G4Media.ro

Top 15 țări europene cu cea mai mare rată de infectare cu…

Top 15 țări europene cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus/ România, pe lista țărilor roșii ai căror cetățeni riscă plasarea în carantină la călătoria în alte state UE/ Spania, Franța, Cehia și Malta, printre cele mai afectate

Nu mai puțin de 15 țări din Europa, inclusiv Marea Britanie, Franța, Belgia și Spania se confruntă cu impunerea carantinei de către colegele lor europene, în cadrul noului sistem de liste pe culori pentru Covid, care se practică în UE, transmite Forbes, citată de Rador.

Pe măsură ce cazurile de Covid se înmulțesc în Europa, mai multe țări au început să reintroducă interdicțiile de călătorie și închiderea frontierelor pentru vecinii lor. Pentru a contracara acest lucru și pentru a permite redeschiderea să continue în condiții de siguranță și în conformitate cu norme comune, UE le-a propus membrilor un sistem de semaforizare.

Cu pragul de 50 sau mai multe cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, într-o perioadă de 14 zile, multe țări se confruntă din nou cu impunerea carantinei la sosirea din alte țări membre. Noile reguli plasează țările pe o „listă roșie” și impun carantina dacă acestea depășesc acel prag și au o rată pozitivă de testare de peste 3%. Sau dacă noile infecții depășesc (rata de) 150 în două săptămâni. Conform celor mai recente date de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), acestea sunt țările care riscă să fie blocate de alți membri UE/Schengen:

 

ȚARA: Rata pe 14 zile pentru Covid-19, la 100 000, începând cu 16 septembrie

Austria: 79,1
Belgia: 75,7
Croația: 81,8
Cehia: 129,4
Danemarca: 52,4
Franța: 162,8
Ungaria: 83,9
Irlanda: 51,5
Luxemburg: 98,9
Malta: 105,8
Olanda: 78,9
Portugalia: 66
România: 86
Spania: 281,6
Regatul Unit 51,1 (Normele UE se aplică până la 31 decembrie).

„Britanicii sunt supuși carantinării atunci când ajung în oricare țară UE, întrucât blocul adoptă pragul standard pentru impunerea autoizolării”, avertizează The Daily Mail. Întrucât blocul folosește aceleași criterii pentru restricționarea călătoriilor, „o creștere recentă a cazurilor face ca Marea Britanie să aibă în prezent o rată de infectare de 51,1 la 100.000 de locuitori și o rată de testare pozitivă de 6% la sută – ambele peste pragul UE”.

Nu toate țările au început să implementeze sistemul, iar unele ar putea să nu îl practice. Franța, Germania și Spania, pentru început, favorizează această abordare.

Finlanda, Irlanda sunt primele care adoptă modelul de semaforizare al UE

Finlanda derulează deja astfel de reguli pentru vecinii nordici, relaxând pragurile de carantină. De sâmbătă, orice călător dintr-o țară cu 25 de cazuri noi / 100.000 va trebui să intre în carantină și să se testeze. În octombrie, intenționează să extindă măsura culorilor chiar și la țările din afara Europei, cu risc ridicat, precum SUA.

Planul se bazează pe mult mai multe teste, atât acasă, cât și pentru călătorii cu risc mare. Irlanda a anunțat marți noi reguli de carantină, care merg în direcția Comisiei Europene. În cadrul planului său de 6 luni „Living with Covid-19”, Irlanda renunță la „lista verde” a călătoriilor și, în schimb, aplică pragurile UE.

„Irlanda și Finlanda vor fi primele țări care vor impune restricții similare cu aceasta, blocând în esență călătoriile britanicilor în alte țări”, relatează The Sun. „Conform planului de călătorie al UE, guvernul va renunța la perioada de 14 zile de carantină pentru țările care nu fac parte din „lista verde” și va adopta în schimb un sistem de testare în aeroporturi și porturi pentru pasagerii care intră în țară”, confirmă Irish Times.

Totuși, atât Irlanda, cât și Irlanda de Nord ar putea fi printre cele supuse carantinei în Europa. „Cu teste pozitive la șase procente, rata infecției din Marea Britanie ar declanșa obligativitatea carantinei conform noului sistem de codificare pe culori propus de UE”, arată The Telegraph.

Și același lucru se poate spune probabil pentru toate țările enumerate mai sus. Până nu vor începe toți europenii să trimită datele necesare către ECDC, nu se va putea realiza harta pe care UE speră că o va face, pentru a le permite călătorilor să urmeze traseul noilor zone Covid codificate pe culori din Europa.

Sursa: Forbes/ Rador

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Gata, m-am convins cat e de utila masca non chirurgicala, Spania e foarte”bine” vad, cu masca obligatorie si pe buda acasă:))) masca a fost din categoria”hai, sa ne prefacem că facem ceva”:)

  2. Multumim PSD si CCR, suntem CIUMA EUROPEI… alaturi de Spania, Franta, Cehia si Olanda.

  3. Suedia nu e acolo, fara masca, fara toate masurile astea aberante si ineficiente. Care o fi motivul?….. (ps: placa cu densitatea nu tine, au si ei orase mari)

    • Apocalipticii știu, dar nu vor să recunoască, ar recunoaște că au greșit și suedezii au avut dreptate și asta e cih.

    • ”Câh” e că in Suedia au murit de vreo 3 ori mai multi oameni decât în România, cu toată densitatea redusă a populației, și ”familii” formate în general dintr-o singură persoană.

      Abia de vreo lună situația e cât de cât sub control în Suedia, rămâne de văzut până când. Negaționiștii măsurilor anti-COVID știu, dar nu vor să recunoască: suedezii au greșit grav.

      Și ”placa” cu densitatea ține foarte bine. Tocmai asta este, au și ei orașe mari. Ca suprafață capitala lor e cam cat Bucureștiul. Dar populația în capitala lor e mai puțin de jumătate din cea a Bucureștiului, deci evident densitatea e de două ori mai mică.

    • @gogu, esti bolnav. Și nu de Covid.

  4. 🤣🤣🤣🤣 Unde sunt postacii care ne certau ca nu ne spalam si nu respectam regulile!! Alooo ,mai scrieti ceva sau v -ati dat la „fund”!🤣🤣🤣🤣

    • Jurnalistii de investigatie G4 impreuna cu Sorin Ionita si ceilalti experti finantati de UE trebuie sa afle cum caracatita putinista Ciolacu-Dorneanu-Weber a reusit sa zadarniceasca lupta cu covidul in Spania, Franta si Cehia.