G4Media.ro

Topul vânzărilor Gaudeamus 2019. Radu Paraschivescu, Svetlana Aleksievici, Olga Tokarczuk, Stephen King,…

Sursa Foto: Gaudeamus.ro

Topul vânzărilor Gaudeamus 2019. Radu Paraschivescu, Svetlana Aleksievici, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpăraţi autori

„Omul care mută nori. Şapte povestiri”, de Radu Paraschivescu, a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas la ediţia a 26-a a Târgului de Carte Gaudeamus care s-a încheiat duminică la Romexpo, transmite News.ro

La editura Litera, cea mai cumpărată carte a fost „Rugăciune pentru Cernobîl”, de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Nemira a vândut cel mai bine volumul „Suspicious Minds”, de Gwenda Bond (imprintul Armada), iar la editura Polirom Olga Tokarczuk, laureata cu Nobel pe 2018, a fost preferata cititorilor.

RAO a vândut cele mai multe exemplare din „Ziua răzbunării”, de John Grisham, iar Grupul editorial Trei a făcut vânzări bune cu „Fata care trebuia să moară”, de David Lagerctantz (colecţia Fiction Connection).

Editura ART a avut succes cu „Scurtă scrisoare pentru o lungă despărţire” a laureatului cu Nobel pe anul 2019, Peter Handke, tradusă din limba germană şi cu o postfaţă de Mariana Lăzărescu.

Potrivit informaţiilor furnizate de casele de editură la închiderea târgului, topul celor mai bine vândute volume cuprinde atât autori clasici, cât şi contemporani, atât români, cât şi străini.

Citește integral pe News.ro

Sursa Foto: Gaudeamus.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. My life amounts to no more than one drop in a limitless ocean. Yet what is any ocean, but a multitude of drops?

    David Mitchell, Cloud Atlas

    • „De aceea tiranii de orice neam, servitori ai iadului, au în sânge ura față de pribegi – de aceea îi persecută pe țigani și pe evrei, de aceea îi forțează pe toți oamenii liberi să se așeze într-un loc, oferindu-le o adresă care reprezintă, de fapt, o sentință.

      Au de gând să construiască o ordine încremenită, să facă trecerea timpului o părere. Au de gând să facă zilele să semene între ele, imposibil de diferențiat, au de gând să construiască o mașinărie mare in care fiecare creatură va trebui să-și ocupe locul și să execute mișcări superficiale. Instituțiile și birourile, ștampilele, publicațiile, ierarhiile și rangurile, cererile și refuzurile, pașapoartele, numerele, cardurile, rezultatele alegerilor, reduceri de prețuri și adunarea punctajelor, colecționatul, trocul.

      Să prinzi lumea în pioneze cu ajutorul codului de bare, fiecare lucru să primească o etichetă, să se știe ce produs este și cât costă. Limba asta străină să fie de neînțeles pentru oameni, să fie citită doar de mașini și automate care noaptea, in marile magazine subterane, să țină prelegeri despre poezia codului de bare.

      Mișcă-te, fugi! Binecuvântat fie cel care pleacă.”

      Rătăcitorii de Olga Tokarczuk

    • Fugi nene si cultiva roșii la solar si lasa-ne cu tampeniile tale