Top 10 sfaturi de la profesorii British Council pentru cursurile online
1. Pregătire, pregătire, pregătire
Verificați lumina din camera unde țineți cursurile online, astfel încât studenții să vă vadă fața clar. Priviți către o fereastră sau puneți o veioză lângă calculator. Verificați setările calculatorului (audio și video) și asigurați-vă că toate update-urile sunt făcute. Verificați funcționarea microfonului și boxelor/căștilor înainte de curs. Deschideți înainte de curs toate documentele pe care intenționați să le folosiți și verificați linkurile site-urilor și video-urilor. În caz că aveți probleme tehnice, trimiteți studenților o serie de activități ce pot fi efectuate individual.
2. Colaborare
Nu toți suntem experți IT și mulți dintre noi se simt depășiți atunci când trebuie să învețe atât de multe noi deprinderi într-un timp scurt. Așa că nu trebuie să ne fie frică să cerem ajutor colegilor. Să reținem că avem cu toții cam aceleași provocări și e foarte posibil ca colegii noștri să aibă deja soluții la problemele cu care ne confruntăm.
3. Studenții învăță mai mult decât limba engleza
În perioada cursurilor online se învață și dezvoltă numeroase deprinderi, de la alfabetizarea digitală până la metode de a-și păstra viața social în mediul online, și toate astea cer timp. Așa că nu trebuie să ne îngrijorăm dacă nu reușim să acoperim la curs din punct de vedere academic același volum de informații și trebuie să reținem că prin cursuri dezvoltăm studenții ca un întreg, nu doar lingvistic.
4. Fără presupuneri
Nu presupuneți că elevii se simt confortabil cu tehnologia doar pentru că sunt adolescenți, au laptopuri de ultimă generație și o conexiune la Internet ultra-rapidă. Țineți minte că au și alte activități pe perioada izolării, cum sunt activitățile școlare, mici activități casnice, ajutarea fraților sau îngrijirea micilor animale de companie, șamd. În timpul cursurilor online, spre deosebire de sala de clasă, e mai greu să se deconecteze de toate astea. Unii studenți pot fi timizi și nu sunt confortabili cu vorbitul în fața camerei, șamd, așa că nu trebuie presupus că sunt rău-voitori sau lipsiți de dorința de a se implica la cursuri, o discuție în afara cursurilor putând fi utilă.
Această analiză face parte dintr-o serie realizată de experții educaționali ai British Council, prin care aceștia își deschid propria experiență de învățare digitală către întreaga comunitate de profesori, părinți și elevi din România.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank