G4Media.ro

Topul celor mai bune țări pentru nomazii digitali / România, pe locul…

Foto: Martinena Guerrero/ Dreamstime.com

Topul celor mai bune țări pentru nomazii digitali / România, pe locul trei / Portugalia și Norvegia intră în top 10

Îndemnurile pentru întoarcerea angajaților la birou continuă să ocupe prima pagină, dar munca de la distanță persistă, iar lucrătorii continuă să caute modalități de a călători și totodată de a-și păstra locul de muncă, transmite CNBC, citată de Rado Radio România.

VisaGuide.World, un ghid online gratuit de informații cu privire la vizele de călătorie la nivel mondial, a realizat un clasament al țărilor pe baza diverșilor factori cu impact direct asupra stilului de viață al unui nomad digital.

Digital Nomad Visa Index a clasificat țările pe baza următorilor factori:

– Disponibilitatea unei vize active
– Viteza internetului
– Politicile fiscale și valoarea pragului neimpozabil
– Condiții de venit pentru cererile de obținere a vizei
– Costul vieții în euro
– Punctajul global cu privire la sistemul de sănătate (GHS)
– Popularitatea turismului

Ani de zile, Portugalia a fost o destinație populară pentru nomazii digitali și expați, dar nu a ajuns pe primul loc în lista VisaGuide.World.
Portugalia a anunțat deja câteva schimbări de politică pentru anul 2024, care pot fi considerate neprietenoase pentru nomazii digitali, inclusiv încetarea regimului de rezident nepermanent, care a permis o reducere a impozitelor timp de 10 ani pentru rezidenții noi, indiferent de naționalitate.

Țara nr. 1 pentru nomazii digitali în 2024: Spania

Spania va fi cea mai bună țară pentru nomazii digitali anul viitor, cu un scor de 4,50 din 5.

Începând cu 2023, viza pentru munca la distanță oferită de Spania le permite oamenilor să locuiască în țară pentru o perioadă de până la un an, dacă au un venit cel puțin dublu față de salariul minim din Spania, adică mai mult de 2.600 euro sau 2.750 dolari SUA pe lună.

De asemenea, solicitanții nu trebuie să fi avut antecedente penale în Spania sau oriunde altundeva în ultimii cinci ani, trebuie să dețină o asigurare privată de sănătate, un contract de muncă de un an cu o companie din afara Spaniei și cel puțin trei ani de experiență în muncă sau o diplomă de studii superioare în domeniul lor de activitate, potrivit Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Spania.

La începutul acestui an, Spania a anunțat, de asemenea, că le permite soților/soțiilor și familiilor să se alăture solicitanților care au obținut viza de nomad digital, dacă au salarii mai mari decât suma minimă necesară. Solicitantul trebuie să prezinte un venit suplimentar de 1.000 de dolari pe lună pentru un membru al familiei, după care, solicitanții trebuie să aibă o sumă suplimentară de 335 dolari de persoană pe lună. De exemplu, pentru ca o familie de patru persoane să se mute în Spania, solicitantul trebuie să prezinte câștiguri de 4.350 dolari pe lună sau aproximativ 52.200 de dolari pe an.

Top 10 țări pentru nomazii digitali în 2024:
Spania
Argentina
România
Emiratele Arabe Unite
Croaţia
Portugalia
Uruguay
Malta
Norvegia
Andorra

Argentina este clasificată drept a doua cea mai bună țară pentru nomazii digitali în 2024. Viza de nomad digital acordată de această țară din America de Sud permite lucrătorilor de la distanță să rămână timp de șase luni, cu opțiunea de a-și reînnoi șederea în Argentina pentru o perioadă de până la un an. Pentru a aplica, solicitantul trebuie să aibă un loc de muncă la distanță și un pașaport dintr-o țară care nu necesită viză argentiniană, potrivit Direcției Naționale pentru Migrație.
Când viza de nomad digital a fost anunțată în 2022, guvernul argentinian a mai declarat că solicitanții vor primi reduceri pentru transferurile de la aeroport, transport, cazare la hotel și spații de lucru în comun.
Încă nu este clar care sunt cerințele de venit pentru lucrătorii la distanță pentru solicitarea unei vize de nomad digital în Argentina. Potrivit raportului VisaGuide.World, vizele argentiniene permit, de asemenea, nomazilor să nu plătească impozite pe toată durata șederii lor.
Raportul mai precizează că viteza mare a internetului în Argentina și popularitatea țării în rândul turiștilor sunt doi factori suplimentari care fac ca această viză să fie căutată.

Sursa: CNBC/ Rador Radio România/ Traducerea: Carolina Ciulu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...