Topul orașelor preferate de nomazii digitali. Strategiile creative de publicitate ajută orașele mici să valorifice potențialul turistic al muncii la distanță
Creșterea numărului de locuri de muncă la distanță și a numărului nomazilor digitali reprezintă o oportunitate pentru orașele mici de a-și stimula economiile locale, arată o analiză Travel Daily News. Prin utilizarea unor strategii de publicitate video orientate și imersive, aceste orașe pot atrage nomazii digitali și pot profita de interesul lor pentru experiențe unice, oferind un impuls semnificativ pentru turism.
Munca la distanță a dat naștere unei noi tendințe cunoscute sub numele de „nomazi digitali”, care au flexibilitatea de a lucra din diverse locații din întreaga lume în timp ce călătoresc. Potrivit Workforce Confidence Index de la LinkedIn, munca la distanță a crescut în popularitate, 28% dintre profesioniști lucrând la distanță, 18% fiind implicați în munca hibridă și 50% lucrând încă la fața locului. Acest lucru contrastează cu
datele din noiembrie 2022, când majoritatea profesioniștilor lucrau la fața locului.
Această schimbare a adus oportunități pentru orașele rurale și mici, deoarece acestea au cunoscut un aflux de tineri profesioniști care contribuie la economiile locale. Hotelurile în care se cazează acești nomazi digitali beneficiază de bugetele crescute ale birourilor de convenții și vizitatori, în timp ce companiile independente profită de acest nou segment de clienți, sporindu-și profiturile. Pentru a profita de această cerere, aceste locații mai mici pot utiliza strategii publicitare creative pentru a crește gradul de conștientizare și a atrage implicarea către destinațiile lor mai puțin tradiționale.
Nomazii digitali sunt atrași de orașele mai mici pentru accesibilitatea lor din punct de vedere financiar, atmosfera relaxată și oportunitățile de activități în aer liber, oferind în același timp oportunități de networking și de construire a comunității.
Datele arată că nomazii digitali manifestă un interes mai mare pentru cursurile de yoga, produsele Apple, laptopuri, cultură, festivaluri, inflație și călătorii de aventură. Aceștia sunt, de obicei, mileniali cu studii universitare sau din Generația X care lucrează cu normă întreagă și au un venit anual pe gospodărie cuprins între 75.000 și 250.000 de dolari, ceea ce îi face un public atractiv pentru organizațiile de marketing al destinațiilor (DMO) care doresc să se adreseze călătorilor cu venituri disponibile semnificative.
Nomazii digitali răspund bine la publicitatea video. Publicitatea video este un mijloc extrem de eficient pentru creșterea notorietății mărcii, în special în industria turismului și a călătoriilor. Milenialii și generația X, care formează majoritatea nomazilor digitali, preferă conținutul video de scurtă durată, 61% dintre ei preferând videoclipuri sub un minut. Pentru a ajunge la nomazii digitali, conținutul video trebuie să fie optimizat atât pentru mediul desktop, cât și pentru cel mobil, deoarece aceste grupuri de vârstă petrec cel mai mult timp pe dispozitive mobile.
Statisticile arată că un procent semnificativ de mileniali și din generația X-ers au televizoare conectate, iar majoritatea telespectatorilor preferă platformele de streaming. Creșterea experiențelor imersive, a jocurilor, a comerțului social și a metaversului în rândul milenialilor și al Generației Z a contribuit la nevoia de unități video de mare impact, de formă scurtă și imersive pe diverse dispozitive.
Iată și topul orașelor preferate de nomazii digitali, realizat de publicația specializată Wanderherway.com:
Chiang Mai, Thailand
Bali, Indonesia
Lisabona, Portugal
Bangkok, Thailand
Budapest, Hungary
Ho Și Min, Vietnam
Belgrad, Serbia
Kuala Lumpur, Malaysia
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
2 comentarii