că acest proces va dura un şi jumătate, doi ani cel mult.

Europarlamentarul PMP a menţionat că nu crede că în acest an va exista unanimitate pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Mai există un aspect important pe care trebuie să îl subliniez. România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare din 9 iunie 2010, constată un raport al Comisiei Europene. Croaţia a aplicat la aderarea pentru Spaţiul Schengen în 2021 şi iată că în 2022 a fost acceptată. Cât timp să mai aşteptăm ca anumite state să-şi schimbe abordarea în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei Schengen şi evident extinderea spaţiului prin acceptarea României şi Bulgariei. Consider pe deplin justificat acest demers având în vedere că niciun stat şi nici Comisia Europeană până la această oră nu s-a pronunţat pe această discriminare şi abuz de drept pe care o exercită Consiliul în ceea ce priveşte extinderea Spaţiului Schengen prin admiterea României şi Bulgariei şi consider că în acest an nu cred că în Consiliul se va întruni această unanimitate. Mi-ar plăcea să mă înşel, mi-ar plăcea pentru că s-ar bucura 20 de milioane de români, dintre care şase milioane locuiesc în diferite state ale Uniunii Europene şi sunt afectaţi direct la fel ca toate întreprinderile din România, aşa cum anunţă autorităţile române, pierderile anuale sunt de peste 10 miliarde de euro. (…) Dacă nu se va întruni unanimitatea în următorii doi ani, evident că singura şansă va rămâne acest proces”, a mai transmis Tomac.

Europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele PMP, a anunţat, luni, că a deschis o acţiune împotriva Consiliului Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, cu scopul de a anula decizia Consiliului JAI şi pentru recunoaşterea dreptului României de a fi în Schengen.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Tolomacul dpdv juridic se vrea un Ilașcu dar degeaba.RO tr.să-și facă temele în afară de cele cu migrația și va fi primită cu brațele deschise.

  2. Tomac puncteaza politic. Asta este singura sa intentie. Raman la concluzia mea, acest proces nu va rezolva nimic pentru Romania in problema Schengen.

    • Eu cred ca procesul va face mai mult rau ! Cum sa impui oricui cum sa voteze ??!! Ar fi la fel de aberant ca votul lor !!
      Omul de paie Tomac si-a insusit si apoi a indisponibilizat un partid care cica e de opozitie… In peste zece ani, el nu a produs nimic original. Nici o idee. Multi dintre noi nici nu stim ca PMP desi nu a trecut pragul a primit doar in 2022 , 5 milioane lei subventie de la buget ! Pentru o fantoma, e imens ! Procesul asta va umple pentru unii, haul lasat de acest zerodox al politicii cat sa spere la inca un mandat de europarlamentar prin voturi din Republica Moldova si de la Polul Sud………

  3. Schengen este pa! Nu vom intra niciodată. Acum a fost momentul, irosit cu multă dibăcie de Iohannis. Schengen urmează să își cimenteze granițele actuale și să se închidă. Am pierdut acest tren pe vecie.

  4. Parlamentarii europeni nu au niciun fel de atribut referitor la Schengen. Statul Român nu a depus plângere. A depus plângere musiu Tomac care vrea să fie prezent în media că tot nu face nimic ca Parlamentar European. Face doar valuri..

  5. Problema e că această Curte de Justiție a UE a decretat, acum un an, că Constituția României este nulă din punctul său de vedere. Altfel spus, juridic România nu există pentru dânșii. Și acum ne ducem la CJUE ca să obținem drepturile care i se datorează unui Stat care, în opinia dânșilor, nici nu există? Sunt foarte sceptic privind rezultatul.

  6. Si eu m-am gandit. Mai bine ne intelegem cu ungurii sa triplam personalul care face controalele la tiruri si pace buna.

  7. Tolomacul in actiune. A gasit si asta pe ultima suta de metrii un motiv pt a fi in centrul atentiei. E un zero absolut precum e partidul turnatorului.

  8. „unanimitatea în Consiliul JAI,,.” se întrunește când spune Olanda. Dacă va spune vreodată, pentru că nici nu dă semne că ar vrea să o facă și nici mijloace de a o influența în acest sens nu avem.

  9. Un control întărit la frontierele României e pe cale de a ne aduce mai aproape fericirea.

    În loc de ore, transportatorii să aștepte câteva zile trecerea frontierei . Astfel ne îndreptăm spre noi izbânzi pe drumul către economia de piață multilateral dezvoltată.

  10. Acest demers era credibil dacă venea din partea unuia care nu lua mai întâi legătura cu conducerea OMV. Ne-am cam săturat de baletul ăsta , când una se susține și alta se fumează. Sunteți o copie nereușită a lui Băsescu, domnule europarlamentar român Eugen Tomac.